Vizitator adrian61 Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Salut.am si eu un UPS trust 750va care are finalii de putere cep50n06 si am ars unul dintre ei,are 4 ,cite 2 pe bara.In sursa pentru incarcat bateria are tot un cep50n06.As putea inlocui pe cel ars cu acesta? Dilema consta in faptul ca ,pe finali mai scrie:68E7Z ,iar pe cel din sursa scrie:669DZ ,cu un triunghi in fata.Mosfeti sint de firma CET. Multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 RFP50N06.Se intalnesc in UPSuri si statii auto Link spre comentariu
Vizitator vwviorel Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 Am un UPS "SUNLIGT" Type:GG 3000 AP RACK cu placa electronica INF511-Y59-M605-1-04Defectiunea consta in scurtcircuitarea unei diode zener,cred,deoarece pe placa este notata ZD5.Pe ea fizic scrie doar "WN" si pe net am gasit zeci de mii de variante.Stiti ce parametri are acea dioda? Multumesc!!! Link spre comentariu
t-daniel Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Deoarece patronul a binevoit sa-mi puna in brate un invertor cotek de 3000w pur sinusoidal care a fost alimentat invers, de doua zile i-mi bat capul cu el si am niste nelamuriri.Deoarece mosfet-urile din primar FQP32N20C nu le gasesc va rog sa-mi recomandati niste echivalenti care se gasesc mai usor.Am gasit la farnell FDP61N20,SUP36N20 si SUP52N20 insa nu stiu care este mai apropiat de original.Deoarece toate cele gasite au capacitatea de intrare mai mare nu stiu cat de inportant este acest parametru.Am gasit si doua IGBT-uri de pe 220 in scurt si au luat cu ele si optocuploarele care le comandau.Pe acestea scrie T250V si cred ca sunt HCPL-T250 dar nu sunt sigur.Niste echivalente si pentru ele stie cineva?PS:In momentul de fata cu toate mosfet-urile din primar si igbt-urile din secundar date jos jucaria scoate aproximativ 1sec semnal drepunghiular pe grilele mosfet-urilor din primar apoi se opreste. Link spre comentariu
Vizitator viomarmi22 Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 IRFB42N20DPBF pe carcasă TO-220.De la tme.ro poţi să cumperi aceste mosfeturi . Link spre comentariu
t-daniel Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 IRFB42N20D are peak diode recovery dv/dt de numai 2.5v/ns fata de 5.5 la fqp32n20.In plus capacitatea de intrare este de 3430pf fata de 1700pf la fqp32n20.In ce masura pot influenta acesti parametri functionarea. Link spre comentariu
Vizitator adiaringhe Postat August 26, 2011 Partajează Postat August 26, 2011 UPS defect model Guard_S 800APAre cineva o schema Link spre comentariu
Vizitator fanebabanu Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Va salut. Am un UPS MUSTEK nou si am o nelamurire privind functionarea lui. Tensiunea la retea masurata cu un Mastech MAS830B este pe la 232-234 VAC; tensiunea masurata la iesirea ups-ului (cu si fara sarcina) este 200 VAC (in mod retea nu pe baterie). Conform soft-ului de monitorizare el masoara 255 VAC la intrare (nu a scazut niciodata sub 250 V aceasta masurare) si imi furnizeaza 218 VAC la iesire. Eu ma gandesc sa nu fie decalibrati/necalibrati senzorii de tensiune si astfel cupleaza tot timpul AVR-ul. E ceva in neregula in aceste masuratori? Nu vad de ce sa imi scada tensiunea de iesire la 200V in conditiile in care incarcarea pe el este de 10% iar acumulatorii sunt incarcati. Va multumesc Link spre comentariu
georgeleus Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Cateva pagini in urma s-a discutat o chestiune similara, referitor la o postare de-a mea in care spuneam ca masor 170V la iesirea UPS-ului fara incarcare. Avand in vedere forma de iesire a tensiunii (nu pur sinusoidala), aparatul de masura conventional nu afiseaza tensiunea corecta. ...cel putin la mine asta a fost raspunsul, nu stiu si daca in cazul dumitale e la fel.Parerea mea. Link spre comentariu
Vizitator fanebabanu Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Multumesc pt raspuns. De acord cu masurarea incorecta a tensiunii in cazul in care ups-ul furnizeaza tensiunea alternativa (dreptunghiulara/sinus modificat etc) de pe baterie, dar masuratorile efectuate au fost in cazul furnizarii tensiunii de la retea ori din cate stiu in acest caz nu intervine asupra formei de unda (ce vine de la retea aia furnizeaza la iesire, exceptie facand modulul avr care corecteaza amplitudinea nu forma de unda sau frecventa). Link spre comentariu
georgeleus Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Ah, ai dreptate.Acum am vazut ca specificasei de la retea, nu pe baterie. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 @fanebabanu -da,sunt ceva rezistente decalibrate,daca vede 250V in soft si actioneaza AVRul ! Link spre comentariu
rodanny Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Salut....Ce imi puteti spune depsre IMV Victron NetPro 4000 UPS ?Naspa e ca se alimenteaza la 120V.....oare se poate face ceva sa fie alimentat la o tensiune mai mica?Sunt fiabile? Sunt chinezesti ....zicea cienva?danny Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 E o firma intre chinezarie si firma foarte serioasa (a fost cumparata de GM)Modelul asta pare bine facut (avand in vedere cata placa are).Nu-i poti pune mai putini acumulatori,din pacate,ca e proiectat pt tensiunea nominala a acumulatorilor de 120V. Daca ii pui mai putini,ii va supraincarca si se va opri chiar daca acc nu sunt descarcati. Link spre comentariu
Vizitator viomarmi22 Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Am un UPS HP R1500XR 1500VA-1340w pe care l-am transformat într-un invertor de 48V pentru panourile mele fotovoltaice,cu câteva modificări la reconstrucția carcasei,schimbarea celor 12 mosfet-uri originale IRF1010 60V,84A cu IRLB3036 60V,270A,Rdson=1,9-2,4 mohm,modificarea răcirii cu un singur ventilator așezat central pe radiatoarele mosfet-urilor.Toate bune și frumoase a funcționat ireproșabil timp de 3 luni,dar de vreo săptămână mi sau ars o grămadă de piese și mosfet-uri din cauza unui grăunte de fludor care nu știu cum naiba a ajuns să scurtcircuiteze o rezistență smd.Întreb dacă aveți vreo schemă electronică pentru a putea repara acest invertor.Atașez ceva fotografii cu partea electronică :cry: . http://i1212.photobucket.com/albums/cc4 ... 401665.jpg http://i1212.photobucket.com/albums/cc4 ... 401663.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum