Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor step up 24v 30v


aerodinamic

Postări Recomandate

Salut deschid acest subiect pentru ca am nevoie de un convertor step up 24 v 30v 4A pentru a alimenta 5 proiectoare cu led fiecare proiector avand putere de 20 w proiectoarele cand le-am cumparat erau alimentate printro sursa led driver avand tensiunea de intrare 85-265vAc vreau sa le modific sa le aimentez de la 24vdc din acumulatori 24 de volti find prea putin ledurile de putere din proiectoare se alimenteaza la 29,8v 0,65A dc nu stiu cum ar fi mai bine sa folosesc o singura sursa step up si la fiecare proiector o rezistenta de 0,3 omi In serie s-au sa folosesc 5 surse pentru fiecare proiector.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 59
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Dr.L

    21

  • giongiu

    15

  • Marian

    10

  • aerodinamic

    5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Proiectoarele au surse led driver care alimenteaza ledul de putere. dar se alimenteaza de la 230v Ac eu vreau sa le modific sa le alimentez de la 24v din acumulatori dar ledurile de putere au nevoie de 29,8v 0,65A pentru asta Imi trebuie o sursa care sa Imi ridice tensiunea de la acumulatori de 24 v la 29,8 v.

Link spre comentariu

Doar ca nu e asa! 29,3V e tensiunea ledului, care depinde de temperatura acestuia! Sursa trebuie sa debiteze un 32-33V si sa limiteze curentul la 0,65A...Sau poti folosi o sursa de tensiune de 35-37V + o sursa de curent constant (cate o scc pt fiecare proiector).

Link spre comentariu

Poti sa ridici si tensiunea la cca 30V,sa conectezi ledurile in paralel.Dar trebuie limitat curentul prin fiecare,de preferat printr-o sursa de curent constant,fie rezistenta.Deci pierderi si randament mai mic,fata de situatia in care le-ai inseria pe toate cinci.Poti face o sursa de la 24 la 150V,folosind un traf ATX,nemodificat,comandat de un IR2153 si doi mosfeti.

Link spre comentariu

Ma intreb cum o sa lumineze ledurile la putere maxima, cand temperatura e scazuta.Sa nu mai zic, ca daca se foloseste o SCC cu LM317, sau orice alta varianta care nu e LDO, ledurile alea o sa lumineze slab sau deloc, cu doar 30V la iesirea sursei de tensiune...

Link spre comentariu

Stii bine ca exista o scc,cu mosfet si bipolar,unde caderea de tensiune e sub 1V;sau varianta cu operational si mosfet,ambele LDO,de ce sa foloseasca LM317?Orice ar folosi insa,randamentul va fi mai mic,fata de situatia inserierii ledurilor.Acelasi traf ATX poate fi folosit si cu UC3843,plus mosfet,oferind varianta stabilizarii curentului prin leduri.

Link spre comentariu

@Giongiu daca ai o schema cu traf ATX si cu UC3843 si mosfet. o sa inseriez proiectoarele ca sa am eficenta buna pentru ca proectoarele o sa mearga toata noaptea comandate de un senzor.

Link spre comentariu

Pai de ce nu construiesti un convertizor 24Vcontinuu - 220V alternativ , sau folosit un UPS pentru sursa lor originala ... cred ca e mult mai simplu si eficient asa decat cu modificari

Link spre comentariu

Asta ar fi schema,cu traf ATX,nemodificat.Am desenat doua variante de obtinere a curentului constant.Prima,care foloseste pinul 2,a doua,comanda printr-un bipolar pinul 1.Cea cu bipolar ar asigura un randament mai bun.

post-66139-139829692578_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu folosesti secundarul de 5V,ci pe ambele de 12V.Mosfet de cca 100V,peste 20-30A.Eu am facut varianta pt 12V,cu IRF3205.La 24V,nu cred ca va rezista;dioda de recuperare am folosit MBR7045,asta s-a nimerit;daca nu e suficienta o UF5408,pui cateva in paralel,sau alta dioda 10A,minim 100V.Si nu in ultimul rand,fa testele fara leduri,cu o sarcina rezistiva.Pentru 150V/0,65A,ti-ar trebui cca 230 ohmi.Poti testa apoi cu o rezistenta mai mica,de ex 200 ohmi;tensiunea va trebui sa scada,curentul trebuie sa fie acelasi,0,65A daca l-ai reglat la valoarea asta.Poti masura si tensiunea/curentul pe/prin led,cu sursa originala;dar poate chiar asa ai aflat caracteristicile lor.Daca mai ai nelamuriri,poti sa ma suni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări