Vizitator bogdan ungureanu Postat Octombrie 19, 2013 Partajează Postat Octombrie 19, 2013 va salut!am un cd player sony cdp 991 cap de serie cu unitate optica kss 240a si am o problema cu citirea ultimelor piste ale tuturor cd-urilor,indiferent de marca si viteza de ardere.ce as putea sa ii fac,pt ca nu as vrea sa ma despart de el ca suna foarte bine si este impecabilare rost sa umblu la reglajele acelea 3?please help. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Octombrie 19, 2013 Partajează Postat Octombrie 19, 2013 Cred ca nu e o idee buna sa umbli la reglaje. Manualul de service il iei de aici: http://elektrotanya.com/sony_cdp-991.pdf/download.html . Vezi ca undeva in stanga jos a paginii de web va aparea scris dupa vreo 20 de secunde "Get manual". Acolo explica si ce reglaje trebuie sa faci si ce aparatura iti trebuie ca sa le faci. Daca nu ai aparatura ai putea sa te adresezi unui service specializat(trebuie sa fie unul bun)sa-ti faca reglajele ca la carte. Este posibil ca de vina sa fie transportul KSS240A si atunci ai putea sa cauti sa cumperi unul functional. Am insa impresia ca si daca il inlocuiesti cel nou trebuie reglat. Merita insa sa risti. Un transport KSS240A(probabil clona chinezeasca) e 27.5 lei la Mi***om. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 Mai poţi să verifici mişcarea unităţii optice, să nu fie praf sau rugină pe ghidaje. Verifică şi planeitatea platanului, poate e descentrat şi porţiunea externă a cd-urilor iese din plaja lentilei. Link spre comentariu
Vizitator bogdan ungureanu Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 am rasucit in sensul acelor de ceas cate putin cca 1 mm,2 ,de reglajul din stanga cum te uiti la unitatea optica.si a mai dat putin drumul dar tot nu e stoc.nu am invartit mai mult sa vad ca se intampla,dar din ce am citit,am inteles ca nu e indicat.reglajele erau intacte,sigilate.am vazut pe ok...i ca vinde cineva o unitate optica originala,din asta,dar nu stiu...ma gandesc sa nu fie obosita.nu stiu ce sa fac... Link spre comentariu
__farad__ Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 Reglajele respective sunt al dracului de sensibile. Cativa ohmi si a luat-o razna. Am mai reglat si eu fara aparatura si de fiecare data am mai chelit putin Daca citeste bine la inceput si doar spre finalul cd-ului o ia razna as merge mai degraba pe ce a spus zal. Platan descentrat, cursa redusa bloc optic. Pt un bloc optic jumatate de milimetru poate insemna si 2 trackuri. Putin praf depus la capatul ghidajelor este suficient. Verifica prinderea si jocul motorului platanului si a piesei magnetice (care prinde discul de platan). Uneori chiar si puferele de cauciuc pot afecta daca exista vibratii datorate descentrarii platanului. Spre centrul discului nu sunt suficiente sa creeze probleme dar spre exterior da. Link spre comentariu
Vizitator bogdan ungureanu Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 ieri cand am ajustat reglajul,m am uitat si la acele 2 ghidaje si la celelalte rotite si arata foarte bine,ca noi.sunt unse cu vaselina,care este curata ,iar ghidajele unse cu ulei fin, care tot asa-foarte curat.spre exemplu, ca sa intelegeti mai bine ce face, un cd cu 18 piese mi l vede, dar cand apas pe tasta rapida -17- se gandeste destul apoi da no disc.cu cat piesele sunt descrescatoare cu atat nu sunt probleme.daca spre exemplu, playezi melodia 7 si dai next,next... le ia pe toate fara probleme.si asta dupa ce am executat reglajul,ca inainte nu accepta nici o varianta sa citeasca ultimele piese...ciudat Link spre comentariu
__farad__ Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 In cazul asta se pare ca a obosit laserul. Din reglaje ii mai poti da putina viata. Totusiiti recomand sa inlocuiesti mecanica. Link spre comentariu
Vizitator bogdan ungureanu Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 am gasit ceva despre...si aici: http://www.diyaudio.com/forums/digital- ... ost3296804 Link spre comentariu
Vizitator bogdan ungureanu Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 nu m as despartii de acest aparat pt ca este foarte aratos,suna foarte bine in urechea mea si este impecabil.imi este foarte usor sa im cumpar un philips 830,dar nu arata ca asta.de sunat nu stiu cum ar suna in comparatie cu asta al meu.am avut si technics, dar asta este mult peste. Link spre comentariu
bratueduard Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 Lentila este putin mai opaca' .....Informatia de la exteriorul discului este mai greu de interprtetat pt. "laser" deoarece viteza/turatia uneltei tale este nesincroniszata cu citirea la interior ori exterior a discului.Asta presupune: lentila opaca ori praf in interiorul "opticii".P.S. NU COMITE EROAREA SA INTREBI CUM CURETI. Link spre comentariu
Vizitator bogdan ungureanu Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 este posibil orice.dar un lucru este cert: citeste instant orice fel de cd-bineinteles mai greu cu ultimele piesecuratarea oglinzii si a ansamblului nu cred ca as face-o,nu ca n-as putea dar nu am mai facut asa ceva si mi-e sa nu o stric, ca din cate am inteles eu pe aici s-ar putea sa fie inca buna.oricum are si el 22 de ani... Link spre comentariu
bratueduard Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 Asa ca ajuge-m.... la opacizarea lentilei. Link spre comentariu
Vizitator bogdan ungureanu Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 Asa ca ajuge-m.... la opacizarea lentilei.nu am inteles ce vrei sa spui Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 nu m as despartii de acest aparat pt ca este foarte aratos,suna foarte bine in urechea mea si este impecabil.imi este foarte usor sa im cumpar un philips 830,dar nu arata ca asta.de sunat nu stiu cum ar suna in comparatie cu asta al meu.am avut si technics, dar asta este mult peste.Incearca ceva cu TDA1541. Eventual Philips CD-820. Nu arata cine stie ce dar se aude dumnezeieste. Link spre comentariu
Vizitator bogdan ungureanu Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 nu m as despartii de acest aparat pt ca este foarte aratos,suna foarte bine in urechea mea si este impecabil.imi este foarte usor sa im cumpar un philips 830,dar nu arata ca asta.de sunat nu stiu cum ar suna in comparatie cu asta al meu.am avut si technics, dar asta este mult peste.Incearca ceva cu TDA1541. Eventual Philips CD-820. Nu arata cine stie ce dar se aude dumnezeieste. nu se gaseste Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum