Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

400 de volti la priza de 220 v


Vizitator gaskoe

Postări Recomandate

Vizitator gaskoe

Buna ziua, Va prezint o speta:La un bransament de 380 V, intre o faza si nul am in mod normal 220 V. Daca se intrerupe nulul, la priza respectiva am 400 V si nu imi pot explica acest lucru. Cu exceptia unei defectiuni fizice a cablului electric, care ar mai putea fi fenomenul?As aprecia daca imi explica un coleg experimentat. Multumesc.

post-31055-139829691047_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator match

Probabil ai masurat cu un multimetru si cred ca prin firul de nul (cel intrerupt) se transmite (induce) curentul de la o faza alaturata.Masoara si in sarcina, pune doua becuri de 220 v in serie si vezi ce tensiune ai.

Link spre comentariu

Standardul este de 400V trifazic 230V monofazic de cand suntem in UE am trecut pe acest standard (nu indica aparatul asa din cauza erorilor), daca se intrerupe nulul la priza unde ai 400V intre faza si ce impamantare sau nul? Explica ce inseamna ca se intrerupe nulul.CE tensiune este intre nul si impamantare si faza si impamantare?

Link spre comentariu

In momentul in care se intrerupe conductorul de nul in amonte de tabloul tau electric atunci nulul se "deplaseaza", devine flotant. Altfel spus tensiunea intre faze si nulul flotant va depinde de impedanta sarcinilor care se afla intre cele trei faze si nul. Cu cat impedanta va fi mai mare cu atat tensiunea va fi mai mare. Probabil ca intre celelalte doua faze si nul aveai consumatori cu impedanta mai mica decat cea a aparatului de masura si de aceea intre a treia faza si nul masurai 380-400V.

Daca nulul se intrerupe exact inainte de priza atunci nu ma prind care este cauza pentru care-ti arata aparatul 400V. Probabil ceva fenomente de inductie.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări