Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Capacimetru cu pic16f73

Postări Recomandate

Salut am vazut in partea de jos al forumului un link catre situl lui Daniel Olteanu si am realizat capacimetrul cu pic16f876, a functionat din prima dar cu mici probleme (nu sta la 0uF ci la 1uF si pe randul al II-ilea de caractere al displayului scrie in alta limba nu in romana) tot verificand condensatori in am reusit sa fac un scurt la regulatorul de tensiune si sa ard microcontrolerul alimentandul la 9V. Acum pe display imi mai nu imi mai apare nimic scris, displayul este bun nu sa ars dearece in acel moment nu era montat in soclu. Se poate inlocui pic16F876 cu pic16f73 ca are acelasi numar de pini si aceleasi iesiri?As dori daca puteti sa ma ajutati sa modific codul sursa si hexul sa se potriveasca la pic12f73, deoarece nu stiu programare deloc. Mai jos atasez schema, hexul si fisierul sursa asm.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ar fi culmea sa scrie in romana vazand ca in schema scrie pe germana , chiar daca o fi pe situl romanului nostru... Si ce te impiedica sa cumperi alt PIC16F876 ? Cauta alt proiect daca ala nu mergea prea bine . Modificarea probabil ca se poate face in cazul asta , dar nimenea nu pierde timpul cu asa ceva pentru un amarat de microcontroler

Link spre comentariu

As cumpara dar ar fi comanda prea mica si ar costa mai mult transportul decat microcontrolerul. Am scris hexul asa cum este in microcontroler si caracterele le afiseaza bine pe ecran tot ca pic16f876 dar cand vreau sa masor un condensator de exemplu de 2200uF imi apare 11uF pe ecran. Daca are cineva putin timp sa ma ajute cu hexul as fi recunoscator.

Link spre comentariu

In tot orasul Ramnicu Valcea nu gasiti un magazin specializat in componente electronice gen Dioda sa va luati un pic?.

Sa stiti ca nu este singurul. Eu in Suceava tot asa patesc: exista un singur magazin (Genius pe nume lui) care nu are nici el prea multe- mai ales la capitolul microcontrolere- asa ca trebuie sa astept sa adun mai multe ca sa pot comanda din tara, sa nu fie transportul mai scump ca piesele. Initial imi aduceau cei de la Genius pana m-am prins ca isi puneau un adaos de 300-500%.

PS: poate sare cineva de pe lista din Sv care sa ma ajute sa gasesc un alt magazin :jytuiyu

Link spre comentariu

Intr-adevar exista si in Ramnicu Valcea magazin de componente dar nu au microcontrolere au doar componente banale gen tranzistori, diode, leduri, condensatori.Domnul nico_2010 ati modificat hexul apare la inceput numele dumneavoastra si scrie in romana (descarca, C scurt) dar de masurat tot la fel masoara in loc de 2200uF imi arata tot 10uF.

Link spre comentariu

Intr-adevar exista si in Ramnicu Valcea magazin de componente dar nu au microcontrolere au doar componente banale gen tranzistori, diode, leduri, condensatori.Domnul nico_2010 ati modificat hexul apare la inceput numele dumneavoastra si scrie in romana (descarca, C scurt) dar de masurat tot la fel masoara in loc de 2200uF imi arata tot 10uF.

Pai spuneai ca softul este bun, doar trebuie adaptat pentru 16F873. Ce s-a intamplat de fapt cu montajul tau?Cum ai facut scurt-ul pe sursa de alimentare de au ajuns cei 9V pe intrarea PIC-ului, pentru ca, potrivit schemei originale din TL084 ar trebui sa iasa max.5V. Oricum, iti voi recompila fisierul original, adaptat pentru 16F873 si vreau un raspuns.
Link spre comentariu

Nu stiu unde ati vazut dumneavoastra TL084 pe schema dar schema este cea de jos impreuna cu cablajul realizat de mine. Eu am avut minusul de la baterie legat la L7805 si cu plusul am atins din greseala pe pini microcontrolerului. L-am bagat dupa aceea in programator si nu il mai recunoaste si nici nu mai afisa nimic pe ecran, pentru programare folosesc PICPgm Programmer.

post-23362-139829691466_thumb.gif

post-23362-139829691468_thumb.jpg

Link spre comentariu

Tot aceasi problemea are cand masor un condensator de 2200uF imi apare pe ecran 10uF, poate nu merge pentru ca dumneavoastra ati adaptat softul pentru pic16f873 si eu am cerut cum scrie in titlu pic16f73.Iarasi ati gresit eu sa adaptez hexul original care este pentru pic16f876 la pic16f73, oricum aveti dreptate pic16f876 are a/d pe 10biti si pic16f73 are a/d pe 8biti

Link spre comentariu

Tot aceasi problemea are cand masor un condensator de 2200uF imi apare pe ecran 10uF, poate nu merge pentru ca dumneavoastra ati adaptat softul pentru pic16f873 si eu am cerut cum scrie in titlu pic16f73

Scuze, e vina mea. Revin.L.E.: Cele doua microcontrollere nu se "pupa". PIC 16f883 are convertor A/D pe 10 biti, iar 16F73 pe 8biti. Este mai mult de modificat la soft, imi pare rau.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări