Master1ro Postat Octombrie 16, 2013 Partajează Postat Octombrie 16, 2013 Buna ziua!Imi puteti spune va rog ce valoare are traful si diodele la sistemul Hyundai HRH MV-600?Cel care l-a detinut(sistemul) a montat un traf de o valoare mai mare presupun si s-au strapuns toate diodele, practic s-au afumat si crapat in doua.Pe diode nu se mai poate vedea nici o valoare si nici pe transformator. Tot ce stiu este ca imi trebuie traf 2x12V(scrie pe integrat), dar nu stiu amperajul. Link spre comentariu
atupi Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Un traf de 2x12v si 1A este arhisuficient ca si putere pentru ce ai tu acolo dar poti sa-l iei si cu capabilitate de curent mai mare, numai sa ai tu loc acolo sa-l montezi. Cumpara orice 4 diode redresoare sa suporte 2A/50V si gata. Tine cont de orientarea diodelor la inlocuire.Mai simplu ar fi sa pui o punte redresoare dar am impresia ca ar fi mai complicat ptr tine. Link spre comentariu
Master1ro Postat Octombrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Multumesc pentru raspuns.Intre timp am reusit sa identific codul de pe diode, cate o cifra dupa fiecare dioda :)Erau diode de 1.5amperi, eu am pus de 2amperi.Puteam sa pun si punte redresoare si anulam ce era pe placa de baza dar mi-a fost mai usor asa.Totusi, din ce cauza s-au strapuns diodele?Nu din cauza aperajului de peste 1.5A cat suporta puntea de diode? Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Posibil scurtcircuit pe secundar sau traful nou scoate tensiune mult mai mare, caz in care e foarte posibil sa mai ai altceva defect acolo. Link spre comentariu
Master1ro Postat Octombrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2013 Mai am o ultima intrebare.Finalii audio sunt TDA2030, din cate vad in datasheet ei se alimenteaza la 18V.Este posibil sa fi fost alti finali inainte? Daca da trebuie sa iau traf 2x18V? Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 Nu, iti trebuie traf de maxim 2x12V, unul de 2x18V ar praji instantaneu TDA2030. Dupa redresare si filtrare tensiunea creste cu vreo 40%. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum