Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare difuzoare

Vizitator bbengoss

Postări Recomandate

Vizitator bbengoss

Va salut! Sunt nou pe acest forum , prin urmare va rog sa ma luati usor :speriat ca ma pierd repede . Va multumesc !

Am si eu o rugaminte sa ma ajutati cu o problema , Doresc sa schimb difuzoarele pe doua boxe pe care le am , precizez ca boxele sunt pe trei cai , totodata cu schimbare difuzoarelor, doresc si schimbare filtrelor.

Postez cateva poze cu incintele si dimensiunile lor pentru a se putea calcula volumul in raport cu difuzoarele noi . Din minimele cunostinte am cautat pe "net si am gasit ceva difuzoare care mi-ar placea , dar aici am nevoie de sprijinul vostru . Incintele ma intereseaza sa aibe undeva la 200 w RMS (am un t-amp E800). tin sa precizez ca Bass-ul este separat de medii+inalte (se ved in poza)

Ex: 1 celestion TF1225e

CELESTION TF-0818

nu am gasit un tweeter

Ex: 2 EMINENCE Gamma-12A

EMINENCE Alpha-8A

Tweeter EMINENCE APT80

http://i41.tinypic.com/t7n5t4.jpg

http://i41.tinypic.com/s3oime.jpg

http://i44.tinypic.com/25frotf.jpg

Va rog astept parerile si sugestiile voastre si totodata cineva care sa ma ajute cu efectuarea filtrelor , contra cost binenteles.

Va multumesc anticipat !!!

post-80021-139829691585_thumb.jpg

post-80021-139829691592_thumb.jpg

post-80021-139829691593_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

3

• Shambala

2

• alex20alex

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

o pereche de filtre pe 3 cai realizate corect si cu componente mai ieftine,(conzi mkt,bobine facute pe miez) te duc pe la 400 lei minim,cu posibilitatea sa mai mearga modificat ceva si din filtrele actuale de ce nu iti faci boxe pe 2 cai cu midbas si driver ,decat 3 cai dar cu difuri mai slabe,mai ales pt ascultat in casadifuzoarele de joase alese sunt slabe in bas iar cele de 8' sunt tot un fel de wofere,nu medii,si ar fi mai indicate in boxe pe 3 cai cu basi de 15' si driver,nu tweter.Pt tweter ai nevoie de o taiere peste 3000hz,ceea ce implica un dif. nativ de medii care sa poate urca asa sus,deci exclus cele de 8'ai putea merge pe varinta cu Eminence,zic,dar cu alte alegeri,o medie mai mica si un wofer mai adecvat

Link spre comentariu
Vizitator bbengoss

ms de raspuns CBI , doresc sa merg totusi pe ideea de 3 ca , am inteles si am vz ca filtre bune sunt undeva la 200-250 lei o buc , inclusiv cei de la Eminence au filtre pe 3 cai . Totusi mai astept ceva sfaturi. Mersii inca odata .PC: Daca ai alte idei referitor la alegerea de difuzoare de la Eminence , le-as accepta cu placere.

Link spre comentariu

cutiile alea din ce sunt facute,PAL melaminat?

ce volum interior au?

trebuie sa te gandesti ca va fi de facut o investitie substantiala in componente si e pacat daca cutiile nu sunt chiar cum trebuie

intreb pt ca pare mic volumul iar acele gamma 12 au niste parametri care indica ca nu sunt f potrivite pt basi(fulrange),posibil nici pt bas reflex.In acelasi buget beta12 ar fi mai adecvate,de ex si cu ceva midwofer pe post de medie

de asemenea,beta8a in loc de alfa8a ,sau si mai bine,un alfa6

vezi si tu

http://www.eminence.com/pro-audio/american-standard/

pt a realiza filtrele trebuie sa te ajute cineva ,sa iti calculeze o schema cu un minim de masuratori pt ce ai tu.Filtrele de-a gata poate sunt ok lucrate,dar nu se potrivesc la toate difuzoarele,Eminence sau nu

3 cai are niste avantaje clare fata de 2 cai si e mai mic riscul de a nu iesi ceva ok -pt cineva care se pricepe, -pt un incepator e f greu de pus la punct,chiar si cu difuri hi-fi,care sunt mult mai linistite fata de cele pro

iti mai spun de acum sa nu iti faci sperante ca nu o sa iti rezolvi problema prin intermediul forumului,cel mult partial,(alegerea componentelor,dimensionare cutiilor etc) dar partea cea mai grea implica abordarea unor conceptii tehnice,care nu se pot rezolva doar virtual

ideea e ca sunt multi bani si daca alegi gresit,te alegi cu o lada galagioasa ,dar cu difuzoare de firma...,riscul maxim in abordarea diy

Link spre comentariu
Vizitator bbengoss

Salut ! Da cutiile sunt facute din pal melaminat , si urmatoarele pe care vreau sa le fac tot din pal vor fii.Dimensiunile unei incinte sunt: 800mm inaltime , 350mm latime , 255mm adancime , deci Cubajul este de 71.400 cm3 Deci prin urmare 71.4 litri , binenteles ce mai ingite si Difuzoarele.Prin urmare , daca mergem cum spui tu pe EMINENCE BETA-12A + EMINENCE BETA-8A care ar putea fii o schita la unei incinte si binenteles , cel mai important lucru , realizare filtrelor conform cerintelor ?Multumesc anticipat !

Link spre comentariu
Vizitator bbengoss

Salut din nouAm primit o sugetie de la un user de pe alt forum - wofeer Visaton VS-W300S- Difuzor medii : Visaton VS-MR130/8- Tweeter : Visaton VS-SC10NCBI , ce parere ai sau un alt user cere se pricepe mai bine ?

Link spre comentariu

Prin urmare , daca mergem cum spui tu pe EMINENCE BETA-12A + EMINENCE BETA-8A care ar putea fii o schita la unei incinte si binenteles , cel mai important lucru , realizare filtrelor conform cerintelor ?

astea ar merge in cutiile tale,~60-64L pt woferul de 12 si restul pt cel mic(7-10L)dar tot ai avea nevoie de un tweter mai solid,cel indicat este supertweter,avand fs la 2500hz,deci este utilizabil de la minim 4-4,5khzpersonal ,as alege alternativele:ori o medie mai mica de 5-6' care urca peste 3khz,ori 2 cai cu un driver.Mid de 8' se justica la wofer de 15',impreuna cu driver,nu stwpana la urma care ar fi bugetul?
Link spre comentariu

astea ar merge in cutiile tale,~60-64L pt woferul de 12 si restul pt cel mic(7-10L)

Ce nu a specificat "bbengoss" in acest topic este ca vrea boxele pentru casa si vrea putina calitate (vreu putin hi-fi) nu cantitate ... BETA-12A + BETA-8A nu isi au locul in cazul asta ( astea sunt difuzoare de "galagizare" nu hi-fi ) .
Link spre comentariu
Vizitator bbengoss

Bugetul ar fii undeva pana in 2000 lei dif+filtre , sincer tot pe trei cai as vrea sa merg . Astea pe care le am acum m-au satisfacut pana acum dar vreu sa le schimb cu ceva mai puternic si mai de calitate.

Link spre comentariu

Am primit o sugetie de la un user de pe alt forum - wofeer Visaton VS-W300S- Difuzor medii : Visaton VS-MR130/8- Tweeter : Visaton VS-SC10N

Deja vorbesti despre alte boxe :)Pt home use W300S este ok;MR130 se inlocuieste cu W130S.Pt a folosi MR130 ar trebui sa urci wooferul spre 1000Hz, ceea ce are avantajul ca duce la un filtru mai ieftin, dar nu suna la fel de placut ca atunci cand il tai mai jos. Folosind W130S, iti impui G20SC (sau alt tw. care suna bine si coboara suficient), si un filtru 4 x 12dB, dar diferenta de calitate este semnificativa.In plus, W130S suna sensibil mai bine decat MR130 (care este doar ieftin).Ca tweeter recomand G 20 SC - suna incomparabil mai bine decat SC10Atentie ca incintele trebuie bine ranforsate - nu se fac precum bibliotecile.
Link spre comentariu
Vizitator bbengoss

Le Ranfortez de le ia mama naibi :sparge: nu asta este problema , vreau sa ajung la Decizii finale , ma hotaresc la urmatoarele :

W300S

W130S

G20SC

Incinta o fac din nou , separ Mediile si va ramane un litraj de aprox 60 litri pentru Wofeer

O alta chesti foarte importanta sunt filtrele , am mai cautat cu "Batranul" Google si am dat de asa ceva :

http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... 0ng_8.html - Asta ar fii o varianta , dar ma gandesc sa iau ceva de putere mai mare undeva la 200 W si am gasit si asta:

http://www.visaton.ro/filtre_accesorii/ ... %20OHM.htm

Acum vine problema , cine ma poate sfatuii care s-ar potrivii cel mai bine cu acele difuri

Va multumesc anticipat !!!!!

Link spre comentariu
ma hotaresc la urmatoarele : W300S , W130S , G20SC

Bingo ! :)

Incinta o fac din nou , separ Mediile si va ramane un litraj de aprox 60 litri pentru Wofeer

Incearca sa scoti macar 70L pentru woofer ...

O alta chesti foarte importanta sunt filtrele , am mai cautat cu "Batranul" Google si am dat de asa ceva :

http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... 0ng_8.html - Asta ar fii o varianta , dar ma gandesc sa iau ceva de putere mai mare undeva la 200 W si am gasit si asta:

http://www.visaton.ro/filtre_accesorii/ ... %20OHM.htm

Partea de filtraj mai bine o rezolvi cu "shambala" si poate faci ceva bun la 18db/octava macar pentru tweeter ...

Link spre comentariu
Vizitator bbengoss

Pai am vb cu el , tot el a spus de 12db . si sa nu mai stau sa pierd timpul + ca este si departe de mine , am gasit filtre tot de Visaton facute , dar ideea este sa le iau pe cele care trebuie !!]Stima !!

Link spre comentariu

Filtrele Visaton sunt celebre atat prin proasta realizare cat si prin proastele rezultate pe care le dau - a se evita.Taierea cu 12dB sau 18dB a tweeterului depinde de tw ales si de imbinarea cu media. Pt G20SC eu am preferat 12dB.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări