Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pata pe lcd - defectiune sau e altceva

c_anicai

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c_anicai

6

• popa ionut

3

• George(sb)

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Am cumparat ce cateva zile un monitor second hand.La inceput nu am observat dar are o pata pe monitor care este vizibila in diverse situatii, este defect panelul ? fac intrebarea asta deoarece as avea posibilitatea sa returnez produsul.atasez poza cu monitorul si pata respectiva. http://diverse.radaseni.info.ro/pata-ecran.jpg

nu este panelul este folia reflectoare din spatele panelului ingalbenita ori are praf...oricum nu afecteaza panelul...dar returneaza mai bine sa ai un lucru cum trebuie!
Link spre comentariu

faza acuma e Pretul care am dat ... 300 lei, vreau sa am o ideie, acest pret a inclus si defectiunea sau in banii astia trebuia sa fie impecabil. model Fujitsu Siemens Amilo LL 3220T de 22 inch la rezolutia 1920. iar privind o eventuala reparatie, eu am mai reparat monitoare dar la acest tip nici nu stiu cum se desface, capacul din spate e pe clame autoblocante nu pe suruburi, nu e sigilat iar daca imblu pot pierde garantia care e 2 saptamani. Pun intrebarea asta fiindca vreau sa stiu daca se repara simplu si ar fi mai rentabil sa intervin decat sa umblu pe drumuri.

Link spre comentariu

faza acuma e Pretul care am dat ... 300 lei, vreau sa am o ideie, acest pret a inclus si defectiunea sau in banii astia trebuia sa fie impecabil. model Fujitsu Siemens Amilo LL 3220T de 22 inch la rezolutia 1920. iar privind o eventuala reparatie, eu am mai reparat monitoare dar la acest tip nici nu stiu cum se desface, capacul din spate e pe clame autoblocante nu pe suruburi, nu e sigilat iar daca imblu pot pierde garantia care e 2 saptamani. Pun intrebarea asta fiindca vreau sa stiu daca se repara simplu si ar fi mai rentabil sa intervin decat sa umblu pe drumuri.

nu interveni se rezolva prin schimbare de folie...
Link spre comentariu

Foliile astea sunt universale ? se gasesc usor ? sau sunt numai pentru acest tip de panel, si cam in ce interval de pret ar fi o astfel de interventie.Daca as fi sigur ca nu e panelul si defectiunea nu se agraveaza in timp as lasa balta si sa rezolv contracost pe viitor. La magazin, e vorba de un amanet a fost singurul monitor si nu are cu ce sa mi-l schimbe doar daca imi da banii inapoi sau il trimite in service, insa e vorba de alta localitate si oricum alte cheltuieli.

Link spre comentariu

Foliile astea sunt universale ? se gasesc usor ? sau sunt numai pentru acest tip de panel, si cam in ce interval de pret ar fi o astfel de interventie.Daca as fi sigur ca nu e panelul si defectiunea nu se agraveaza in timp as lasa balta si sa rezolv contracost pe viitor. La magazin, e vorba de un amanet a fost singurul monitor si nu are cu ce sa mi-l schimbe doar daca imi da banii inapoi sau il trimite in service, insa e vorba de alta localitate si oricum alte cheltuieli.

nu afecteaza lasa-l asa mai bine.
Link spre comentariu

pe alt forum un user imi zicea: ca a intrat apa prin foliile din spate

am un lcd de 40 desfacut in casa de la un tv care a fost spart stiu ce inseamna foliile alea si neoanele cu invertoarele insa la astea de dimensiuni mai mici cum e 22 sau 21,5 cred ca e mai complicat

alta poza unde se vede mai bine defectiunea - http://diverse.radaseni.info.ro/pata-lc ... zibila.jpg

dungile alea pe verticala nu sunt in realitate, au aparut ca un efect de polarizare doar pe poza, sunt doar petele curbate pe orizontala problema, am exagerat contrastul ca sa se vada mai bine petele

Link spre comentariu

o sa incerc zilele astea sa vad daca pot rezolva ceva cu garantia, daca nu trebuie sa caut documentatia necesara pentru al repara, insa chiar nu am gasit nimic pe net refereitor la Fujitsu Siemens Amilo LL 3220T disassemblyimi placea monitorul, sper sa il rezolv.

Link spre comentariu

nu-ti pierde vremea muncesti de-ti sar capacele, mi-am adunat in timp tot felul de ecrane sparte sau alte defecte pe care pana la urma le-am aruncat; chiar astazi vorbeam cu un prieten ca nu mai schimb nici macar un neon, oricat de curat ai lucra tot te trezesti cu un fir de praf, se electrizeaza foarte usor, cine nu-si permite sa isi repare laptopul, sa isi cumpere desktop sau sa se multumeasca cu ce primeste gratis de la prieteni

Link spre comentariu

Normal era sa-l dai inapoi daca vanzatorul nu a precizat "defectul". Nu ai nevoie de documentatie speciala dar trebuie sa lucrezi intr-un mediu foarte curat si curatarea trebuie sa ai grija cu ce o faci. La un telefon mai vechi i-am sters foliile cu alcool si a ramsa patat ca naiba, alcolul a topit niste striatii foarte fine de pe una din folii si nu mai difuza lumina uniform.

Link spre comentariu

consider cel putin pentru mine ca nu renteaza sa fac asaceva, dar pentru cine vrea sa o faca exista 2 variante:1 iei fiecare folie, ai grija in ce ordine le desfaci, si partea pe care le pui, fiecare folie are fata si spate, sunt un fel de lupe, bagate in cada spalate cu apa si detergent de vase, puse la uscat pe un matereal care absoarbe bine, dar nu lasa scamevarianta 2 care e mai simpla gasesti un panel identic spart si muti sticla cu electronica pe el

Link spre comentariu

multumesc pentru toate sfaturile, am sa recitesc fiecare postare cand ma hotarasc sa intervin. Nu am apelat la garantie mai mult din lene, banuiesc ca suma care am dat 300 lei pe monitor a fost cu defectul inclus. Am cumparat in graba neluand in seama cateva apecte la verificare si acum sunt uneori deranjat de acest aspect, mai ales cand fundalul scoate in evidenta pata respectiva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări