aghora17 Postat Septembrie 12, 2006 Partajează Postat Septembrie 12, 2006 Am realizat programatorul de la link-ul de mai jos, si am avut rezultate bune. Gasiti atasate fisierele necesare realizarii cablajului. arhiva contine * gerbere 274X (3:5) care pot fi vizualizate si chiar printate daca aveti o licenta de CAM350 * un pdf cu schema si un bom, ambele pentru identificarea componentelor * un jpg vedere de sus, pentru a va usura montarea pieselor. atentie la ft232bm, care este smd si se monteaza pe spate. va recomand sa masurati de 3 ori si sa taiati o data, si sa nu :drinkers: decat dupa ce il lipiti. schema originala a fost luata de aici. http://www.tuxgraphics.org/electronics/ ... 5101.shtml Link spre comentariu
Laci Postat Septembrie 13, 2006 Partajează Postat Septembrie 13, 2006 Te rog sa pui si source-ul si .hex-ul ce trebuie incarcat in ATmega8, pe site nu am gasit... Link spre comentariu
cristianp Postat Septembrie 13, 2006 Partajează Postat Septembrie 13, 2006 Te rog sa pui si source-ul si .hex-ul ce trebuie incarcat in ATmega8, pe site nu am gasit...Cod sursa, scheme...http://www.tuxgraphics.org/common/src2/article05101/ Link spre comentariu
aghora17 Postat Septembrie 13, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2006 intentionat nu am pus hexul, deoarece recomand cu caldura o vizita la site-ul original, unde veti gasi mai multe indicatii si despre cum se programeaza, cat si ultima versiune de soft.intentia mea a fost de a oferi PCB-ul celor care nu dispun de softul si/sau experienta necesara in realizarea acestuia, oferind garantia ca pcb-ul este testat, si ca montajul a functionat in aceasta configuratie. Link spre comentariu
Vizitator AndreiR Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 Acest programator poate sa scoata biti de protectie la atmega blocat , normal prin resetarea generala si stergerea memoriei ? Link spre comentariu
aghora17 Postat Septembrie 18, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2006 poate sa ii scoata prin resetarea normala a device-ului. avrstudio are in meniu aceasta comanda. Link spre comentariu
Vizitator AndreiR Postat Septembrie 19, 2006 Partajează Postat Septembrie 19, 2006 Si atuncea nu mai am nevoie de stk500 pentru deblocarea chipului ??Scuze ca tot intreb , dar vrea sa fiu sigur , am facut un programator paralel si nu a functionat si deaceea intreb . Link spre comentariu
aghora17 Postat Septembrie 19, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2006 programatorul ofera functionalitate completa pentru avrstudio. este recunoscut in sistem ca AVRISP_2 cu versiunea de soft 2.04. poti sa scrii, sa citesti, sa stergi, sa verifici.daca ai setati bitii de protectie, evident ca nu mai acces la informatia din cip.am explicat suficient de clar?oricum nu inteleg de ce te preocupa asa mult stergera cand tu de fapt vrei sa il scrii. sa il scrii nu echivaleaza cu stergera informatiei precedente?sau poate ai avut alt chip, care nu era de la ATMEL sau din seriile compatibile cu el.care au fost exact conditiile in care nu ai reusit sa faci ce ti-ai propus?(chip, programator(schema), softul folosit, circuitul era pe alta placa. altfel nu o sa poti primi ajutor de la nimeni). poate montajul tau e bun si ai undeva o greseala. Link spre comentariu
Vizitator AndreiR Postat Septembrie 20, 2006 Partajează Postat Septembrie 20, 2006 Am cateva ic atmega 16l blocate , cu siprog si pony prog da eroare , nu le vede si as dorii sa le deblochez sa scriu alte hexuri in ele , normal pe mine m-ar interesa numai daca mai pot sa le mai folosesc , nu ma intereseaza datele din ele .Mersi de raspunsuri :drinkers: Link spre comentariu
Vizitator AndreiR Postat Septembrie 20, 2006 Partajează Postat Septembrie 20, 2006 Atata am vrut sa stiu , nu am ce face cu programatorul acesta , eu am nevoie de acele 2 pe care le-ai dat ca exemplu .Mersi . Link spre comentariu
aghora17 Postat Septembrie 26, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2006 ce distanta ai masurat intre cele 2 coloane de pini? Ar trebui sa fie 10.16mm.Eu am pus conectori pe post de soclu de tipulBL36PZ Conector 36 pini drept Soclu/ de la capodimonteIn datasheet, la capsula dip28, eB, distanta intre pini 10.16mm = 400 mils, care e cam standard.In gerber, am masurat 400 mils. In pdf printat scara 1:1 tot 10.16 (ma rog, ceva pe acolo) am masurat. nu vad care e problema. mai trage si tu de pini. Link spre comentariu
aghora17 Postat Septembrie 26, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2006 Atata am vrut sa stiu , nu am ce face cu programatorul acesta , eu am nevoie de acele 2 pe care le-ai dat ca exemplu . Mersi . merge si asta foarte bine. asta te costa 10$, alea te costa de cateva ori mai mult.edited by author am aflat ulterior ca exista o configuratie de biti care inhiba raspunsul AVR la comunicarea seriala, datorita dezactivarii ceasului. deci, unul paralel cu siguranta te va ajuta. Link spre comentariu
Vizitator AndreiR Postat Septembrie 26, 2006 Partajează Postat Septembrie 26, 2006 Pai acuma ce sa mai inteleg , se poate folosi si programatorul acesta , eu stiam ca pentru atmega blocat trebuie programator paralel .Stie cineva concret ce programator deblocheza atmega . Sunt in ceata :rolleyes: Link spre comentariu
dandumit Postat Octombrie 19, 2006 Partajează Postat Octombrie 19, 2006 Pentru a debloca un avr iti trebe programator paralel clar ! uite cel mai simplu pe care l-am gasit : http://elm-chan.org/works/avrx/report_e.html#AVRXP Mai simplu de atat sa stii ca nu se poate. sa verifici insa ce modele poate sa programeze ... Link spre comentariu
Vizitator cris2109 Postat Octombrie 23, 2006 Partajează Postat Octombrie 23, 2006 De unde pot lua ft232bm ca sincer am cautat pe toate siteurile de componente si nu am gasit. Sunt din iasi deci mi-ar fi util sa pot comanda online de undeva. Multumesc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum