Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterii 9V

tavi 84

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• tavi 84

3

• Mircea

2

• morocanosul

2

Top autori în acest subiect

Tocmai am masurat bateria de la multimetru si am constatat ca s-a consumat.Ce ma enerveaza e ca luasem una marca Duracell la pretul de 10 lei cu speranta ca va tine considerabil mai mult decat cele chinezesti care costa 3 lei bucata.Insa nu a tinut decat cu putin mai mult,circa un an si ceva la un DT 838,fata de aproape un an cea cu care a venit aparatul din fabrica,asta in conditii de utilizare similare.Banuiam ca reclama ca tine de 10 ori mai mult e inselatoare,insa asta e prea de tot :sparge: Voi ce experiente aveti cu bateriile de 9V pentru multimetre?M-am mai gandit sa iau un acumulator Varta de 250 mAh,insa la un pret de 55 lei,practic s-ar amortiza investitia dupa vreun deceniu,doua,asta daca va tine acel acumulator atat timp :jytuiyu Macar cu baterii(una de rezerva),nu trebuie sa-mi bat capul cu reincarcarea :rade:

Depinde ce multimetru aveti,eu folosesc acest multimetru pentru masurarea tensiunii si buzerul si nu am mai schimbat bateria de 2 ani.

Asta daca folositi baterii ca cele puse de mine si va permite spatiul din multimetru.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Eu mi-am luat teapa cumparand baterii de 9V Energizer de la un supermarket si erau deja descarcate.Acum stiu ca, pentru baterii, este mai avantajos sa cumpar de unde se vand mai multe, deci sunt mai "proaspete".Pentru un aparat de masura mi se pare absurd sa pui acumulatori, consumul este atat de mic incat acumulatorul va tine mai putin decat o baterie, din cauza auto-descarcarii. Schimb bateriile la aparatul d masura o data cam la 2 ani si il folosesc relativ des. Bineinteles, am grija sa il sting cand nu il utilizez, chiar daca are si functie de auto-power-off - care este un fel de stand-by si nu oprit complet.O baterie tine mai mult decat un acumulator nou, nu mai vorbim ca un acumulator in platesti mai mult decat daca ai da bani pe baterii (Oricum o data la 2-3 ani trebuie sa schimbi si acumulatorul).

Link spre comentariu

Daca folosesti aparatul zilnic cel putin cateva zeci de minute, se justifica un acumulator de 9V.Daca masori ocazional nu merita deranjul.Cum am mai spus, se gasesc acumulatori de 9V (8,4 real) la pret de 16 Lei si nu e mult.Dar exista si alternativa de a cumpara un aparat de masura cu alimentare la 3V (2xR6) fiindca se gasesc destule si nu sunt foarte scumpe.

Link spre comentariu

Cred ca depinde si de aparatul de masura... apoi daca folosesti lumina ecranului sau nu, etc.Eu folosesc multe aparate de masura ieftine de la ISO-TECH (IDM97II), cu 2 baterii de 1.5V, si Fluke 114 cu baterie de 9V. Tin mai mult de 1 an sigur, acum m-am uitat ce baterii au caci nu imi amintesc cand le-am schimbat ultima oara (cel putin un an garantat). Le folosesc mai mult de 10 minute pe zi fiecare, pentru ca pun mai multe simultan pe un aparat.Mai am un Fluke 289 cu 4 baterii AA, dar asta il folosesc mai putin, nu i-am schimbat niciodata bateriile.Mai am un mutimetru "de banc", alimentat la priza, dar il folosesc foarte rar, cred ca e mult mai comod un instrument portabil.In plus, am mai multe calibratoare de la Fluke pe care le folosesc mai rar si dupa circa 2 ani am bateriile originale, cam toate folosesc 4 baterii AA.Cel mai mare consumator pe care il am este un termometru electronic (pentru termocupla K) asta consuma 6 baterii AAA in cam o luna (se alimenteaza cu 6 baterii), folosit 10 minute pe zi... in ultima vreme l-am utilizat mai rar si am dat mai putini bani pe baterii, oricum eu cumpar seturi de 20 deci le platesc mai putin.Imi amintesc totusi cand lucram la o firma, aveam niste aparate de masura mai slabute si pusesem acumulatori caci consumau cam repede bateriile de 9V. Erau de tipul M8xx, din acelea care au si masurator pentru tranzistoare.Sfatul meu... schimba aparatul de masura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări