Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare si documentatie UPS (probleme,rezolvari,teorie etc)

Vizitator creep

Postări Recomandate

@florianalex -stiu ca ala e, ca doar ai precizat modelul l-a inceput. Daca nu-l cautam, nu-ti puteam spune ca ai nevoie de un acumulator de 12V pt proba@miticamy -nu e fix UPS-ul din link. Mai exact, e variatna pt europa, de 220V (in link e varianta pt america, de 110V). Alte diferente nu-s.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator evolution07

Buna seara. Am si eu o intrebare legata de niste mosfet-uri N. Am un UPS APC de 350w si s-au dus 2 din cei 4 mosfet cei care s-au ars sunt IRFZ40 de 50V 50A si sunt montati pe un radiator de aluminiu, ceilalti 2 sunt P55NF06 de 60v 50A si nu sunt montati pe vreun radiator. Intrebarea mea este urmatoarea: pot sa pun mosfet de 60V 50A in locul celor originali care s-au ars? Sau ii inlocuiesc cu unii identici?Va multumesc!

Link spre comentariu

Pune identici. Verifica si rezistentele din poarta tranzistorilor, precum si tranzistorii de comanda ai mosfetilor, uneori se duc si aia. Si sa ai rezerve de IRFZ inca un set, la fluctuatii dese de retea mai pica, sa fii pregatit.Eu am schimbat vre-o trei seturi in 5 ani.

Link spre comentariu

Evident ca se pot inlocui mosfeti de 50V cu altii de 60V, important este sa nu aiba Vds mai mic, daca este mai mare cu atat mai bine, si la fel de important si in acelasi sens este si cu Id care deasemenea nu trebuie sa fie mai mic decat originalul, asadar mosfetii de 60v si 50A sunt ok cat privesc acesti 2 parametrii, ceea ce mai trebuie sa verifici ca sa te asiguri ar fi Ciss sa fii sigur ca la inlocuitori nu este mult mai mare fata de original, ar mai trebui verificat si comparat pragul de deschidere care sa fie cat mai apropiat ca valoare, si alte mici detalii cum ar fi puterea disipabila, deriva termica etc. Dar cele mentionate mai sus sunt cele mai importante.PS: Sunt insa de acord cu @Dr.L, aparatul nu se arde asa fara motiv de aceea ar trebui verificat atent si depistat motivul pentru care a aparut defectul.

Link spre comentariu

Salut. am un UPS On-Line de 700W. am conectat din greseala o imprimanta laser si mi la stricat.mai precis sa ars un MosFet ce sta la partea de PFC.post-41597-139829554257_thumb.jpgaveti idee ce poate fii pentru ca a explodat si nu se mi vede sigla componenteiam sa contactez si firma sa le explic.in modalitate baterii merge perfect. dor cand primeste reteaua sta pe ByPass ca logic sa ars siguranta de protectie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări