Vizitator baghete Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Dupa vorba romanului, cine nu are de lucru... isi face, ma pun si eu sa imi instalez singur termostatul la centrala. E vorba de un termostat DIVISION GAS, wireless..... ideea este ca am alimentat mufa centralei de pe o alta iesire a termostatului, cu tensiune mai mare, moment in care s-a auzit un sunet ca un "scurt" pe placa centralei, eu scotand stecherul termostatului din priza.Dupa ce am sunat anumite cunostine care m-au edificat unde trebuia sa leg firele pe termostat, le-am legat iar centrala nu reactioaneaza la acesta fiind legat corect. Mentionez ca centrala merge ca si fara a avea termostat pus, adica pe temeratura setata pe display... si caldura, si apa calda.Aveti ideea ce s-a putut praji? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Sa inteleg ca ai pus firele pentru termostatul de ambianta al centralei la pinii 1-4 ai termostatului de ambianta? In cazul asta s-ar putea sa fii plesnit ceva pe langa pinii 41-40 din placa centralei. Ai scos puntea de pe pinii 41-40? Pinii 41-40 de pe placa centralei ar trebui conectati pe NO-COM de la termostat iar centrala cred ca trebuie bagata bagata direct in priza( ca sa-ti mearga apa calda menajera indiferent de temperatura din casa). Daca pui termostat de ambient trebuie sa scoti puntea de pe pinii 41-40 de pe placa centralei. Uite ce spune producatorul: http://www.youtube.com/watch?v=2Kcghhheb5o PS. Am presupus ca discutam despre termostatul de ambianta DGS908-RF, singurul wireless pe care l-am vazut pe site-ul Division Gas. Cartea centralei am luat-o de aici: ronew.immergas.com/media/eolo_star_24_3_ro.pdf. Vezi daca se portiveste cu centrala ta. Link spre comentariu
Vizitator baghete Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 ai perfecta dreptate, exact asa am facut.. acum trebuie sa gasesc buba!centrala e montata pe NO si COM, dar nu reactioneaza la termostat...ceva a fasait acolo, a mirosit si umpic a ars, dar vizual nu se vede nimic...centrala merge ca si cand ar fi puntea pusa... ea defapt e scoasa... acum am scos si firele de pe ea si ea se crede tot cu puntea pusa.... :((daca as fi fost inspirat sa caut clipul, era super ok..... Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Deci ai bagat 230V pe intrarea de la termostat. Ar putea fi vreun tranzistor, circuit integrat sau vreun condensator care s-a strapuns si se comporta ca un strap deci conduce. Practic fiind in scurt se comporta ca o sarma. Decupleaza centrala de la priza si masoara cu un aparat de masura sa vezi daca nu identifici ceva in scurt pe acolo.Spor si succes. Link spre comentariu
Vizitator baghete Postat Octombrie 16, 2013 Partajează Postat Octombrie 16, 2013 mi-a promis un depanator ca vine cu o placa ok, sa masoare valorile de pe una pe cealalta, daca nu poate gasi, sunt bun de plata! Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Octombrie 16, 2013 Partajează Postat Octombrie 16, 2013 Fii totusi optimist. Faptul ca centrala functioneaza este un semn bun. Inseamna ca placa electronica nu e in totalitate distrusa. Sunt sanse de resuscitare cu costuri minime. Bafta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum