Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SE cu EL156

gedd

Postări Recomandate

am o pereche de EL156 chinezesti si ma apuc de un SE,driver va fi un E810F iar pe aceasta cale il rog pe domnul Lazaroiu sa posteze schema aceea despre care am vorbit la telefon..va fi configuratie trioda "aproape ultraliniar"

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gedd

17

• THOMAS

6

• sebi_c

4

• zal

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am o pereche de EL156 chinezesti si ma apuc de un SE,driver va fi un E810F iar pe aceasta cale il rog pe domnul Lazaroiu sa posteze schema aceea despre care am vorbit la telefon..va fi configuratie trioda "aproape ultraliniar"

Aveti in poza schema.Pentru detalii sau "u-detalii" si daca exista interes,putem dezvolta subiectul,daca nu...asta este,va ramane o simpla schema gasibila de acum pe net. Poiectul a fost realizat practic de userul @carageae,dar cu EL152,deci ii puteti cere informatii despre calitatile sunetului si/sau detalii pentru realizarea practica,sa nu uitam ca userul @carageae este profesor de muzica,deci are oarece urechi "educate" (!!!). Schema de mai jos este un SE cu EL156,un tub extrem de potent (Pda(total)=50W),insa in schema eu i-am ales un PSF pentru Pda=37W,deci veti "gasi" pe sarcina Ps>18W,insa pentru Ps=15W THD va fi sub 3.0%.Daca-l veti realiza,puteti modifica rezistenta din catod cu valori mai mici marind astfel Pda,bineinteles ca si THD se va micsora,in schimb viata tubului va fi mai mica. Etajul final este un UL spre trioda,o reactie negativa Schade si KNFB.Am spus,pentru detalii ; OT ,sursa si altele vom discuta.
Link spre comentariu

interesant,nu am vazut nimic cu EL156 pe forum

Este ceva al naibi de fain,crede-ma.Userul @carageae a realizat un astfel de proiect dar cu EL152 si se pare ca este foarte multumit de sunetul obtinut.
Link spre comentariu

interesant,nu am vazut nimic cu EL156 pe forum

E vorba de EL153 si e pe (alt) forum - deocamdata:http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... ity-2.htmlConfuzia d-lui Lazaroiu e data chiar de discutia de pe pagina 1 a forumului respectiv...EL152 e stramosul direct al lui GU50...am ales EL153 din motive de fiabilitate (TFK nos mi se pare mai interesant decat CCCP), dar si de design, GU50 ramane o lampa urata, cu sau fara palarie.Am vrut un SE de peste 10W curati fara sa am un calorifer gen 6S33S...o sa fac si cu astea ceva, ca tot a venit iarna.Poze o sa pun cand va fi gata - electric e 100% functional, dar din lipsa de timp nu apuc sa pun mufele, bornele pt. difuzoare etc.***Revenind la EL156, care e mai cunoscut in audio - am vazut pe forum un amplificator de radioficare dezmembrat care avea asa ceva...am si eu o curiozitate: soclul e octal, sau tot varianta aia ciudata (la 153 e si mai ciudat...)? Auzisem ca varianta chinezeasca e octala...tocmai din cauza interesului reinviat pentru acest tub...nu si pentru soclurile alea cu doua siruri de pini - nu stiu cum sa le zic. Stiu din revista Elektor ca originalul nu era octal...ma refer la variantele vechi sau NOS.
Link spre comentariu

GU50 ramane regina pentodelor :) chiar daca unii fac bale la gura ca magarii la " plua " ...din invidie , impotenta sau rea vointa !Daca ar fi sa discutam de dezavantajele GU50 e ca si cum am discuta de sindromul obezitatii la somalezi :) .Prietenii stie de ce ... si care " este " problemele negustorilor vis -a vis de pretul real al unui GU50 .

Link spre comentariu

Victor, iar incepi cu texte slabe? Te rog termina.Acesta e un avertisment public. Pune ceva practic cu GU50 si dupa aia vorbim. Te rog sa vorbesti frumos. Ai grija ca e posibil sa o incurci mai rau.

Link spre comentariu

Corect . Am facut un mic abuz ... am adus vorba de " somalezi " :) .

Voi incerca să termin de construit în primavară in forma sa definitiva amplificatorul SEP cu GU50

Poze cu " minunea " sau proiectul si restul detaliilor vor fi doar pentru cunoscatori . Somalezii oricum nu ar pricepe nimic si probabil nu sunt interesati .Dar mai intai trebuie sa treaca de testul auditiei , la o intrunire audiofila .Evident , dupa ce va fi gata . O sa va tin la curent .Scuze pentru offtopic .
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

am stat ceva timp sa ma gandesc daca sa continui sa postez pe forum realizarile mele..am zis totusi ca poate orfi de folos si altora care chiar vor sa faca ceva decat sa critice nefondat...asadar din amplificatorul cu EL156 a iesit unul universal zic eu,ce poate folosi urmatoarele lampi: GU50,G807,6P3S,EL156

Link spre comentariu

Aştept dacă se poate continuarea grea 10khz-sqw(square wave) semnal dreptunghiular cu tubul final care vi se pare cel mai potrivit în situaţia dată(ansamblu tub final-OT Ra/Rs) desigur în sarcină la ieşire când sarcina este pur rezistivă.Oricum foarte interesantă realizarea prezentată(având în vedere multitudinea de tuburi finale ce pot echipa acest montaj).Ar putea fi considerat un amplificator de test configuraţii finale SE...mă rog , nu ştiu cum a gestionat Lăzăroiu multitudinea de prize din primar OT chiar din aceste motive probabil ar fi instructiv să vedem diverse oscilograme 10khz-sqw.Probabil impresie bună face 6P3S/tetrodă cu 3K5(desigur contează foarte mult şi valoarea tensiuni de alimentare etaj final sau conexiunile tubului final).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări