Bogdi16 Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 Omule..intelege odata...ca nu esti tu cel mai destept de aici! Ti-am zis fara suparare! Citeste pe forum!...Nu te apuca sa contrazici persoane care sunt de ani..buni in acest domeniu..care au realizari si lucrari practice executate!... Ca material fonoabsorbant! se poate folosii.. 1) burete cofrat 2)vatelina. 3) vata minerala (nu recomand caci se poate inhala) TI-as putea tine o lunga teorie despre cum sa folosesti ..in ce cantitati..pt ce e recomandat...dar nu cred ca este cazul. Oricum..nu te apuci sa arunci acol..straturi de 10cm grosime pe toti peretii! Mai ales la incintele BR nu e recomandat acest lucru.! Diferenta dintre un SUBwofer si un Woofer este foarte mare!.. Ti-am zis si ma repet! Un subwofer adevarat nu vei face decat dintr-un difuzor de minim 18 ". intr-o incinta Band Pass.sau Br..Un subwofer trebuie sa redeie frecvente de la 20Hz la 50Hz..Un wofer nu e capabil de asa ceva... Succes! Uite un grafic...care sper sa te ajute! Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 "omule"..nu am spus ca sunt cel mai destept :)si diferenta aia nu e foarte mare...totusi...daca tu reusuesti sa iti creezi acasa un SUBwoofer....nu ai decat sa crezi asta ! de acum incolo o sa fac plecaciuni in fata tuturor...care au multe proiecte practice realizate ! vorba vine...iei schema si o faci , proiect oricum hai noroc...nu mai vreau sa vb pe acest topic ca pierdem vremea :partyman: :weedman: Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 Nu se radea de tine despre asta. Oamenii au fost doar usor iritati de stilul tau si ti-au raspuns cu aceasi moneda. Ce a fost a fost, cred ca mai bine lasam la o parte certurile si trecem la discutii productive. Vatelina se pune din mai multe motive, nu are rost sa le insir...cauta ca sunt discutii destule pe forum (care nu s-a nascut azi..u know). Nu contesta nimeni asta, dar cand ai postat era vb despre peretii incintelor si cum sa ii faci sa nu mai vibreze, lucru la care nu se foloseste vatelina. Materialele domnului Mateescu au fost expuse mai demult pe acest forum, si pe altele. Nu sunt secrete pt cei care au vizitat forumul in acea perioada sau site-ul dansului. Iar despre woofere de 20cm atata vreme cat exista atatea de dimenisunile astea...nu are rost discutia. Totul depinde aplicatia in care il folosesti. La boxe de casa merge de minune, daca e specializat de bas e destul, dar daca iti trebuie sonorizari....ai cam dat cu bata-n balta, ca inafara de cazul in care duci multe bucati si dai cu multa putere in ele nu prea poti sa scuturi hainele de pe niste cheflii beti. :partyman: Alta problema mai e ca in tara nu prea ai o oferta variata de difuri. Ai difuri de casa sau auto care-s cam scumpe daca e sa raportezi cata galagie fac si cata putere le trebuie pt asta si mai ai difuri profi destinate sonorizarilor care au un raport calitate pret mai bun dar fiind facute cu idee eficienta in cap ai nevoie de incinte destul de mari pt ele, iar cele de bas au diametru destul de mare. Mai sunt si chinezariile (cazul de fata), fara parametri, cu putere umflata despre care daca nu le poti masura nu ai decat optiunea de a face o incinta la plezneala. Daca e labirint poate fi vb despre un transmission line sau un VTP (ca-n link-ul de pe netxpert). detali despre t-line aici : http://www.quarter-wave.com/ http://www.t-linespeakers.org/ Despre amortizarea incintelor BR tot caut un pdf..dar nu il gasesc..si ma indrept spre pat ca imi cad ochii de somn. Pe scurt zicea ca materialul e doar pt a atenua undele stationare, diful ar tebui sa fie destul de amortizat, cu qts mic. Amortizare suplimentare cu material nu face decat sa scada eficienta, iar in cazul in care Qts este mare, de la 0.6 in sus nu prea se mai merita BR ci incinta incihsa care are raspuns tranzitoriu mai bun si eficienta asemanatoare cu un varianta BR amortizata corespunzator. (se considera raspunsul unul dintre elementele cheie in proiectare incintelor) Challanger: Ar fi o idee sa incerci diful asta intr-o incinta vtp. Ai planurile pe site-ul acela , sau daca nu le posteaza cineva aici. Din ce am inteles cand am citit documentatia, incinta ar fi buna pt orice dif de acel diametru, performantele fiind in stransa legatura cu cele ale difului. Daca te astepti la un bas lung si infundat ca si cum se aude din masini atunci treaba e simpla, fa un bass reflex de vreo 30L acordat intre 40 si 50Hz, vezi si tu cum suna pe placul tau. Basul probabil va fi lung si barait. Sper ca binevoieste cineva sa ii dea lungimea tubului ca pe mine asa ma ia somnul acum :weedman: Noapte buna Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 si diferenta aia nu e foarte mare...totusi...daca tu reusuesti sa iti creezi acasa un SUBwoofer....nu ai decat sa crezi asta !Incredibil.. :prayer: Cum poti sa spui ca diferenta nu e foarte mare? Vrei sa spui ca nu simti diferenta de la 60Hz la 30Hz? "omule"..nu am spus ca sunt cel mai desteptLa cate figuri ai pe cap..si atitudinea cu care abordezi subiectele..crede-ma ca asta dai de inteles! Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 nu stiu exact, dar daca ai peste 20 de ani..bye bye 30 Hz ptr tine, nu ii mai auzi....si "figurile" mele cum le zici tu, sunt doar pareri, cunostinte etc, ca nu sunt exact parerile tale..sincer...nu ma intereseaza...daca vreodata tin sa contrazic o parere o voi face...daca voi contraziceti, nu e nimic, cum vine cineva si contrazice ceva...sariti toti admin pe capu lui...asta tine de poporul nostru....NU traim in comunism sa cantam toti la fel, sa ti minte asta mai baiete...fiecare canta cum are dorinta pe pamantul asta....si parerea mea, e a mea, tu nu mi-o poti schimba ! Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 Hopa...ce de mesaje s-au mai postat intre timp.Mesajul anterior vroiam sa fie dupa cel in care maximus a postat linkul cu site-ul netxpertBodgi, subwoofer adevarat faci si cu difuzoare mai mici, nu e musai sa apelezi la "roti" de la 18" in sus. Pentru subwoofere decente de casa exista si destule variante, nu e musai sa stie tot cartierul cand asculti muzica sau te uiti la filme. Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 Hopa...ce de mesaje s-au mai postat intre timp.Mesajul anterior vroiam sa fie dupa cel in care maximus a postat linkul cu site-ul netxpertBodgi, subwoofer adevarat faci si cu difuzoare mai mici, nu e musai sa apelezi la "roti" de la 18" in sus. Pentru subwoofere decente de casa exista si destule variante, nu e musai sa stie tot cartierul cand asculti muzica sau te uiti la filme.sa zic multzam sau sa ma mir? poate urmeaza sa va haraiti si voi admin intre voi ca asta ar fi deja prea de totbye Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 nu stiu exact, dar daca ai peste 20 de ani..bye bye 30 Hz ptr tineEu aud 30Hz, dar am aproape 22, asa ca poate nu sunt un bun exemplu.Putem sa ii intrebam pe vasile, pe dna, pe ghettoman (pe care in ultima vreme nu l-am mai vazut pe aici) daca mai aud 30Hz. Se incadreaza in varsta si au si scule de 30Hz.Totusi pragul de audibilitate la 30Hz e cam ridicat...cand incepi sa auzi incepi sa simti si cutremurul. :axe: :supz: Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 Nu se radea de tine despre asta. Oamenii au fost doar usor iritati de stilul tau si ti-au raspuns cu aceasi moneda. Ce a fost a fost, cred ca mai bine lasam la o parte certurile si trecem la discutii productive.Vatelina se pune din mai multe motive, nu are rost sa le insir...cauta ca sunt discutii destule pe forum (care nu s-a nascut azi..u know).Nu contesta nimeni asta, dar cand ai postat era vb despre peretii incintelor si cum sa ii faci sa nu mai vibreze, lucru la care nu se foloseste vatelina.Materialele domnului Mateescu au fost expuse mai demult pe acest forum, si pe altele. Nu sunt secrete pt cei care au vizitat forumul in acea perioada sau site-ul dansului.Iar despre woofere de 20cm atata vreme cat exista atatea de dimenisunile astea...nu are rost discutia. Totul depinde aplicatia in care il folosesti.La boxe de casa merge de minune, daca e specializat de bas e destul, dar daca iti trebuie sonorizari....ai cam dat cu bata-n balta, ca inafara de cazul in care duci multe bucati si dai cu multa putere in ele nu prea poti sa scuturi hainele de pe niste cheflii beti. :partyman: Alta problema mai e ca in tara nu prea ai o oferta variata de difuri.Ai difuri de casa sau auto care-s cam scumpe daca e sa raportezi cata galagie fac si cata putere le trebuie pt asta si mai ai difuri profi destinate sonorizarilor care au un raport calitate pret mai bun dar fiind facute cu idee eficienta in cap ai nevoie de incinte destul de mari pt ele, iar cele de bas au diametru destul de mare.Mai sunt si chinezariile (cazul de fata), fara parametri, cu putere umflata despre care daca nu le poti masura nu ai decat optiunea de a face o incinta la plezneala.Daca e labirint poate fi vb despre un transmission line sau un VTP (ca-n link-ul de pe netxpert). detali despre t-line aici :http://www.quarter-wave.com/http://www.t-linespeakers.org/Despre amortizarea incintelor BR tot caut un pdf..dar nu il gasesc..si ma indrept spre pat ca imi cad ochii de somn.Pe scurt zicea ca materialul e doar pt a atenua undele stationare, diful ar tebui sa fie destul de amortizat, cu qts mic. Amortizare suplimentare cu material nu face decat sa scada eficienta, iar in cazul in care Qts este mare, de la 0.6 in sus nu prea se mai merita BR ci incinta incihsa care are raspuns tranzitoriu mai bun si eficienta asemanatoare cu un varianta BR amortizata corespunzator. (se considera raspunsul unul dintre elementele cheie in proiectare incintelor)Challanger:Ar fi o idee sa incerci diful asta intr-o incinta vtp. Ai planurile pe site-ul acela , sau daca nu le posteaza cineva aici.Din ce am inteles cand am citit documentatia, incinta ar fi buna pt orice dif de acel diametru, performantele fiind in stransa legatura cu cele ale difului. Daca te astepti la un bas lung si infundat ca si cum se aude din masini atunci treaba e simpla, fa un bass reflex de vreo 30L acordat intre 40 si 50Hz, vezi si tu cum suna pe placul tau. Basul probabil va fi lung si barait.Sper ca binevoieste cineva sa ii dea lungimea tubului ca pe mine asa ma ia somnul acum :weedman: Noapte bunacam asta doream sa evidentiez....home useri nu sonorizari , ca omu ce isi dorea o explicatie, dorea sa-si faca ptr el...acasa ! Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 19, 2006 Partajează Postat Septembrie 19, 2006 Si daca te roaga un maniac care foloseste scule pro in casa, pt simplul fapt ca nu-i plac sculele home ca nu simte nimic tu ce boxe ii faci ? subwoofer cu dif de 20 cm sau subwoofer de la 15" in sus ?Nu prea am acm timp sa scriu dar o sa scriu cand ma intorc de la sc.@maximus nu te consideri cel mai desptept dar din posturile asa vb ca si cumai fi cel mai luminat...vezi tu, omul ( romanul ) decat sa fac un singur lucru bun si de calitate face mabibine 10 proaste, ca na, el se pricepe la orice, si totodata se crede si mai bun decat cel intr-adevar specializat in domeniu...Daca ai vazut pe aici ca se discuta numai despre incitne sealed, bassreflex, si mai rar bandpassuri asta nuinseamna ca nuam auzit de celelalte...aprpo daca te crezi asa d emare is tare de ce nu te apuci sa comentezi ca nu facem hrnuri sau chestii mult maicomplicate ( vtp e usor, hornul este mai greu )...???!!!??? Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 19, 2006 Partajează Postat Septembrie 19, 2006 am comentat io asupra alegerii fiecaruia ce sa-si construiasaca? NU...am spus io sa-si faca o VTP? NU....ce faceam referire, era faptul cu captusirea (si asta daca e necesar sau nu), ca se poate cu 20cm (in functie de aplicatie) samd....nu am incercat altceva; citind toate posturile mele de pe acest topic, cred ca se vedea acest lucru...omu' trebuie sa stie daca e necesar sa isi faca incinta cu fonoabsorbant sau nu, cu labirint sau nu....daca nu stie sa ia decizii, va intreba....asta era ideea de a ii transmite multitudinea de posibilitati...daca se incurca in idei mai intreba....si drept sa-ti spun, a trecut vremea in care lucram pentru altii fel de fel...uneori se merita, uneori nu se merita...acum chiar nu mai am timp decat ptr proiectele mele. Link spre comentariu
FIXVID Postat Septembrie 19, 2006 Partajează Postat Septembrie 19, 2006 maximus tre sa recunosti ca specializarea ta nu este in domeniul acusticii. Din modul cum vorbesti, reiese ca multe lucruri le stii doar din auzite si incerci sa le impui cu orice pret. Ar trebui sa mai asculti si de oamenii astia, ca studiaza de mult acustica si nu vb din auzite. Recunosc, unele pareri nu reflecta intotdeauna realitatea ... dar sunt destui oameni care sa faca lumina daca unul greseste. Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 19, 2006 Partajează Postat Septembrie 19, 2006 Captusirea, la fel ca si sunetul boxei este dat de gustul persoanei care o asculta, adica este ceva subectiv...Sunt de acord ca se paote folosi si vatelina, nu contest deloc acest fapt, dar sa sti ca nici buretele fonoabsorbant, sau cel tip cofraj de oo nu este deloc de lepadat, dar din pacate este o solutie mai scumpa decat vatelina...Nu inteleg de ce te ofensezi asa, de aprca cineva ti-ar fi spus ca vetlina nu este buna deloc, si ca in incinte se foloseste numai burete fonoabsorbant...Si in legatura cu subwooferele de 20 cm sunt de acord ca se pot folosi pe post de subwoofere, dar cum spun destui de multi de pe forum, nu exista difuzor prost sau bun, ci numai difuzor potrivit sau nu pentru aplicatia resepctiva...Daca mie nu-mi palc subwoofere cu difuzoare de 8" asta nu inseamna ca spun ca nu pot fi folosite, pot fi folosite, dar cand faci un subwoofer cu un astfel de difuzor ai niste avantaje si dezavantaje in comparatie cu unul de 18" de ex, si anume dimensiunile foarte mici ca si avantaj, dar dezavantajele sunt mai multe: spl redus, putere mica, cantitate de aer miscata etc...la acest lucru facea referire bogdi16 cand spunea ca nu se paote subwoofer cu difuzor de 8", intr-un domeniu in care e nevoie de spl asa ceva este aproape imposibil...oricum un subwoofer cu difuzor de 8" nu va avea peste 100 dB la putere maxima, asa ca...spre deosebire de unul cu 18" care la 1 W are 100 dB si la putere maxima ajunge sipe al 133-134 dB eu spun ca unul de 8" nu isi are deloc rostul...afirmatie subiectiva...deci no coment... Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 19, 2006 Partajează Postat Septembrie 19, 2006 nu fac incinte pe banda, nu sunt un maniac, am facut cateva perechi...vreo 15-20 de cand ma stiu...dar nu sunt un maniac asa cum sunt unii...eu ma ocup de alta parte a electronicii acasa. pe aia cu construitul incintelor am sarit-o de ceva vreme (2-3 ani). prefer alt domeniu....deci din auzite nu vorbesc....ca nu dau prea multe detalii, asta e, problema mea...tin sa dau pe forum doar idei, si omul face ce vrea el dupa ideile lui....ati inteles acum? sau trebuie sa scriu treaba asta de 15 ori? recunosc sunt unii mult mai buni ca mine la incinte...cei care au o pasiune in a construi asa ceva....sper ca am scris destul de clar ceea ce aveam de raspuns provocarii ...si NU sunt ofensat !!! e doar un raspuns CALM v-am scris ca nu ma ofensez ca nu are rost. Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 19, 2006 Partajează Postat Septembrie 19, 2006 Nu te blameaza nimeni, ideea este ca tu ai inceput prost, adica cu stangul, cand unii s-au simtit prost ca i-ai facut amatori si i-ai invatat sas tudieze, tu nestiind cat de capabili erau ei...Eu sunt amator, pt ca nu scot bani din asta, fac pt mine si ce invat invat pt mine, pt ca este o pasiune, dar in viitorul apropiat sper sa fie si un mijloc de venit... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum