Vizitator gaskoe Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Buna ziua, Va prezint o speta:La un bransament de 380 V, intre o faza si nul am in mod normal 220 V. Daca se intrerupe nulul, la priza respectiva am 400 V si nu imi pot explica acest lucru. Cu exceptia unei defectiuni fizice a cablului electric, care ar mai putea fi fenomenul?As aprecia daca imi explica un coleg experimentat. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator match Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Probabil ai masurat cu un multimetru si cred ca prin firul de nul (cel intrerupt) se transmite (induce) curentul de la o faza alaturata.Masoara si in sarcina, pune doua becuri de 220 v in serie si vezi ce tensiune ai. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Titlul tau sugereaza ceva, iar explicatiile altceva...Citind titlul putem sa credem ca ai masurat tensiunea de linie care ar trebui sa fie 380V. Cu erori ale aparatului de masura poti obtine si 400 V Link spre comentariu
H Robert Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Standardul este de 400V trifazic 230V monofazic de cand suntem in UE am trecut pe acest standard (nu indica aparatul asa din cauza erorilor), daca se intrerupe nulul la priza unde ai 400V intre faza si ce impamantare sau nul? Explica ce inseamna ca se intrerupe nulul.CE tensiune este intre nul si impamantare si faza si impamantare? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 In momentul in care se intrerupe conductorul de nul in amonte de tabloul tau electric atunci nulul se "deplaseaza", devine flotant. Altfel spus tensiunea intre faze si nulul flotant va depinde de impedanta sarcinilor care se afla intre cele trei faze si nul. Cu cat impedanta va fi mai mare cu atat tensiunea va fi mai mare. Probabil ca intre celelalte doua faze si nul aveai consumatori cu impedanta mai mica decat cea a aparatului de masura si de aceea intre a treia faza si nul masurai 380-400V. Daca nulul se intrerupe exact inainte de priza atunci nu ma prind care este cauza pentru care-ti arata aparatul 400V. Probabil ceva fenomente de inductie. Link spre comentariu
Vizitator gaskoe Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Va multumesc pentru sfaturi, in mare mi-am facut o idee despre cum stau lucrurile.Toate cele bune! Link spre comentariu
blazeu Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Adica mai rudimentar: circuitul se inchide printr-un consumator de impedanta (rezistenta) mai mica decat a aparatului de masura, spre alta faza, si asa masori tensiunea intre faze (400). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum