Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solutie pt SE

Vizitator

Postări Recomandate

...acest transformator este pregatit pt un SE cu OT100 unde Ip=100mA...

.....................................

... D-l Valderama a raspuns clar deci inseamna ca am fost explicit...

E bine sa clarificam, ca daca fiecare vorbeste despre altceva atunci nu ne putem intelege.

La momentul cind se vorbea despre un traf in SE, valderama a facut referirea ca e mai bine cu I=OmA.

Deci a gresit sau a confundat. Abia pe urma s-a vorbit de CCS+cond.

Nu prea am inteles de unde ideea ca daca valderama a spus ceva atunci asa este.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 91
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adigh

27

• adrian_pic

7

• THOMAS

5

• simson

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu vad o problema mare in randament la aceasta solutie,probabil si cauza pt care nu prea se foloseste prea des.Altceva,daca intervine elementul "condensator",poate un autotransformator e mai bun decat solutia clasica de trafo out

Link spre comentariu

Poate constructia un transformator cu inductanta variabila valabil in audio?..

Retrag,tot la calitate,dimensiuni si saturatie miez se ajunge

Ca o gluma,probabil ca varianta castigatoare este tot asta:

Posted Image

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am incercat un transformator de iesire cu o sectiune de 32cm* si o inductanta de 75H fara intrefier direct in circuitul anodic si apoi metoda parafeed cu acelasi transformator, concluzia, inutil sa maresti sectiunea OT fiindca miezul se satureaza oricum si raspunsul lui nu se compara cu solutia de scoatere a primarului din circuitul de curent continuu, practic la 12w sinusoida era perfecta sub 5Hz cu -0,7dB !De acea niciodata un SE clasic nu va atinge performantele unui PP la frecvente joase dar prin artificiul parafeed in mod sigur redarea acestui nou tip de SE va fi superioara configuratiei PP fiindca la acesta doar teoretic componenta de c.c. este nula aproape intodeauna ramine suficient curent ca sa apara fenomenul de usoara saturatie, ce ziceti ?

Link spre comentariu

Nu este vorba de simetrie, intr-o situatie corecta (putere, PSF ,NFB) si un SE poate avea aceisi simetrie ca un PP, ma refer de raspunsul cu cea mai joasa frecventa redata unde miezul se poate satura

Link spre comentariu

Orice miez se saturează când creşte perioadă foarte mult(scade frecvenţă, tranformatorul nu funcţionează în cc...), saturaţia este bine să inceapă să se manifeste sub pragul 14Hz-15Hz(T≥70ms).Au existat aici oscilograme cu miezuri care intrau în saturaţie pentru 12Hz-14Hz-sqw dar la marea curăţenie au dispărut.

Link spre comentariu

O.K. ptr. O.T. fara componenta continua dar beleaua se transfera la drosel unde de exemplu la un Ia de 100mA este nevoie de sectiune mare.Am experimentat la GU50 A2...Plus ca montajul devine foarte greu si voluminos cu traf retea,soc filtraj,O.T-uri,drosele ditr-un sut 15kg.Si doua condensatoare nepolarizate voluminoase...Practic un SE parafed de 2x10W ar avea gabaritul si greutatea unuia de 2x70W.Si acest aspect trebuie luat in calcul.Este parerea mea...

Link spre comentariu

O.K. ptr. O.T. fara componenta continua dar beleaua se transfera la drosel unde de exemplu la un Ia de 100mA este nevoie de sectiune mare.Am experimentat la GU50 A2...Plus ca montajul devine foarte greu si voluminos cu traf retea,soc filtraj,O.T-uri,drosele ditr-un sut 15kg.Si doua condensatoare nepolarizate voluminoase...Practic un SE parafed de 2x10W ar avea gabaritul si greutatea unuia de 2x70W.Si acest aspect trebuie luat in calcul.Este parerea mea...

Acesta este pretul, am vrut sa arat ca un SE nu se poate construi usor si este adevarat ca drosselul nu este doar o inductanta simpla, regula de bobinare este aproape la fel ca cea unui OT iar intrefierul trece de 0,3mm dar transformatorul in acest caz lucreaza in conditii aproape ideale la fel si adaptarea pe sarcina lucru extrem de important pt micsorarea THD fara NFBApropo, drosselul din testul meu are 50H cu intrefier de 0,25m si determina ca pt un OT de 16cm* raspunsul la 10Hz sa fie mai mic doar cu -1dB, pt frecvente inalte caderea se face la 22Khz dar se poate rezolva simplu prin partajarea bobineiDegeaba sint asa de simple schemele clasice de SE, problema este pe partea cealalta a gardului...
Link spre comentariu

Asa este.3galeti a cate 1500-1800 spire cu 0,3mm bobinat neregulat ptr.micsorarea capacitatilor.Am mai realizat si fara galeti dar rezultatul a fost catastrofal.La 5kHz atenuarea era deja de 6db.Am condensatoare de 8microF/800V;Voi incerca pe GU50.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări