Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defectiune monitor Samsung SyncMaster 710N

Vizitator deys

Postări Recomandate

Salutare tuturor! Zilele trecute am achizitionat monitorul din descriere de la un coleg, pana aici toate bune si frumoase , problema este ca acestui coleg i-a scapat monitorul din mana acum vreo 2 saptamani, iar acum daca conectez monitorul la priza apare mesajul "Check signal Cable", iar apoi daca conectez mufa VGA incepe sa imi palpaie mesajul cu rezolutia pe care o suporta monitorul si imaginea nu apare deloc.Am modificat si rezolutia am trecut treptat pe rezolutii mici pana am ajuns la 800*600 dar nimic nu stiu ce poate avea.Va rog ajutati-ma sa identific problema si sa o remediez!

Link spre comentariu

Seara buna am tot postat pe forum problema asta,dar o mai postez inca odata!Problema se datoreaza unui circuit fabricat de firma NOVATEK ,pentru a rezolva problema exista 2 solutii

puneti rezistenta ca in figura eu recomand sa fie de 33ohmi ori 47ohmi,daca nu aveti puteti sa puneti 2 de 100ohmi in paralel,iar solutia 2 dezlipiti integratul si il inveliti in folie de straniol dupa care il incalziti 4..5 minute cu statia de aer cald pe la vre-o 380 grade.Dupa aceasta monitorul o sa functioneze mult si bine.am facut zeci de bucati si decat unul singur mi-sa intors inapoi dupa cateva luni,deci spor la treaba!! :da

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator deys

Seara buna am tot postat pe forum problema asta,dar o mai postez inca odata!Problema se datoreaza unui circuit fabricat de firma NOVATEK ,pentru a rezolva problema exista 2 solutii

puneti rezistenta ca in figura eu recomand sa fie de 33ohmi ori 47ohmi,daca nu aveti puteti sa puneti 2 de 100ohmi in paralel,iar solutia 2 dezlipiti integratul si il inveliti in folie de straniol dupa care il incalziti 4..5 minute cu statia de aer cald pe la vre-o 380 grade.Dupa aceasta monitorul o sa functioneze mult si bine.am facut zeci de bucati si decat unul singur mi-sa intors inapoi dupa cateva luni,deci spor la treaba!! :da

Posted Image

Deci rezistenta trebuie pusa pe pozitia 5 si 6 nu? Intrebarea mea este: pozitia 1 ce semnifica?
Link spre comentariu

Posted Image

Deci rezistenta trebuie pusa pe pozitia 5 si 6 nu? Intrebarea mea este: pozitia 1 ce semnifica?

reprezinta primul pin de unde se numara....rezistenta se pune intre 5-6

Link spre comentariu
Vizitator deys

Va multumesc din suflet pentru sfat @popa ionut. Problema a fost rezolvata cu 2 rezistente de 100 de ohmi lipite in paralel pe pozitia 5 si 6, monitorul a revenit din nou la viata si functioneaza perfect.!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări