Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare si documentatie UPS (probleme,rezolvari,teorie etc)

Vizitator creep

Postări Recomandate

Si acesta cu o bormasina mica de 350w mergea bine dar am bagat in prelungitor un circular de 1400w. Eu l-am obtinut gratis si as vrea sa il tin ca back-up pe langa apc-ul de 3000va si un socomec de 1500va. Pe langa tranzistorii de la high_voltage_tm care mi se par un upgrade ii mai pot face ceva sa reziste mai bine la suprasarcini? La casa nu am retea si voi avea un bank principal de baterii la 48v cu doua ups-uri si separat o baterie de 12v conectata la un releu si mustek-ul asta. Cand pica sistemul pe 48v intra automat doar iluminatul si doua ventilatoare din bai pe 12v.

Link spre comentariu

Pai daca ai pus un motor de 1,5kW pe un UPS chinezesc de 300W, nu ti se pare corecta intamplarea? :nas: Nu cred ca poti sa-i faci mare lucru. Cel mai bine e sa nu-l soliciti asa tare. Si sa-i pui un ventilator sa raceasca tranzistorii si traful.Si cel mai bine ar fi sa alimentezi lumina 'de urgenta' si ventilatoarele direct de la acumulatorul de 12V.De ex ventilatoare de pc si benzi de leduri sau neoane pe 12V

Link spre comentariu

Am reusit sa masor astazi tranzistorii si sunt in regula toti, toate releele lucreaza dar am gasit doua diode decedate langa un releu si nu stiu cu ce sa le inlocuiesc. Scrie pe ele doar N1 si par din sticla. Mai exista una identica pe placa si la citirea pe scala diodelor indica 572.

post-65927-139829447746_thumb.jpg

post-65927-139829447752_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Buna ziua, am si eu o intrebare, am un ups apc bk300 si s-a ars siguranta si mosfeturile 4 la numar 75339, iar eu i-am pus irf3205 dar nu scoate tensiune deloc, iar mosfeturile intra in scurt. Tensiunea la liber pe grila fara mosfeturi pe placa este de 5 volti, iar cu mosfeturile montate este de 3 volti pe grila si se incing puternic. Ar putea fi irf3205 necompatibil,ars transfomatorul, sau circuitele care le comanda, cd4001 si sg3524? Daca ma puteti ajuta cu o idee va multumesc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua, am si eu o intrebare, am un ups apc bk300 si s-a ars siguranta si mosfeturile 4 la numar 75339, iar eu i-am pus irf3205 dar nu scoate tensiune deloc, iar mosfeturile intra in scurt. Tensiunea la liber pe grila fara mosfeturi pe placa este de 5 volti, iar cu mosfeturile montate este de 3 volti pe grila si se incing puternic. Ar putea fi irf3205 necompatibil,ars transfomatorul, sau circuitele care le comanda, cd4001 si sg3524? Daca ma puteti ajuta cu o idee va multumesc.

Rezolvare: traseul de masa pin 7 cd4001 intrerupt.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator danion52

buna ziua tuturor,am achizitionat un ups monel internet 500 i tripp-lite fara acumulator am imprumutat un acumulator de la un prieten cu capacitatea de 7A -12v era incarcat full am facut probe ups lucra cumva dar U iesire era de numai 109 -111 V.Probe am facut cu un bec de 60w.Am lasat ups-ul conectat la retea pana dimineata oprit fara consumator cand am incercat din nou deja era bateria ff slaba am verificat U alimentare pe baterie acesta nu incarca nici ledul care indica sinusoida de pe panoul frontal nu se aprinde defect clar ca nu incarca. Rugamintea mea este daca poate cineva sa ma ajute nu-i de aruncat ups-ul arata bine dar? exista schema sau cineva care a mai avut asa probleme? si cum a rezolvat-o.va multumesc anticipat :dan.

Link spre comentariu
Vizitator danion52

Multumesc tuturor ce s-au implicat in rezolvarea problemei mele cu ups-ul ,problema rezolvata am gasit defect potentiometrul de pe panoul spate care comanda incarcarea acest potentiometru are valoarea de 2k .acum incarca perfect.multumesc inca o data si va zic tuturor spor la treaba.O zi buna tuturor.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna,Am un UPS Tripp Lite Omnismart 1000 INT PNP cu probleme. LED-ul cu semnul baterie taiata lumineaza intermitent, daca scot alimentarea nu functioneaza deloc. Bateriile sunt bune, verificate cu bec de far si voltmetru.Doresc sa aflu valoarea rezistentei R32. Nu se mai vad culorile de marcaj, din cauza ca a functionat fierbinte. E o rezistenta de 3W alimentata dintr-o punte redresoare care e legata la 220V. Rezistenta se duce intr-un optocuplor. Ohmmetrul imi arata 33Ko.Astept raspunsurile dvs.Intre timp voi schimba toti electroliticii si voi verifica de scurt toti semiconductorii.Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări