Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare si documentatie UPS (probleme,rezolvari,teorie etc)

Vizitator creep

Postări Recomandate

Vizitator skycleaner

Am revenit din nou la topic. Am facut rost de inca un acumulator de 12 V de la o alarma identica ca si valori cu cea din UPS. Pot sa le pun in paralel? Vor rezista circuitele electronice? Mersi!

Link spre comentariu

nu merge sa pui acumulatorii in paralel,daca au grade diferite de uzura sau de incarcarenici firmele nu ii pun in paralel,fiind chiar noi! (decat ff rar)

Cum adica sa nu-i poata pune in pararel ???Daca sunt in pararel amandoi se incarca la fel , toata astea daca nu exista vreo conexiune serie cu un alt acumulator , adica daca tu ai vrea sa pui 2 in pararel si inseriati cu unca unul , atunci nu , nu se poate , deoarece apare dezechilibru la incarcare , dar in pararel o sa-i poti punde daca au aceasi tensiune si sunt realizati in aceeasi tehnologie , pana si bateriile de autovehicole se pun in pararel daca nu se gasesc altele de capacitatea dorita ( Ah)....
Link spre comentariu

NU se pun in paralel,se consuma unu pe altu,se incarca/consuma inegal etc ,ce naibaunde ai vazut tu acumulatori pusi in paralel? si dup-aia sa fie si in diferite stari de degradare? :bataie la mobile si la laptopuri o sa mai vezi asa ceva,dar acolo e vorba de acumulatori cu litiula masini/camioame,tancuri etc se pun in serie,ca sa se obtina 24v->tensiune mare=curent micups-urile serioase nu pun acumulatorii in paralel,se pun in serie pana la 10 bucati!

Link spre comentariu

NU se pun in paralel,se consuma unu pe altu,se incarca/consuma inegal etc ,ce naibaunde ai vazut tu acumulatori pusi in paralel? si dup-aia sa fie si in diferite stari de degradare? :bataie la mobile si la laptopuri o sa mai vezi asa ceva,dar acolo e vorba de acumulatori cu litiula masini/camioame,tancuri etc se pun in serie,ca sa se obtina 24v->tensiune mare=curent micups-urile serioase nu pun acumulatorii in paralel,se pun in serie pana la 10 bucati!

Omule , toti acumulatori cu pb au cam aceasi tensiune pe element => cand se incarca avand aceasi tensiune pe element se incarca egal , si se descarca egal , cad despre legarea in serie as zice ca acolo poate aparea mai devreme starea de incarcare inegala , si vorbind despre acumulatori folositi ne referim la cei care inca mai au putere , nu la cei ce au elementi in scurt sau care se descarca mai mult stand ..... poti da un search pe google cum folosesc baieti la ev cars acumulatori cu pb pusi in serie-pararel(daca chiar esti curios cauta despre dc ev )
Link spre comentariu

Asa este Cata daca acumulatorii sunt buni merge si eu am mai auzit la cineva ca nu merge si am incercat si e ok.Exemplu:la o statie de putere sa mai pus pe masina o baterie in paralel si alternatorul le incarca pe amandoua egal.

Am si eu un vecin cu o baterie de 54 Ah pe motor si una de 150 Ah veche de vreo 5 ani in porbagaj , , merge si acuma .... deaia nu inteleg de ce nu se pot lega in pararel , toata ideea e ca niciuna sa nu fie cu celulele in pierdere de curent (adica cu descarcare ) ....
Link spre comentariu

bine,eu nu ma mai bagdaca ti se pare ca vecinul tau a legat 2 baterii in regim industrial...aia esi oricum acolo e vorba aproape altceva,ca sa nu mai zic cat poate el sa folosesca instalatia masinii de pe acumulatori fata de cele 5 minute cat tine un ups un pc,cred ca,,,curentul nominal e in cazul 2 cu mult depasit :sparge: si daca crezi ca chiar si acumulatorii noi sunt identici,te inseli gravsi daca crezi ca 2 acumulatori exploatati diferit sunt identici :aplauze

Link spre comentariu

bine,eu nu ma mai bagdaca ti se pare ca vecinul tau a legat 2 baterii in regim industrial...aia esi oricum acolo e vorba aproape altceva,ca sa nu mai zic cat poate el sa folosesca instalatia masinii de pe acumulatori fata de cele 5 minute cat tine un ups un pc,cred ca,,,curentul nominal e in cazul 2 cu mult depasit :sparge: si daca crezi ca chiar si acumulatorii noi sunt identici,te inseli gravsi daca crezi ca 2 acumulatori exploatati diferit sunt identici :aplauze

N-am zis nimik k sa nu te mai bagi , dar daca tie ti se pare mai grav ca doi acumulatori care se leaga in pararel k nu sunt egali , decat doi acumulatori care se leaga in serie ....e grav .... eu tot ce pot sa spun e k mai mult ar conta sa ai doi acumulatori identici la legarea in serie , iar la legarea in pararel , poti sa ai unul de 60 Ah si unul de 150Ah , ...... asa vad eu lucrurile .... .... . eu nunul nu mai zic nimik , a fosto simpla parere .....
Link spre comentariu

skycleaner acumulatorii ii poti pune cum vrei tu, Dr.L spunea doar ca unul se va descarca mai repede ca celalalt si asta nu neaparat din cauza capacitatilor diferite.si daca pui 2 acumulatori de capacitati identice, lot diferit in paralel fara consum pe ei, unul se va autodescarca mai repde si il va descarca si pe celalaltdaca nu e chiar asa grav sa ii legi in paralel dar nu se accepta legarea unui acumuator uzat in paralel cu unul bun.

Link spre comentariu

Salutare tuturor! Am o sursa UPS model: Power Must 600 USB,functioneaza adica scoate 220 V pe iesiri atat timp cat e in priza,iar daca o decuplez de la priza nu mai scoate 220 v pe iesiri ,adica nu mai alimenteaza calculatorul in cazul unei pene de curent ca si pana acum recent.Poate fi din cauza acumulatorului de 12 volti din interior,probabil nu mai are capacitate sau e alta cauza, de exemplu invertorul nu as vrea sa cumpar alt acumulator degeaba.In user manual m-am uitat la caracteristici tehnice si am gasit acolo in specificatii la alarma sonora urmatoarele mesaje:mod backup- la fiecare 10 secundeacumulator descarcat - la fiecare secundasupra incarcare -la fiecare 0.5 secundeinlocuire acumulator -la fiecare 2 secundeMentionez ca alarma sonora se aude intermitent cam la intervale de 2 secunde.Rog un sfat celor care au mai depanat UPS-uri si au bunavointa sa imi raspunda.Multumesc.

Link spre comentariu

pai intai,ledul de pe fata mai e aprins cand ups-ul e scos din priza?testeaza-l fara pcapoi,vezi cu aparatul de masura daca ai tensiune pe iesire(fara sarcina o sa fie cam 170V,e normal se pare)daca ai,conecteaza pc-ul si vezi ce facedaca se inchide,acumulatorul ori nu e bine incarcat,ori e dusin mare,cam asta ar fi

Link spre comentariu

daca scot ups-ul din priza ledul verde de pe panoul frontal se stinge iar pe iesire am pus voltmetrul de c.a si tensiunea e zero.Daca il bag din nou in priza piuie continu 2-3 secunde cupleaza un releu (asa se aude )ledul verde se aprinde si am din nou tensiune de 220V pe iesiri.Acumulatorul are 13 V si am pus un consumator ,un bec de 12 v de masina si se aprinde.Am lasat ups-ul in priza peste noapte fara consumator ca sa incarce bateria dar se manifesta la fel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări