Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cateva sfaturi norma de sunet pls!

Postări Recomandate

Dragi prieteni, am cateva televizoare pe care as vrea sa le "trag in banda".Mai intai- un Telecolor pe care l-am dus si vreau sa-l folosesc la tara. Localitatea: Lehliu-Gara. Prinde TVR1 fara sunet, TVR2 cu sunet. Ce ma intriga este ca la mine la moshie (la 7-8 km de acel loc, in linie dreapta) am un Cromatic care are sunet si pe 1, si pe 2....Morala: ce modulash tre' sa cumpar? (5,5->6,5 sau 6,5->5,5)? Cum se marcheaza aceste module? Parca erau cu punct rosu si punct negru, naiba, nici nu mai stiu...Mai am si niste TV-uri aduse din Franta. Nu am sonor pe TVR1 (TVR2 nu am reusit sa-l prind cu ele, e semnalul slab), presupun ca tot acelasi modul ca pt Telecolor trebuie.10X! :aplauze

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MishuL

3

• dan cod

1

• Nostalgic

1

• morocanosul

1

Top autori în acest subiect

Pentru Telecolor este necesar convertor de sunet din 5,5Mhz in 6,5 Mhz.Si in definitiv nu conteaza ce convertor cumperi,nu vrea sa functioneze din prima ,schimbi filtrele ceramice intre ele.

Link spre comentariu

Dar s-au jucat astia in ultima vreme cu chestiile astea? La televiziunile de stat, ma refer. Ca in fond aceste aparate au fost facute cand atata aveam, TVR 1 si 2.Uite, acolo unde am acest Telecolor am dus si un Cromatic, o sa-l pun si pe el sa vad ce si cum prinde.Iar de Facebook, nu sunt fan :speriat . Am zis modul"ash" pt ca e mic(utz), 2 cm pe 4. Daca era mai mare, cum sunt modulele televizorului, ii ziceam nediminutivat, modul. Iar daca era mare de tot- moduloi. :limb:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu stiu ce inginerie am facut :jytuiyu , dar acum Telecolor-ul merge perfect si pe 1, si pe 2. E drept, inainte de a-l proba din nou am urcat antena (un cerc din ala de bulgari, singura antena disponibila momentan acolo) in varf de batz, la 7-8 metri inaltime. Inainte antena statea "in geam". Poate ca de la semnalul slab era, pana la urma. Voi relua probele si cu televizoarele aduse din Franta... :nas:Va urma o antena "normala"...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări