Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare si documentatie UPS (probleme,rezolvari,teorie etc)

Vizitator creep

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator valyh

Buna seara am un UPS Compaq T2400H si nu reusesc sa ma conectez cu el la calculator sa pot sa anulez timpul de deconectare pentru ca se opreste la 5 minute (asa a fost programat ) am incercat cu NUT si cu WinNUT si nu il recunoaste am facut cablu serial decare trebue si nu reusesc poate are cineva un program verificat pentru ups compaq .Am folosit pin-outul corect .http://h30499.www3.hp.com/hpeb/attachme ... 285959.pdf

Link spre comentariu

Pot fii mai multe probleme cum ar fi cablul (depinde ce cablu ai folosit), software, drivere ptr. PC.

Mai jos ai niste linkuri poate gasesti ceva de folos. Se pare ca acela este programul dedicat despre care ai mentionat deja.

http://forums.multiplay.co.uk/i10/6224- ... -ups-me-i9

http://lists.alioth.debian.org/pipermai ... 02553.html

http://www.killswtch.net/2007/09/09/use ... ps-owners/

Daca o sa intre Dr.L aici cred ca ne lamureste pe amandoi, el avea la vanzare asa ceva parca.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salut,am un ups detaliile despre el sant astea:SOCOMEC Netys PR, 1000VA putere 1000VA / 700W; 6 prize "Out" (6 IEC 320 10A); timp de back-up (incarcare 75%) 8 min, interfata NET VISION: Web Server/SNMP, RS232, line interactiveAcum il folosesc cu 2 baterii de 12/90 A bucata puse in serie (extern) cu fire scurte si f groase si papuci argintati.Aveti idee ce inseamna Web server/snmp si la ce mi-ar folosi? si cum pot conecta acest ups la calculator si mai ales ce pot vedea/seta acolo.De ex:pot vedea tensiuni(intrare/iesire/baterie)consumuri/estimari timp live,programare in vreun fel?Intreb toate astea fiindca nu stiu exact ce pot face cu portul rs232.Alta intrebare ar fi daca pot conecta acest ups la calc printr-un adaptor db9-usb si de unde iau programul aferent?Mai am altul Care se numeste Patriot 425--Best power care functioneaza de vreo 5 ani ireprosabil cu schimbarea profilactica anul trecut a bateriei si la care la fel nu stiu ce ar putea face conectarea la calc si cum se poate face asta.

Link spre comentariu

Web Server/SNMP -adica are un miniserver in el,pt a trimite parametrii pe un cablu de retea (se conecteaza la reteaua ethernet)Da,pt a-i vedea parametrii trebuie conectat la pc. Il poti conecta si pe portul serial. Trebuie sa vezi insa daca e cablu normal serial,sau are oaresce fire inversate (unii producatori mai fac asta,pt a castiga si din vanzarea de cabluri...)Si trebuie sa-i gasesti si programul care ruleaza pe pc si-ti permite sa vezi parametrii primiti pe portul serial.Poti folosi si un adaptor serial-usb fara probleme. Instalezi driverul adaptorului pe pc si astfel pc-ul va vedea un port serial. De aici,procedezi exact ca mai sus

Link spre comentariu

Foarte concis,acum am vazut ca are si avr (automatic voltage regulator).Interesanta varianta cu serverul,ai idee cum se acceseaza,adica o pot face exact cum accesez eu routerul din browser la 192.168.1.1 ? Daca nu mi-ai raspuns la intrebarea cu "ce pot vedea sau seta in acel program"presupun ca voi gasi destui parametrii interesanti.Nu exista un program universal cu care poti accesa orice ups prin rs232?Ai idee ce inseamna Ntp data line supressor?

Link spre comentariu

Aproape toate UPSurile au si AVR.Nu stiu deloc despre accesarea serverului...cauta pe net,trebuie sa existe informatii.Nu stiu ce parametrii poti vedea. Depinde de UPS si de programFiecare producator are propiul lui protocol de comunicare si program pt el. Deci iarasi,trebuie sa cautiSi manulaul aparatului iti va fi de ajutor!

Ai idee ce inseamna Ntp data line supressor?

Probabil e tipul protectiei pt retea
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut! Am un UPS Mustek Powermust 800va si spre surprinderea mea nu are protectie la suprasolicitare asa ca am reusit sa il ard.Inca nu am masurat fiindca nu am stiut cum dar a iesit fum din zona tranzistorilor CEP83A3. In caz ca sunt busiti cu ce ii pot inlocui pentru ca i-am gasit la un pret de 16lei/buc si sunt 4 bucati. Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

post-65927-139829446108_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ba are protectie,mai exact un traf de masura pt supracurent pe iesire (ala micut cu banda galbena,de sub firul rosu). Cel mai probabil i-ai ars prin supraincalzire,pt ca aparatul e facut sa mearga cu acumulatorul lui intern.Pt echivalente,vezi pe la magazine ce se incadreaza in specificatii. Dar tot n-o sa gasesti ceva prea ieftin

Link spre comentariu

@high_voltage_tm - foarte putin cat ma pricep imi par foarte potriviti dar inca nu sunt sigur ca ai lui sunt strapunsi, cand am timp ii dezlipesc si ii [email protected] - nu cred ca aveau timp sa se supraincalzeasca fiindca a durat 3 secunde. Am conectat o unealta electrica cu motor fas, a iesit fum. Inainte sa se intample am masurat din curiozitate curentul consumat in gol din baterie si era 4,8A , destul de mult, sa nu fie altceva. Am un apc de 3000va si ia 1A la 48v, ceva mai putin decat jucaria asta.

Link spre comentariu

Ciudata treaba,cred ca nu e bine implementata pt configuratia punte (acu cativa ani toate erau push-pull).Doar curentul de varf ar trebui sa fie mai mare,ca ,,, condensatorul de pe alimentare e f mic si nu prea ajuta. Daca intr-adevar consuma atat in gol,sigur s-ar fi incalzit! (si as zice ca ceva era deja defect)Tranzistorii propusi par a fi ok. Dar vezi,ti-am zis ca nu e asa mare diferenta de pret (de la 16 la 10 ron)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări