Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie sursa de alimentare din componente sursa ATX

INCEPATOR21

Postări Recomandate

Buna ziua,Stiu ca timpul fiecaruia este pretios si uneori prea putin.Dar apelez la persoanele care au mai multa experienta in acest doemeniu si care probabil ar putea da un raspuns in cateva minute.Am o sursa Atx defecta si as vrea sa fac din ea o noua sursa de alimentare dar mai simpla care serveste perfect nevoilor mele: 5v, minim 2 A ( daca se poate si 12 V si 2 A e si mai bn)Nu am experienta in trafuri (stiu doar putina teorie) dar stiu "sa nu intru in probleme" cu ele.Ce imi doresc este sa fac o sursa de alimentare simpla de 12 V (in special 5 V) sa am un amperaj de 2A minimum.Vreau sa o fac de la zero cu piesele din vechea sursa. Pentru ca nu am experienta si nici nu vreau prea mult de la "noua" sursa nu vreau sa bobinez nici un traf.Am cautat disperat datasheetul trafului YE EI-33WGP/50-12. (unul dintre cele 3 trafuri din sursa ATX). Acesta are 2 pini pe o parte=primar si 6 pini pe cealalta=secundarPentru ca nu stiu daca se alimenteaza la 230 VAC nici macar nu l-am bagat in priza.Presupun ca in secundar da 12 si 5 V.Credeti ca as putea face ceva cu acest traf? (YE EI-33WGP/50-12)?

post-44451-139829692344_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiferaru

1

• INCEPATOR21

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări