Untold Postat Octombrie 19, 2013 Partajează Postat Octombrie 19, 2013 Buna ziua.Mi-am luat recent 20 de leduri de 1W/300mA fara acel radiator in forma de steluta.As dori sa stiu unde se pot gasi acele radiatoare pentru ele in forma de steluta. Sau daca le-as putea fixa cumva pe un alt tip radiator dar fara sa apelez la lipirea cu Poxipol sau alte cleiuri.Multumesc anticipat pt. raspuns.Stima. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Octombrie 19, 2013 Partajează Postat Octombrie 19, 2013 viewtopic.php?f=33&t=130469&start=165 uite aici pe la jumatate facusem niste ,,radiatoare" pt asa ceva,nu implica lipirea decat a cablajului pe care vin terminalele.Ai grija ca unul din terminale are contact cu partea din spate a ledului care vine pe radiator.Cel mai simplu e sa iei de pe ebay placute star,sunt vreo cativa dolari 50 bucati,poate are cineva de pe forum de vanzare.Spor. Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 19, 2013 Partajează Postat Octombrie 19, 2013 Transferul caldurii se face in principal prin acel "contact" central care trebuie deci fie cositorit fie lipit cu adeziv termoconductiv de radiator sau de un MCPCB ( cablaj cu suport metalic - aluminiu ) care va fi la randul sau cuplat termic cu radiatorul. Atentie, de obicei ( nu intotdeauna) are legatura electrica cu unul din electrozi ! Asta nu inseamna ca are si "legatura" termica suficienta!!! deci cositorirea electrozilor fara alte masuri nu este suficienta ! Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 Buna ziua.Mi-am luat recent 20 de leduri de 1W/300mA fara acel radiator in forma de steluta.As dori sa stiu unde se pot gasi acele radiatoare pentru ele in forma de steluta. Sau daca le-as putea fixa cumva pe un alt tip radiator dar fara sa apelez la lipirea cu Poxipol sau alte cleiuri.Multumesc anticipat pt. raspuns.Stima.Ai PM. Link spre comentariu
Untold Postat Octombrie 22, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2013 Ca sa nu mai deschid alt post, am un alimentator de laptop ce scoate 19V la 3A caruia nu-i gasesc o intrebuintare si cele 20 de leduri de 1W. Ma gandeam sa-mi fac cateva mici surse de lumina pentru apartament, gen lampa de citit, de lucru la electronica, etc.Cum imi recomandati sa le fac, tinand cont de puterea ledurilor si din cate leduri ar fi buna sa fie pentru citit, din cate pt lucru si as vrea si o lampa de veghe care sa stea aprinsa in cealalta camera pe timp de noapte. Am aprins un led la 3,2V, l-am tinut doar 30 sec ca n-are radiator si am vazut ca incepe sa se incalzeasca usor. Da o lumina f puternica, se poate citi lejer noaptea la lumina unuia singur.Eventual, ar fi interesanta o sursa dimmabila din care sa pot regla luminozitatea ledurilor. Am vazut ca s-a mai discutat pe aici, o sa caut postul.Multumesc inca o data. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Octombrie 22, 2013 Partajează Postat Octombrie 22, 2013 Daca alimentatorul scoate 19V, poti sa inseriezi 5 leduri(5 x 3,2V=16V) si faci o sursa de cc cu LM317.Pt dimmer poti folosi montajul asta, e testat de mine si functioneaza foarte bine.Dioda D3 nu se monteaza, ledurile se alimenteaza intre bornele X1-1 si X1-3.Nu iti trebuie intrerupator, montajul pleaca de la zero.Sursa de cc o intercalezi intre dimmer si leduri.Succes. Link spre comentariu
Untold Postat Octombrie 22, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2013 Multumesc pentru raspunsul prompt si schema.O singura nelamurire: potentiometrul de 100 Kohmi este cu caracteristica liniara sau logaritmica? Sau nu are importanta? Link spre comentariu
pannovy Postat Octombrie 22, 2013 Partajează Postat Octombrie 22, 2013 LINIAR POTENTIOMETRELE LOGARITMICE SE FOLOSESC IN MONTAJELE AUDIO Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 22, 2013 Partajează Postat Octombrie 22, 2013 Nu scrie cu caps!Se poate folosi, fara nici o problema, si un potentiometru logaritmic.Dar atunci, reglajul va fi si el logaritmic, si nu liniar (pozitia axului vs factorul de umplere).Potentiometrele logaritmice se folosesc in audio (la volum), pt a da senzatia ca sunetul ar creste liniar cu pozitia potentiometrului. Link spre comentariu
Untold Postat Octombrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2013 Multumesc de lamurire. Link spre comentariu
Untold Postat Octombrie 24, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Cu acel alimentator de laptop ce scoate 19V/3A, vreau sa alimentez 2 lampi cu cate 5 leduri de 1W fiecare.Ledurile le voi pune pe niste radiatoare din Al eloxat in negru conform imaginilor de mai jos.Voi pune pasta siliconica intre leduri si radiator, nu am altceva deocamdata. Tablita gaurita ce va fixa ledurile, o voi prinde de radiator cu cate doua suruburi de M3 in dreptul fiecarui led, sa le tina presate. Daca pasta siliconica nu va putea asigura un transfer termic bun iar ledurile se vor incalzi, desi nu cred, o sa ma orientez catre o pasta termoconductoare.La sursa voi adauga schema parvenita prin bunavointa @rinaldoparaipan, cea dimmabila plus o SCC cu LM317.Revin cu detalii pe masura ce avansez in lucrare.Stima tuturor. Link spre comentariu
Ticu Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 555 are alimentarea maxim 16V; speram sa tina si la 19V. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Pai si grila mos-fetului tot trebuie limitata pe la 15V...Deci 555-ul se va alimenta printr-un stabilizator de 12V. Link spre comentariu
Untold Postat Octombrie 24, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Aveti dreptate, nu m-am gandit. Atunci, pe alimentarea 555-ului voi pune un LM7812 iar mosfetul il voi alimenta la 19V, iar SCC cu LM317 in serie cu ledurile, asa e ok? Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Mos-fetul are sursa la masa, poarta la 555 si drena la leduri.Cum anume il alimentezi la 19V? :nas:Sa nu mai zis, ia uite ce am scris in mesajul anterior: Pai si grila mos-fetului tot trebuie limitata pe la 15V... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum