Vizitator vasile73 Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Va salut!Am o lanterena de doi lei care nu mai merge si are o piesa care nu pot sa o identificAm pus o schema in graba,poate ma puteti ajuta .Pe piesa scrie 8115 si are forma unui tranzistor de tip bc Link spre comentariu
dan-a2 Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Puneti o poza cu inculpatul !! Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Este un integrat ce contine un invertor 1,5V-3V pentru leduri.Se gaseste in multe lanterne cu alimentare la 1,5V.S-ar gasi si pe net dar trebuie cumparat in cantitati mari, de cateva sute-mii de bucati la cateva zeci de centi/bucata.Se poate inlocui cu orice schema de Joule thief cu un tranzistor sau doua. Link spre comentariu
Vizitator vasile73 Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 cred ca o sa incerc asta http://www.niqro.3x.ro/LED2/LED2.htm https://www.google.ro/search?hl=ro&q=Jo ... B597%3B404 Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Pentru o eficienta mai mare poti incerca si schema asta:Puterea depinde foarte mult de miezul de ferita folosit si de tranzistor.Am obtinut rezultate bune cu BC337 sau cu tranzistori recuperati din blitz-uri de la aparate foto de unica folosinta. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Aici viewtopic.php?f=209&t=126835&start=60#p1092159 gasiti un montaj asemanator cu cel din acea piesa.Recomand si eu varianta "joule thief" la care adaug ca se poate recupera un tor de ferita dintr-un CFL (neon economic) care functioneaza foarte bine in montaj, apropos de miezul de ferita necesar. La tranzistor adaug 2sd965, un tranzistor asemanator cu cel de la blitz. Ca sa functioneze cat mai bine, acest tranzistor trebuie sa aiba tensiunea de saturatie colector-emitor cat mai mica iar curentul de colector cat mai mare, la un factor beta peste 200. Link spre comentariu
Vizitator vasile73 Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Pentru o eficienta mai mare poti incerca si schema asta:Puterea depinde foarte mult de miezul de ferita folosit si de tranzistor.Am obtinut rezultate bune cu BC337 sau cu tranzistori recuperati din blitz-uri de la aparate foto de unica folosinta.tranzistorul pnp ce valoare are? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Poate fi complementarul lui 337, adica BC327 sau altele echivalente.In schema este SC9015 si versiunea lui SMD adica M6 Link spre comentariu
Vizitator vasile73 Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Multumesc frumos la toti, am sa incerc montajul cat de curand. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum