lucicop Postat Septembrie 12, 2006 Partajează Postat Septembrie 12, 2006 Salut,Cu ce pot masura rapid temperatura atinsa de un circuit integrat in functiune ?LucianPS: Nu vreau raspunsuri de genul: cu termomentrul. Exista tool-uri speciale pentru chestia asta sau trebuie sa-mi fabric (sau cumpar) un termometru digital care se stabilizeaza rapid ? Link spre comentariu
Craciun Postat Septembrie 12, 2006 Partajează Postat Septembrie 12, 2006 (editat) Depinde de senzorul de temperatura. Cu termistor, cu dioda, specializat(LM35) sau cu termocupla (ca cea externa de la multimetrele digitale). Totul e sa faci un contact termic bun intre CI si senzor. Exista bineinteles termometre industriale foarte precise dar cred ca sunt scumpe. O schema usoara cu ICL7107 gasesti la http://danolteanu.webs.com Bineinteles ca cel mai simplu e sa masori cu un multimetru care are si termometru incorporat (DT9107, M890G, etc). Editat Martie 4, 2018 de craciun Link spre comentariu
lucicop Postat Septembrie 12, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2006 Multam de raspuns. O sa incerc sa fac rost de un termometru digital, facut cu un LM75. Link spre comentariu
vsurducan Postat Septembrie 12, 2006 Partajează Postat Septembrie 12, 2006 Depinde de senzorul de temperatura. Cu termistor, cu dioda, specializat(LM35) sau cu termocupla (ca cea externa de la multimetrele digitale). Totul e sa faci un contact termic bun intre CI si senzor. Exista bineinteles termometre industriale foarte precise dar cred ca sunt scumpe. O schema usoara cu ICL7017 gasesti la http://www.geocities.com/danolteanu Simpatica solutie domnu' "Craciun" ! Eu am facut putin altfel ca sa obtin -5V da'mi place mai mult solutia dvs.: http://www.geocities.com/vsurducan/elec ... /4temp.htmcele bune,VasileP.S. Stiu ca o sa radeti, dar exista o solutie a naibii de buna pentru determinarea temperaturii unui integrat care depaseste 50C: puneti in contact ferm degetul pe integrat (apasati tare) si numarati incet adaugand 1 la fiecare secunda: 51, 52, 53... pana cand nu mai puteti tine degetul pe chip. Precizia masuratorii in conditiile de mai sus este mai buna de +/-5C. :rolleyes: Link spre comentariu
nichishoru Postat Septembrie 21, 2006 Partajează Postat Septembrie 21, 2006 Daca te grabesti si dispui de suma de 30 - 35 RON-i, poti lua din piata Obor (in spate, unde se vand scule, cabluri si diverse fiare) un multimetru care are si termocuplu inclus. Am cumparat si eu unul luna trecuta pentru a masura capacitati (pF) si am constatat ca era dotat si cu termocuplu FeK. Important este sa-l cuplezi termic cat mai intim cu componenta pe care vrei sa o masori, eventual cu putina pasta de alumina.Si mai ieftin poti folosi un termometru digital pentru clocitori care se gaseste ca piesa de schimb la magazinele de electrice (de exemplu la cel de pe Bd. Gh. Duca, langa Gara de Nord, era cu vreo 25 RON-i) dar trebuie sa vezi cum se alimenteaza, sa aiba specificatii. Succes. Link spre comentariu
Craciun Postat Septembrie 21, 2006 Partajează Postat Septembrie 21, 2006 vsurducan wrote Simpatica solutie domnu' "Craciun" ! Eu am facut putin altfel ca sa obtin -5V da'mi place mai mult solutia dvs.: http://www.geocities.com/vsurducan/elec ... /4temp.htm cele bune, Vasile Merci dar tin sa spun ca schema de termometru de pe site-ul meu e de pe net nu e proprie, in schimb cea de generator audio unde obtin -7V cu 555 ca astabil si apoi redresare, e proprie. :weedman: Toate bune ! Daniel Link spre comentariu
one Postat Octombrie 8, 2006 Partajează Postat Octombrie 8, 2006 Pentru masurarea temperaturii fara contact se folosesc termometre in infrarosu, care se gasesc la magazinele de la noi. P.S. Stiu ca o sa radeti, dar exista o solutie a naibii de buna pentru determinarea temperaturii unui integrat care depaseste 50C: puneti in contact ferm degetul pe integrat (apasati tare) si numarati incet adaugand 1 la fiecare secunda: 51, 52, 53... pana cand nu mai puteti tine degetul pe chip. Precizia masuratorii in conditiile de mai sus este mai buna de +/-5C. :rolleyes:Cred ca trebuie inceput mai de sus si apoi scazut, caci daca incep de la 50 si numar pana la 1000... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum