Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtrarea aerului in atelier

gaby

Postări Recomandate

Din cauza prafului care pluteste prin atelier m-am gandit sa imi fac un purificator de aer, ceva de genul asta www.youtube.com/embed/7PwOtleNeqA Problema este filtrul/filtrele de unde le cumpar si de care ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gaby

3

• moduino

2

• costinium6

1

• Taraxacus

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut! Depinde ce particule vrei sa captezi... Se gaseste prin comert cate ceva "la metru". Mai apare o problema: iarna dai caldura afara... Normal, aerul trebuie recirculat, adica trebuie sa-l captezi si sa-l intorci in atelier. Iti spun din proprie experienta. Eu nu pot sa las ventilatia mai mult de o jumatate de ora iarna cand este foarte frig.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Exista in magazinele care comercializeaza produse electrice un material filtrant din care se deupeaza pt aspiratoare (este o impaslitura de PNA). Impotriva prafului fin est grea lupta, trebuie stearsa podeaua mereu etc. Instalatiile pt filtrarea aerului presupun debite mari si guri mari de abosrbtie ceea ce inseamna motoare cu turatie mare si ceva putere ceea ce inseamna zgomot. Se mai poate folosi o baterie de cicloane simple sau cu vas cu apa ori ulei la baza care sa retina particulele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări