Vizitator Iulian85 Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Buna ziua, am nevoie de putin ajutor. De curand am achizitionat un Receiver Pioneer VSX-322-K (5x100W pe 6 ohm) si am nevoie de o pereche de boxe. As avea la dispozitie doua variante dupa cum urmeaza: 1. Sa achizitionez o pereche de boxe gata facute, max 1000 ron. Exemple: http://www.altex.ro/boxe-yamaha-ns-50f 900 ron http://www.altex.ro/boxe-boston-acoustics-cs-260-ii 900 ron http://www.avstore.ro/boxe/magnat-monitor-supreme-800/ 1160 ron (depasesc bugetul dar e posibil sa merite). 2. Sa construiesc o pereche de boxe. In urma cu mai multi ani am confectionat o pereche the boxe pe doua cai (voulm 50 l) cu woofere Visaton W 200 S, tub bass reflex br 15.34 si niste tweetere chinezesti plus filtre ieftine din comert (35 ron bucata). Practic as avea wooferele. Material pentru incinte am ca mi-a ramas de la mobila si mai costa 150 Ron manopera (am vorbit cu meseriasul). Problema este ca nu stiu daca merita aceasta varianta tocmai din aceasta cauza am mai multe intrebari: a) Se pot face niste boxe pe doua cu aceste woofere sau am neaparat nevoie si de difuzoare de medii. Pentru tweetere m-am orientat la Visaton DT 94/4 (82 Ron bucata). b) In cazul in care ar trebui neaparat pe 3 cai as urma proiectul starlet: http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... itung.html doar ca as inlocui difuzorul de medii w 100 s cu w 130 s pentru ca acesta se gaseste pe la noi (110 ron bucata) c) cam cat ar costa niste filtre atat pt 2 cai (in caz ca merge varianta pe 2 cai) cat si pentru 3 cai? Difuzoarele de bas sunt pe 4 ohm si eu am nevoie ca boxa sa aiba impiedanta totala mai mare sau egala 6ohm, se poate realiza acest lucru? Costuri: 150 ron manopera incinte 75 ron Damping material 165 ron tweetere 220 ron difuzoare medii filtre - x ron Oare se merita cheltuiala si deranjul sau mai bine merg pe varianta 1? Va multumesc! Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 mergi pe varianta a doua ca cu prima nu se poate zice ca ai boxesi la a doua as oferi niste sugestii:-ia alte twetere,cele indicate sunt ca cele de pe variantele de cumparat,poate chiar mai slabe-sugestia mea-monacor dt300+wg300(ghid de unda).Woferele nu urca prea bine peste 2000hz iar cu combinatia indicata poti face usor un crossover in zona 1,8-2khz fara complicatii,si la un nivel calitativ bun-volum indicat pt w200s ,35-40L-uita de proiectele visaton,majoritatea sunt realizate sa-si vanda marfa -dt94 este o jucarie in oricate cai ar fi bagat-daca woferele sunt pe 4R,nu ai ce face,impedanta in zona de joase asa va ramane,la tweter se mai poate scade sau creste usor-niste filtre bune pt ele nu costa f mult,se pot face si in 200-250 lei perechea si in 200E daca te arunci,ideea de baza ramane aceeasi-iti trebuie un filtru corect optimizat pt ce ai tu,nu calculat pe net,ca atunci chiar nu mai conteaza daca pui condensatori Mundorf sau Ipee recuperati de pe placi-materialul fonoabsorbant te duce mult mai putin de atat,cu indulgenta 20 leicheltuiala se merita, raportat la prima alternativa,dar numai daca poti respecta pana la capat cele sugerate(deci ori te apuci de studiat ori cauti pe cineva sa te ajute) Link spre comentariu
alex20alex Postat Octombrie 19, 2013 Partajează Postat Octombrie 19, 2013 1. Sa achizitionez o pereche de boxe gata facute, max 1000 ron. Exemple: In acest buget eu cred ca gasesti ceva SH ... daca ai putina rabdare si arunci din cand in cand cate un ochi prin bazarele oneline gasesti ceva decent la pret bun . 2. Sa construiesc o pereche de boxe. Constructia DIY de boxe /3 cai nu este pentru oricine , necesita cunostinte mai avansate si nu numai (sansele de a suna prost sunt mai mari ) , nu mai zic cand vine vorba de filtre ... daca tot vrei DIY eu zic ca este mai buna ( mai simpla si cu sanse de reusita mai mari ) varianta pe doua cai . Pentru tweetere m-am orientat la Visaton DT 94/4 (82 Ron bucata). "Visaton DT 94/4" nu am ascultat dar am avut "Visaton VS-SC10N" (spre surprinderea mea chiar sunau bine avand in vedere pretul platit ). Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 19, 2013 Partajează Postat Octombrie 19, 2013 Daca vrei boxe DIY - eu zic sa mergi pe un proiect gata facut de altii si bine documentat. Daca te pui sa faci tu ceva de la zero costurile sunt mult mai mari si ai sanse mari sa o dai in bara. Link spre comentariu
Vizitator Iulian85 Postat Octombrie 19, 2013 Partajează Postat Octombrie 19, 2013 Ceea ce ma interesa pe mine era sa ies mai ieftin (avand in vedere ca aveam difuzoarele de bas) si la o calitate decenta dar observ ca sunt riscuri destul de mari sa o dau in bara, nu am vazut pe nicaieri un proiect gata facut cu aceste difuzoare ca sa-l copiez dar vazusem la ei pe site recomandat 50L pentru incinta bass reflex. Nu m-ar deranja boxe pe doua cai daca s-ar auzi ok. Link spre comentariu
alex20alex Postat Octombrie 19, 2013 Partajează Postat Octombrie 19, 2013 La o cautare rapida am gasit ceva SH potrivit in bugetul tau (daca cautam mai mult probabil gaseam si alte variante) : - Wharfedale emerald 91mk4 ( 990 RON )- Wharfedale 9.3 ( 900 RON )Probabil si negociabil ... Sincer nu cred ca poti scoate ceva mai bun din DIY (nu din cele spuse mai sus ...) Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 19, 2013 Partajează Postat Octombrie 19, 2013 eu zic ca scoate,chiar in mai putin de 900 lei cu totulvorbesc in cunostinta de cauza,cunoscand acele wharfedale,cel putin emeraldurile sunt chiar f slabeplus ca in bas nu se va compara un floorstand cu 8' cu un bookshelf cu 6'singurul lucru unde intr-adevar poate sa nu nimeresca sunt filtrele,dar nu este ceva irecuperabil,se pot pune la punct oricandca sa nu mai zic de placerea de a face ceva,pe cand alea de cumparat ,le-ai luat si nu-ti plac,luate suntw200s nu sunt rele deloc,numai sa fie cele cu S in coada,ca cu cele fara chiar nu are rost sa se apuce de ceva 1 Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Salut!Eu am facut un proiect cu difuzoarele Visaton W250S, W130S si SC10N toate pe 8 Ohmi si pot spune ca au un raport pret calitate foarte bun. Filtrele au fost standard Monacor pe 3 cai, rezultatele cu aceste filter fiind catastrofale, le-am modificat din aproape in aproape pana am ajuns la rezultatul dorit. Din pacate nu am scos schema cu valorile componentelor pe hartie. Pretul pe acest proiect a ajuns la cca 1700lei. Din punctul meu de vedere se aud mult peste toate minunatiile din comert. Cam asa au iesit (au fost facute mai mult in joaca). Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 23, 2013 Partajează Postat Octombrie 23, 2013 Filtrele Visaton sunt celebre atat prin proasta realizare cat si prin proastele rezultate pe care le dau. A se evita. Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Octombrie 23, 2013 Partajează Postat Octombrie 23, 2013 Am vazut ca sunt persoane (printre care si Shambala) care spun ca filtrele realizate de Visaton nu ar fi bune. Este adevarat ca filtrele cumparate, marca Visaton nu sunt realizate cu componente prea bine alese, dar ma intreb cati din cei care fac asemenea afirmatii au realizat macar un proiect al acestei firme. Eu am facut proiectele VOX253 si Atlas Compact MK V. Ambele proiecte sunt foarte bune si din punctul meu de vedere au un raport pret calitate foarte bun. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 23, 2013 Partajează Postat Octombrie 23, 2013 Dupa schimbarea site-ului Visaton au aparut niste scheme noi de filtre, care par mai bine gandite. Foarte multe din primele erau aiurea. Ca realizare fizica, se poate reprosa folosirea bobinelor cu miez de ferita pe joase, alaturarea bobinelor pe cablaj si eventual folosirea de condensatori electrolitici la tensiuni mici (35V, desi asta nu este atat de grav). Am realizat un proiect cu 2 x W200SC, W130SC si G20SC. Personal nu am nevoie sa copii vreun proiect de-al lor, le pot concepe singur. Si evident, sa fac propriile greseli Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 dupa cum a zis si shambala,daca aruncam o privire pe filtrele lor http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... index.html la o simpla analiza se observa ca toate sunt realizate cu componente ieftine,conzi electroliciti,bobine cu miez mic sau cu sarma subtire,pe deasupra mai sunt si plasate f apropiat intre ele pe aceeasi axa de simetrie,deci se vor influenta electromganetic din plin in functionare.Fiind si generice,nu se stie exact daca se potrivesc la aceva anume fara modificari,ca despre asta era vorba in acest topic insa nu cunosc preturile ca nu m-a interesat deci e posibil ca sa platesti ce primesti! deci fara comentarii,numai ca tehnic insa se poate mult mai bine acum ,cu proiectele la ei pe site,exista un soft-ulet numit Boxsim cu care isi fac si ei acele proiecte,si in el se gasesc toate masuratorile pt toata gama lor de difuri eu am scarmat prin el ,numai ca exista o pbma,graficele folosite sunt scoase pe panou IEC,deci nu prea vad cum ar putea fi utile pt simulari de incinte.In nici un grafic nu se vede nici o urma a efectului de bafflestep sau difractiei,de care eu ca diy-er ma lovesc de fiecare data toate graficele ce rezulta din proiectele lor sunt f drepte,nerealistic chiar la unele,oare masurate real chiar mai sunt +/-1 db maxim ?eu nu am vazut asa ceva nici la firme mai scumpe pe mine unul ma pune pe ganduri cum transpun ei masuratorile scoase in alte conditii decat incinta cu dimesiunile date in proiect.Sunt un punct de plecare bun,probabil,dar cat de bine sunt optimizate? ai reprodus niste proiecte scumpe de la ei si esti multumit,eu doar cate ceva din gama medie si nu am fost,bun,dar ai incercat sa verifici de curiozitate ce a iesit, daca corespunde indeaproape cu ce declara ei?asta e intrebarea mea, pt ca dpdv tehnic, urechea e f inselatoare iti spun insa cu siguranta ca proiectele ieftine sunt facute la numar,simulari simple,sa fie pt toate produsele,pana la urma mai modifica si utilizatorul final ca doar nu spera ca in cateva sute de E l-a apucat pe Dzeu de picior sa nu se inteleaga ca am ceva cu Visaton,toti fac asa, si bun si mura-n gura si gratis ..e greu in aceasta economie Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Nu sunt un fan Visaton. Proiectele au fost testate si masurate de colegul nostru Yoshiro. Atlas Compact MK V din cate imi aduc aminte a stat ceva mai bine in masuratori. Contradictia mea nu era de calitatea componentelor si a filtrelor gata asamblate de Visaton ci schema filtrelor. Bobine cu miez de ferita pe partea de joasa folosesc multi producatori. Eu la realizarea filtrelor am folosit componente mult superioare fata de ceea ce foloseste Visaton. O seara buna. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 @ Toyo Cris - Am vazut ca tu ai folosit componente scumpe in filtre, nu era vb despre ale tale. Bobine cu miez de ferita sunt contraindicate pe joase, pt ca pur si simplu la frecvente joase ferita se satureaza [f] rapid. S-au folosit in anii 70-80 din motive economice (atunci si puterea boxelor consummer era mai mica) si a ramas un [prost] obicei pe ici-colo pana in zilele noastre. In general acum se folosesc pe joase bobine cu miez din tole sau uneori din fier. De la Visaton si mie imi plac unele difuzoare, nu am nimic cu firma respectiva. Pur si simplu, unele produse sunt mai bune, altele mai slabe, iar unele si mai slabe . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum