radue Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 Stai linistit ca stiu ce sunt parametrii T/S...oricum merci de explicatie :smt006 Esti cumva in Fagaras ? Link spre comentariu
Challanger Postat Septembrie 17, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2006 I-am constuit o cutie dar nu sunt prea multumit de calitatea basului si m-am gandit ca poate ma ajutati dar se pare ca voi va certati.nu stiu ce sa mai zic. :rolleyes: Tot ce am inteles este k nu ma puteti ajuta :smt005 .Asta e.L-am cumparat acum un an si chiar nu stiam atunci ca exista asa zisi parametrii.Am mai cerut niste sfaturi de la altcineva si mi s-a spus sa-i fac o incinta inchisa de 40l.Sper sa-mi spuneti dak e bine.Am adus niste poze dar nu reusesc sa le atasez Link spre comentariu
Challanger Postat Septembrie 17, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2006 Cred k o sa reusesc sa pun pozele. Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 17, 2006 Partajează Postat Septembrie 17, 2006 e prea mult 40 litri, cred eu...eu as incerca 20 litri... Link spre comentariu
Challanger Postat Septembrie 17, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2006 Am inteles ca 20l dar inaltimea,latimea si adancimea le aleg eu,doar volumul conteaza?am inteles ca formula este V=(L*l*H)/1000 si rezultatul este in cm.este adevarat?daca nu care este formula? Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 17, 2006 Partajează Postat Septembrie 17, 2006 Faci mai simplu: folosesti dm, nu cm...si astfel inmultind L x l x h obtii rezultatul in dm^3, adica L ;)Nu situ cum sa-ti zic dar mi se apr destul de putin 20 L...Totusi sa nu uiti ca volumul de 20 L trebuie sa fie intern, adica sa scazi volumul difuzorului si al ranforsarilor 9 nu cred ca va fi cazul cu ranforsarile, la cutie asa mic nu cred sunt necesare )... Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 17, 2006 Partajează Postat Septembrie 17, 2006 acum acei 20 L de care aminteam, conteaza si daca ii trantesti un bass reflex sau nu, si daca acel bass reflex e o simpla "gaura" in incinta, frontala, sau nu, si daca ea este precedata de un "labirint" intern...sunt mai multe optiuni...eu intotdeauna folosesc acel labirint intern daca aleg sau nu un bass reflex, si captusesc incinta cu vatelina, in ciuda afirmatiilor de pe alt topic parca, in care mi se contrazice practica....oricum, am intalnit incinte, cu si fara labirint, cu si fara captuseala de vatelina....acum fiecare si-o proiecteaza dupa dorintza...nu cred ca ii putem impune celui care doreste ajutor ceva...el trebuie sa aleaga din multitudinea de raspunsuri... Link spre comentariu
FIXVID Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 ah ..dle maximus .. scuze de deranj .. dar cat ar trebui sa fie lungimea si grosimea tubului? :prayer: sau daca directionam aerul ce intra(sau iese :smt102 ) in(sau din) gaura, at cam cat de lunga ar trebui sa fie canalizarea din incinta? :smt017 Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 nu am zis nimic de nici un tub...era un "labirint" sa zic asa, nu am relatii de calcul ptr asa ceva, dar ceea ce am vazut construit, parea sa fie de diametrul difului, in toata incinta, si astfel rezultau 2-3 placi montate inauntru.asa ceva am vazut la un subwoofer de masina Blaupunkt de 200W. Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 Sigur nu erau ranforsari ? :smt005 Ca am azut si eu ranforsari cu placi in incinta care aveau decupat doar dimensiunea driverului ( difuzorului, traductorului etc ) si care erau plasate in spatele driverului ( repet nu ma refer la inalta, cu difuzor de bas/midbas ), si care aveau ca rol numai ranforsarea, si nimic altceva...sper ca nu faci confuzii... :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 departe de mine de a-mi bate joc de voi....nu erau ranforsari, si va rog nu mai radeti de ce scriu altii...uite eu am renuntat sa mai fiu mistocar, cer si eu respect...o sa fac o copie zilele astea (si o sa o scanez) la o pagina dintr-o carte unde se zice de acele labirinturi. cu bine Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 pana atunci, uite ce am gasit ieri...o mica "poveste" despre constructia unei incinte....se refera la un woofer de 20cm (sambata se radea de mine in aceasta privintza pe forum cum ca e prea putzin 20cm ptr woofer !) si de asemenea se radea de mine pe seama captusirii incintei cu vatelina, lana naturala etc....va rog sa cititi...din pacate lipseste un desen in acel pdf...o sa pun eu unul cum am scris mai sus... http://www.netxpert.ro/index.php?option ... custice%22 va salut Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 Daca nici nu stii diferenta dintre un woofer si un subwofer...dc sa imi mai bat capu cu tine si labirinturile tale? :goodman: si de asemenea se radea de mine pe seama captusirii incintei cu vatelina, lana naturala etcNu a ras nimeni de tine...ti sa spus doar..ca esti offtopic cu acele afirmatii.. Link spre comentariu
Extrem Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 @maximus Acolo este vorba despre incintele VTP(....acele incinte sunt de dimensiunei mai mari si dupa cate stiu sunt proiectate sa aiba un sunet cat mai placut( fara frecvente f joase). P.S VTP este un tip de incinta gen bass reflex,inchis,bandpass,etc ==> nu are legatura una cu alta http://www.danmarx.org/audioinnovation/theories.html ai si pe privat asta...READ ! Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 apai, treaba voastra baieti...faceti cum credeti...credeti ce vreti...invatati cum vreti....realizati ce vreti, si in final sa auziti cum vreti....la incinta aiaoricum nu faceam o asemanare intre incinte, in functie de tipul lor...incercam sa nuantez faptul ca se poate creea un woofer subwoofer, cum vreti voi...cu un anumit tip de incinta...in anumite conditii de executare.....ceea ce se extrage din contextul mesajelor mele, nu ma poate afecta in mod directsee you Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum