paky90 Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Salutare de curand am primit de la un prieten un controler de temperatura dar senzorul de temperatura de la el e lipsa mi-a spus ca la stricat si la aruncat acum intrebarea mea este ce senzor de temperatura imi trebuie ? mai jos o sa atasez o poza cu el Link spre comentariu
paky90 Postat Octombrie 22, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2013 Nimeni nimic nici o parere ? Din cate am vazut pentru senzor pleaca doua fire Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 incerca cu un semireglabil si vezi daca citeste temperatura, reglezi simireglabilul pana iti arata valoarea de 25'C. Dupa aceasta masori valoarea semireglabilului si cumperi un termistor cu valoare standard pentru 25'C cat mai aproapiata de valoarea stabilita prin semireglabil.Daca indiferent de pozitia semireglabilului nu citeste temperaturi inseamna ca senzprul este o termocupla. (nu punea o dioda chinezul)Succes. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 In caz ca gasesti ca semireglabilul (sa fie cam de 20k) indica 25C pe display, vezi si cum este variatia: cand cresti valoarea semireglabilului creste si temperatura sau invers. Astfel stii daca iei un termistor NTC (cu cresterea rezistentei scade temperatura) sau PTC (cu cresterea rezistentei creste temperatura). Ar trebui sa fie un NTC de 10k, ca este comun si ieftin, dar cine stie, poate simpla 1N4148 cum mentiona si Stefan. Link spre comentariu
paky90 Postat Octombrie 26, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Am inteles luni o sa ma duc sa cumpar si o sa revin sa va spun ce am reusit . Multumesc ! Link spre comentariu
mihaicozac Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 De obicei e un termistor de 10k la asemenea dispozitive. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum