feri.visky Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Apel: Pentru achizitionarea unui receptor militar din primul razboi mondinal din dotarea armatei romane. este vorba de acest aparat: http://www.ebay.fr/sch/brocantedetout/m ... 7675.l2562 Achizitionarea s-ar putea face prin donatii publice. Odata achizitionat si restaurat ar putea fi pus la dispozitia Muzeului Militar Central cu titlu de imprumut pe termen nelimitat, aparatul ramanand in proprietate Pro Radio Antic (doar cu aceasta destinatie, de a fi custodele aparatului). Gestul achizitiei ar putea demonstra faptul ca putem da dovada de un civism activ si patriotism real! Deschid o lista pentru donatii: 1. Francisc VISKY..............100 eur 2. In cazul in care, in timp util nu se va stranga suma, atunci nu trebuie transferata suma in contul Asociatiei. Astep sugestii... Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Cred ca e vorba de o gluma...Sper... Cum ar veni o "pseudo-donatie" catre MAPN, din buzunarul bugetarilor si a muritorilor de rind pentru o cauza care nici macar nu e bagata in seama de acel minister?Dar prin magaziile pline de sobolani prin care nu a mai cautat nimeni de prin 1945 au cautat? Daca mai sunt inca vreo 500 de aparate de acest gen ascunse pe undeva, la fel cum mai apar si acum lampi si alte componente de prin 1930?Cum sa dea bani cei saraci ( "Pulimea" in exprimarea unor partide) pentru un muzeu al unei armate care se lauda cu cumpararea unor flote de avioane si alte tranzactii cu flote maritime?E CULMEA ce vrei tu!Daca propuneai o donatie care sa-ti foloseasca tie personal sau familiei si prietenilor tai eram mult mai deschis. Am vazut muzeul neintretinut si de-a dreptul secret din Bucuresti. Crezi ca am sa iau vre-un leu din venitul familiei dupa ce am vazut acolo? Nici vorba! Imi pare rau, intretinerea unui muzeu al armatei se face cu banii armatei, nu cu banii mei. (ca e vorba de MULTI bani) N-are decit sa le mince rugina pe toate utilajele de acolo. Nu imi doresc asta, dar asa se va intimpla.Pun pariu ca te-ai chinuit sa-i convingi sa primeasca o donatie!!!!Culmea!!!Scuze, uneori mi se pare ca totul e pe dos. Dupa aia, cind ma trezesc, imi dau seama ca e chiar asa. TOTUL e pe dos!Eventual MAPN, trebuia sa acorde un premiu pentru cel care aduce aparatul de colectie cel mai functional si cel mai original....Pricepi ideea?Tune DRAKU-n-pielea lor!Cum ai putut sa lansezi public o asemenea....hai direct PROSTIE? Te-a fraierit domnul Mihai Gheorghe?Si pe mine m-a fraierit ca-mi da diverse documentatii. De exemplu o copie despre acel catalog al aparatelor de radio produse de Electronica, document pe care l-am vazut in original si voiam sa obtin o copie, nu mai mult. Ei bine, nu am obtinut nimic.Nu mai conteaza...Un Weekend placut, eu ma duc la o cabana la cules de ciuperci.Numai bine Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2013 A mai aparut cineva:1. Francisc VISKY2. Mihai Krammer3. Link spre comentariu
eugenbt Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 http://www.ebay.fr/itm/Poste-Radio-a-la ... 0019110993 mai bine s-ar lua asta si se va folosi la radio Titus. cu stima, eugen Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 22, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2013 Se pare ca am fost interpretat gresit... Nu am dorit sa cumpar piese sau sa ma substitui deciziilor Ministerului Culturii si nici al Muzeului Militar... Doresc doar sa "repatriez" un aparat, similar cu care a fost dotata si armata Romana... Desigur demersul meu nu este de talia repatrierii ramasitelor pamantesti a lui Vlaicu, Brancusi etc. si nici nu se apropie de cautarile aparatului de zbor Vuia III care a disparut la retragerea armatei germane... totus se inscrie in domeniul gesturilor mici si foarte mici, de "a face ceva" util pentru patrimoniul istoric-tehnic-cultural etc. autohton. In Muzeul Transmisiunilor exista un aparat Enigma (http://www.proradioantic.ro/articole/163/1375348845.jpg), un aparat Hughes (http://www.proradioantic.ro/articole/163/1375348794.jpg) exemplare de exceptie care dovedesc faptul ca am fost pe "faza" atunci cand a trebuit sa fim... si a aparatul de care vorbim ar demonstra faptul ca nu am folosit in primul razboi mondial, numai porumbei zburatori, curieri pe biciclete sau cai, etc. Un simplu calcul demonstreaza ca s-ar putea face ceva si numai cu cei 115 utilizatori conectati ( in momentul in care scriu aceste randuri), cu doar 10 euro de persoana... ... Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 ...pacat:L'objet 251308704341 n'est plus disponible.(50 objets trouvés similaires à « Telegraphie Militaire 1915 contreradio TSF de 14 18) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum