Challanger Postat Septembrie 13, 2006 Partajează Postat Septembrie 13, 2006 Am cumparat si eu un subwoofer Atto 300w muzicali,cam 20cm diametru si vreau sa construiesc si eu o incinta.Va rog sa ma ajuta-ti.O sa pun niste poze dak ajuta.As vrea sa-i fac si un amplificator si un filtru,poate imi dati si mie vreo schema.Multumesc Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Septembrie 13, 2006 Partajează Postat Septembrie 13, 2006 Singura sansa e daca a mai facut cineva incinta pt diful asta..AM mai vazut ca s-a mai vb de Atto..cauta pe forum..!Pune modelul si poza...!Totusi..ce incinta vrei?Nici nu spera ca iti vei face un subwofer pt ca nu e capabil de asa ceva. :prayer: Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 15, 2006 Partajează Postat Septembrie 15, 2006 poate face din diful ala un subwoofer , ca e exact la limita de dimensiune 20cm...dar ii trebuie eventual un bass reflex si un filtru de taiere f bun...incinta se realizeaza din lemn de 12mm (pal) si sunt formule care determina volumul m cubi ai incintei in functie de diametrul difuzorului si de putere... Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Septembrie 15, 2006 Partajează Postat Septembrie 15, 2006 poate face din diful ala un subwoofer , ca e exact la limita de dimensiune 20cm :axe: Subwofer de 20cm...of inseamna ca tre sa il arunc pe al meu de 18" ca nu are rost sa tin asa mare. :smt003 si sunt formule care determina volumul m cubi ai incintei in functie de diametrul difuzorului si de putere... babeste! incinta se realizeaza din lemn de 12mm (pal) Pe asta de unde ai mai scos-o? Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 Pt subwoofer lemn de 16 minim...Iti dau eu un dif de 8"...imi faci subwoofer din ele ? ( Selenium 8 pw3 )...ca e dif de medii... :smt005 Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 mai copii, diametrul minim pentru bass scrie in carte, nu e tot una 20cm cu 18' ai tai...si daca incinta nu se face din pal de 12, fa tu din placaj de 5mm....ok? treaba ta din ce faci, fa si din plastic...nu ma intere porcaria ta...si pentru a suna bine ar fi bun un sistem de labirint inauntru ptr acel bass....si asta se prezinta in carti....daca voi nu cititi, nu aveti decat sa criticati oamenii....si daca sunteti ElForum Staff nu inseamna ca stiti tot, la asta sunteti bota....si diful se ia si dupa parametrii T/S nu numai dupa marime....mergeti si va... :finga: Link spre comentariu
Gizmo Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 hai ca nu mai pot de ras, pe bune, scuze ca ma bag. :rolleyes: esti tare mha. cate boxe ai facut, sau mai bine intreb carti ai citit :partyman: Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 destule...si una si alta voua v-am spus si faceti cum vreti Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 si am sceis asta in vedere ca acel dif are 300W MUZICALI (pmpo) care e cam de 10 ori m mare ca puterea RMS ! asa ca 2 boxe mici de 30W se pot face sau chiar un subwoofer combinat din cele 2 difuri, daca are 2...pa Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 material de 12mm (PAL, OSB, MDF) nu e suficient decat pt incinte mici. Alea mari vibreaza daca nu le ranforsezi, daca nu crezi incearca.Normal ca se ia dupa parametrii T/S si nu numai dupa diametru, dar cum difuzorul e deja cumparat acum incercam sa ii facem incinta sau mai bine sa il facem prost pe Challanger ca si-a cumparat difuri fara parametrii numai ca sa ne dam noi mai destepti?Oare care ar fi varianta mai de bun simt?Tot un mare invatat scria asa in posturile anterioare:"poate face din diful ala un subwoofer , ca e exact la limita de dimensiune 20cm...dar ii trebuie eventual un bass reflex si un filtru de taiere f bun...incinta se realizeaza din lemn de 12mm (pal) si sunt formule care determina volumul m cubi ai incintei in functie de diametrul difuzorului si de putere..."Pai daca e asa atunci la ce-s buni parametrii TS?Despre putere, nimeni nu a afirmat ca sunt 300W rms, chiar si initiatorul postului a spus ca sunt muzicali. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 maximus tu esti taticu' si noi suntem copiii tai ok , dar TATICU' scrie si matale romaneste ca: voi v-am spus faceti cum vretisi si am sceis asta in vedere ca acel dif arenu ne deranjeaza acel sceis scris in graba ci altceva :smt003 , cauti tu greseala nea TATICU' si ne inveti si pe noi da? scuze de off topic! Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 maximus vezi ca ai mai facut figuri si in alte posturi...si ti sa dat peste nas.! Dar se pare ca nu te calmezi! Daca vrei sa faci pe desteptul dute pe forumul de la telecomenzi.ro ca acolo sunt destui ca si tine!. Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 asta credeti voi ca mi s-a dat peste nas :D:D fiecare cu parerea lui, daca voi luati prostiile altora drept bune...treaba voastra...pa Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 Reach out...touch faith http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=12499 Imi explici si mie ce sunt parametrii T/S ca nu stiu...sunt elforum staff, moderator la incitne, dar sunt pus numai de ochi frumosi...ca sunt bata la incinte si habar n-am cum se calculeaza o incinta... :smt006 :smt005 Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 parametri T/S exprima conditiile de lucru a unui difuzor, si acei parametrii se calculeaza in functie de lungimea firului bobinei al difuzorului in metri, de adancimea cursei difului, diametrul bobinei si conicitatea difului.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum