Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor pt. schemă de radio superreacţie cu tuburi

iuli10

Postări Recomandate

Salut!Aş vrea să realizez schema de radioreceptor superreacţie cu tuburi prezentată în cartea ''Caleidoscop de electronică'' de G.D. Oprescu şi mă interesează dacă (şi cum) poate fi realizată bobina de şoc altfel decît cu 200sp CuEm- diam. c. 0,12 mm pe corp de rezistenţă aşa cum indică autorul. Vă mulţumesc.

post-27450-139829693521_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuli10

5

• albasete

3

• popa ionut

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 săptămâni mai târziu...

Salut! Am realizat până acum suportul , blocul de alimentare( cu 1 x EZ80 şi 2 tuburi ES1- stabilizatoare legate in serie) , finalul audio (cu EL84) şi urmează să mă ocup de preamplif. cu EF86 iar la partea de recepţie o să folosesc EF80. M-am gândit să-i ataşez acel preamp. cu EF86 fiindcă aş vrea să pot adapta partea audio şi la alte surse de semnal... Lucrul merge relativ încet deoarece am lucrat la montaj doar în week-end, în timpul săptămînii fiind în SB. Dar , dacă este cazul am să revin cu poze sau eventual video odată ce voi finaliza munca.

Link spre comentariu

Intreb deoarece ma bate gandul sa-l fac si eu. Am incercat o schema cu tubul 6j1p, dar nu a functionat si am abandonat proiectul. Mentionez ca pana acum nu am lucrat cu tuburi, este prima oara si sunt tare curios sa vad daca pot face ceva functional si cu tuburi. Aparatul este pentru banda vest sau clasica banda est cum era acum 20 de ani...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări