Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistenta

Vizitator vlad91

Postări Recomandate

Vizitator vlad91

Salut am cumparat o placa de leduri pentru plafoniera la masina si cand am montat-o dupa ce se sting ledurile raman aprinse ledurile cu o intensitate de cam 5-10% din puterea lor am cautat pe internet si am inteles ca trebuie montata o rezistenta de 1k(1000 cred) ohm 1/2 w iar eu am montat una de 270 m-am luat dupa codul culorilor si functioneaza.... ledurile se sting de tot acuma e vreo problema daca o las pe asta sau e musai sa cumpar una de 1000 ? si inca o chestie cand rezistenta primeste curent adica cand aprind ledurile se infierbanta iar cand le sting incepe usor sa se raceasca e normal? multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

1

• popa ionut

1

• oprea_m

1

Top autori în acest subiect

N-am inteles mare lucru din ce spui penca nu oferi suficiente detalii, dar as banui ca acea rezistenta este pusa ca si sarcina pe 12V ceea ce ar insemna 533mW disipatie pe ea, mi se pare normal sa se incalzeasca, si daca este de 0,5W atunci probabil sa si cedeze.PS: In caz ca nu ai sau nu stii sa desenezi o schema cu ce ai facut acolo atunci pune macar o poza clara cu placa aia si legaturile facute la ea, macar asa putem intelege cat de cat despre ce este cvorba si deci poti primi sugestii in cunostinta de cauza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări