Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Folosirea unui UPS de 1500 W ca invertor 220 V c.c- 220 V ca

elctropan

Postări Recomandate

In cazul asta se gandeste automatizarea cu prag dublu.Unul masurat din panouri, altul masurat pe acumulatori.Cand are sub 22,5 V pe acumulatori trece pe retea. ( la 21,9 V UPS-ul se opreste pentru a proteja acumulatorii )In acest fel si in timpul unei zile in care sa zicem ca la ora 12 ai soare dar la 13 ai ploaie, se face comutare pe retea imediat ce scade tensiunea acumulatorilor.Sigur optim e sa aiba acumulatori buni care sa sustina sarcina mai mult.De ex daca in timpul zilei are sarcina mica si incarca 2 acumulatori de 100 Ah dimineata, de la pranz poate sa fie innorat ; si pana seara are sarcina asigurata de baterii.L.E. Va costa si mai mult automatizarea..:)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elctropan

10

• yglos2

3

• Dr.L

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

daca nu vrei sa folosesti baterii fooseste condensatori de mare putere .aia nu se mai uzeaza asa de repede.nu inteleg de ce tii asa mortis cu 220 cc in 220 ca , de ce nu cuplezi altfel panourile incat sa ai tensiunea aproximativa a bateriei din UPS.spor

Unde pot gasi ceva solutii de condensatoare, ce tip sa fie, tensiuni, conexiuni, de unde se pot procura, eventual preţuri.Legat de conexarea panourilor:Voi folosi cele 7 panouri inseriate pentru a obtine 220 V c.c. la un curent de aprox 9 A.Acesta ar fi un circuit separat din care doresc sa obtin 220 V c.a. printr-un invertor 220 V c.c. - 220 V c.a.Din acest circuit sa alimentez consumatori de aproximativ 1,5kW - 1,8 kW in c.a.Acesti consumatori nu vor fi pretentiosi la eventuala lipsa de tensiune(cand apare un nor sau cand vine seara).In cazul in care perioada de intuneric depaseste un anumit timp( sa zicem 15 minute) sa am un dispozitiv care sa comute automat consumatorii pe reteaua CEZ Electrica.Apoi cand revine lumina tot dupa un timp prereglat sa trec consumatorii pe panouri din nou.Am achizitionat deja un releu crepuscular reglabil si o priza cu temporizare si urmeaza sa vad cum fac schema.Inca nu am achizitionat invertorul , deoarece nu am gasit in ţară, la un preţ cat de cat acceptabil.In legatura cu UPS:Aici voi folosi doar un singur panou(care era cumva in plus pana achizitionez invertorul care sigur va avea o plaja mai mare a tensiunii continue de intrare) panou care preia practic rolul acumulatorilor originali defecti.Voi avea 280 V c.a. la iesire din UPS(am masurat) si datorita faptului ca la intrare am peste 32 V(maxim era 28 V ca sa scoata 220 V c.a).Va trebui si aici sa fac o automatizare care sa regleze cumva tensiunea la valoarea buna pentru UPS.
Link spre comentariu

In lipsa cunostintelor tehnice avansate iti recomand sa cauti un sistem proiectat special pentru asa ceva. Altfel vei lucra mult, vei investi bani multi si rezultatul va fi nemultumitor.Ai PM cu o recomandare de la mine.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări