adrian_pic Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Eu vad ca tu nici macar nu stii sa citesti un tabel deci e clar ca nu ai cum sa intelegi( ma refer la afirmatia: Asta e pe orizontala, pe verticala sunt alte modele de traf. Esti singurul care te-ai gandit sa te uiti pe verticala in acel tabel.) Bun, acum ca ne uitam DOAR pe orizontala, avem asa: un miez care ramane neschimbat, un bobinaj care ramane la fel neschimbat, si Lundahl foloseste miezul intre 0,2T si 1,6T. Bmin si Bmax pe grafic (figura5). Iar biasul e fixat la 0,9T adica in acel punct de inflexiune despre care vorbeam, pentru ca acolo avem inductanta maxima si deci cea mai buna extensie la joase. am pus citat ca sa nu te mai iei si de 0.9T. Trafurile alea sunt facute ca sa functioneze NU sa se satureze (sunt optimizate cat s-a putut de mult) deci este inca o data clar ca am doar doi parametrii care sunt variabili: curentul si grosimea intrefierului tu ce vrei? si intrefier constant??? ti-a facut lazaroiu simulare si se vede iarasi CLAR ca dupa ce spui o prostie incepi sa ceri ipoteze nereale doar doar ai prosti lumea. Cumpara un traf Lundahl (oricare din cele din tabelul pus de mine) si pune mana si masoara cum variaza inductanta cand si intrefierul este constant si daca ai dreptate iti cumpar eu traful ca sa nu zici ca ramai in paguba (transport atlassib si pretul trafului luat de la distribuitor ), dar pana atunci TACI DIN GURA SI PUNE MANA PE CARTE!!!! Link spre comentariu
adigh Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 @adrian_pic, Inceteaza sa arunci cu murdarii ! Arunci cu notiuni in mod bezmetic fara sa ai idee ce spui. @lazaroiu, V-as fi recunoscator si incerc sa va mituiesc si cu o bere virtuala daca ati pune un grafic din care sa rezulte evolutia permeabilitatii in testul dvs virtual. Asa cum rezulta inductanta in functie de curentul de magnetizare. Pot fi pe acelasi grafic si L dar si μ in functie de curent. E nevoie de asta pentru a vedea daca in acel test este un miez cu "High initial permeability" sau un miez tipic adica un miez la care am facut acea referire. Mai jos pun o poza unde se vede ca pentru un miez tipic permeabilitatea e mica in zona initiala, apoi creste iar apoi scade din nou. Cunoscind relatia dintre μ si L putem deduce ca si pentru L vom avea la inceput o inductanta mica, apoi va creste iar apoi va scadea din nou. La un miez tipic. Tabelul nu incepe din zero dar se vede ceea ce e nevoie. Link spre comentariu
gg101 Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 @lazaroiu,V-as fi recunoscator si incerc sa va mituiesc si cu o bere virtuala daca ati pune un grafic din care sa rezulte evolutia permeabilitatii in testul dvs virtual. Domn'Lazaroiu! Va rog sa simulati electric si forfecarea tablei de pe casa .Bai Adigh!!! Esti A B E R A N T ! Nu ai nici cea mai vaga idee ce reprezinta graficul ala . Esti incredibil ! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Inceteaza sa arunci cu murdarii !Pai daca tabele de la Lundahl (care te contrazic) tu le consideri murdarii ... ramane sa le scrii si sa le spui sa faca tabele dupa teoria ta . Sa nu uiti sa le spui si lor sa puna mana pe carte!!! Pana atunci iti pun un alt tabel tot de la Lundahl dar de data asta pe verticala (ma gandesc ca poate pe verticala stii sa citesti valorile intr-un tabel) dar sa stii ca tot trebuie sa inveti sa citestii si pe orizontala ca penultima linie spune curentul maxim care este acelasi 40mA: si in pdf scrie: The transformer has a special high flux, low distortion audio C-core of our own production. Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Cu toata placerea v-as fi baut berea,dar in simularile de tip P.SPICE sau LT.SPICE nu ma pot "juca" decat cu marimi strict electrice.Pentru a simula fenomenele care se intampla intr-un circuit magnetic,ar trebui sa stapanesc foarte bine programul MAXWELL STUDENT 2D,sunt inca la stadiul de invatacel si nu va pot garanta simularile ce le pot efectua pana acum,dar sigur in cateva saptamani voi fi pregatit si pentru asa ceva. Ca sa simulez o lucrare de laborator de calibrul testului EPSTEIN,ar inseamna sa fiu foarte bine pregatit in acest domeniu,dar cu parere de rau am si eu limitele mele ... Aici aveti tipul si modelul de OT utilizat in testul al carui grafic a facut obiectul discutiei,poate cineva "stoarce" mai mult din acest model in P.SPICE sau LT.SPICE. ______________________________________________________________________________ * SPECIFICS * WEIGHT: 1.2kg * WINDINGS: Nominal Z * PRIMARY: 1000 ohms DC Resistance: 100 ohms * SECONDARY: 8 ohms DC Resistance: 0.71 ohms * ALTERNATIVE SECONDARY OPTIONS: Tapped 8/4 ohms * B magnetics 1.1T * DC quiescent current (no signal): 100 mA * Variabile signals 10mA-330mA * Maximum Power at 100 Hz: 10 Watts * PRIMARY INDUCTANCE: 10 Henrys * FREQUENCY RESPONSE 1000 ohm source 8 ohm load): 10 Hz to 40 kHz * (-3 dB points typical) * * *1k -. || .- 8 * )||( * )||( * Lp1 )||( Lp2 * )||( * )||( * B+ -. || .- 0 * * LPRIM IS THE TOTAL PRIMARY L (VARIES WITH MEASUREMENT). * LLKG IS THE LEAKAGE L (MEASURABLE: CONSISTENT). LLKG={LPRIM/QFCTR} * RPRIM IS THE TOTAL PRIMARY R. * CPRIM IS THE MEASURED PRIMARY CAPACITANCE. * LRATIO IS THE INDUCTANCE RATIO: (8 OHMS)/(PRIMARY Z). _______________________________________________________________________________ .PARAM QFCTR={LPRIM/LLKG} ; Q-FACTOR. CS1 1 2 {CPRIM} ; PRIMARY CAPACITANCE RS1 1 2 330 ; SHUNT R FOR HIGH FREQUENCY EFFECTS. LP1 1 12 {LPRIM*.09};1H:9.0H;PRIMARY RP1 12 2 {RPRIM*.5} LP2 2 1 {LPRIM*.04} ; .3184H LP6 8 7 {.17157*LPRIM*LRATIO} ;8 OHM WINDING: (SQRT(2)-1)^2 LP7 9 8 {LPRIM*LRATIO} ; COM-8 OHM WINDING KALL LP1 LP2 {1-1/(2*QFCTR)} ; COUPLING .ENDS OUTPT TEST SE TRAFO ________________________________________________________________________ Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Am masurat doua transformatoare utilizind metoda d-lui Lazaroiu si iata ce a iesit : Link spre comentariu
adigh Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 @lazaroiu,Pentru mine e in regula chiar si fara simulare pentru ca stiu cum stau lucrurile. Am cerut o simulare pentru ceilalti. Unii au ajuns sa creada orice daca e simulat ca si cind nu ar fi posibil sa fie eronata simularea. Uneori sunt suparat pe simulari pentru ca unii cred orbeste ce arata simularea si nu mai gindesc, cu toate ca nu simularile sunt de vina pentru asta.Nu e nevoie sa faceti nici un test Epstein pentru ca am dat eu unul gata facut de firma NipponCore. E chiar evolutia permeabilitatii in functie de magnetizare. Se vede bine ceea ce am spus si anume cum in punctul initial, in cazul acelor miezuri, permeabilitatea e mai mica iar apoi creste. Cu siguranta asa se intimpla si cu L ce depinde de μ.Eu am spus de la inceput ca ma refer la un miez tipic nu la un miez cu μ mare in zona initiala. Unii nici nu stiu cite feluri de miezuri exista.Aveti o bere din partea mea. Link spre comentariu
adigh Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 @popa marius,Presupun ca trafurile sunt fara intrefier. In acest caz va ajunge la saturatie foarte repede, nu e nevoie de 70mA. As explora zona de curent mic mai degraba. Chiar daca e cu pas de 0,25mA pina la 5mA.Daca schema e cu drosere la plusul si la minusul bateriei, cit de mari sunt droserele ? Ce valori au ?Ce tensiune alternativa de masura avem pe primar in timpul masurarii ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 @popa marius,Presupun ca trafurile sunt fara intrefier. In acest caz va ajunge la saturatie foarte repede, nu e nevoie de 70mA. As explora zona de curent mic mai degraba. Chiar daca e cu pas de 0,25mA pina la 5mA.Daca schema e cu drosere la plusul si la minusul bateriei, cit de mari sunt droserele ? Ce valori au ?Ce tensiune alternativa de masura avem pe primar in timpul masurarii ?Da, transformatoarele sint fara intrefier iar cele doua drossele le-am inlocuit cu un transformator 230/230v cu sectiunea de 28cm* si bobinate cu un conductor de 1mm, practic rezistenta in c.c. este de citiva ohm iar inductanta primara este egala cu cea secundara adica 2,1H fiecare, asa ca alimentarea de curent continuu se face prin cele doua infasurari cuplate mutual iar frecventa de masurare L-meter este de 159,3 Hz si tensiunea alternativa pe primar de 3,6vDupa masuratori mi-am dat si eu seama ca rezolutia citirilor ar fi bine sa aibe de zecimi de mA, oricum se vede clar cit de rapid se satureaza miezul , parerea mea este ca transformatorul trebuie scos din calea de c.c. cu orice pret... Link spre comentariu
adigh Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 ... cele doua drossele le-am inlocuit cu un transformator 230/230v cu sectiunea de 28cm* si bobinate cu un conductor de 1mm, practic rezistenta in c.c. este de citiva ohm iar inductanta primara este egala cu cea secundara adica 2,1H fiecare, asa ca alimentarea de curent continuu se face prin cele doua infasurari cuplate mutual ...Ma ingrijoreaza putin transformatorul ce inlocuieste droserele. Infasurarile sunt conectate sa se adune cimpurile sau sa se anuleze ?Daca sunt conectate sa se anuleze cimpurile nu va mai ramine mult din inductanta iar daca sunt cuplate sa se adune cimpurile atunci va intra repede in saturatie la un curent DC de 50mA(de exemplu) in conditiile in care nu are intrefier. Asta va face ca sa-i scada inductanta. Daca bateria nu va fi destul de bine izolata in curent alternativ fata de tensiunea de masura va da erori iar saturatia trafului pe post de drosel se va pune in circa celui masurat. Poate ca ma ingrijorez degeaba. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 ... cele doua drossele le-am inlocuit cu un transformator 230/230v cu sectiunea de 28cm* si bobinate cu un conductor de 1mm, practic rezistenta in c.c. este de citiva ohm iar inductanta primara este egala cu cea secundara adica 2,1H fiecare, asa ca alimentarea de curent continuu se face prin cele doua infasurari cuplate mutual ...Ma ingrijoreaza putin transformatorul ce inlocuieste droserele. Infasurarile sunt conectate sa se adune cimpurile sau sa se anuleze ?Daca sunt conectate sa se anuleze cimpurile nu va mai ramine mult din inductanta iar daca sunt cuplate sa se adune cimpurile atunci va intra repede in saturatie la un curent DC de 50mA(de exemplu) in conditiile in care nu are intrefier. Asta va face ca sa-i scada inductanta. Daca bateria nu va fi destul de bine izolata in curent alternativ fata de tensiunea de masura va da erori iar saturatia trafului pe post de drosel se va pune in circa celui masurat. Poate ca ma ingrijorez degeaba.Am luat in calcul asemenea posibilitate si am pregatit suplimentar doua CCS cu LM317 si LM337 pt compararea masuratorilor ,teoretic drosselul se poate inlocui dar practic este dificil de setat generatoarele pt un curent reglabil 1mA-1,5A Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 În această dimineaţă (la cafea) am zis domnule Popa Marius că poate vă scutesc de măsurători şi încerc să prezint cum stau lucrurile atenţie! pe curba de primă magnetizare!!! ("pagină de carte realizată în paint"). http://oi42.tinypic.com/30bk615.jpg LE imaginea în cauză este realizată pe calculatorul meu personal în consecință nu permit să fie modificată , repostată , măzgălita etc.Nu a fost postată aici deoarece nu permite rezoluţia(1800/1500). ......................................................................................................................................................................... Altfel Marius în cazul OT evident este de preferat să dispară componenta CC ,dar se poate lucra şi în prezenţa acesteia(aşa cum spune dvb şi nu numai el...). Link spre comentariu
adigh Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Nu numai curba de prima magnetizare are acea anomalie in zona initiala. Si in curent alternativ o regasim.La o curba exagerat de lata pare ca nu exista sau se observa mai greu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Probail se va înţelege cumva de ce ? unii pe aici au trecut la OT secţiuni mari "adunate!" pt cfg.SE(cu ferestre mici E10 ,E12.5 ,E14 ,E16) chiar dacă secţiunile în cauză nu mai sunt pătratice şi devin oarecum mai apropiate de "dreptunghiul de aur" ,întrefier de grosime mică bla bla bla. Exemplu aici în dreapta download/file.php?id=49944&mode=view am utilizat E10X35mm pentru numai 1,5-2W în sarcină la ieşire mai exact 1,9W(răspunde bine cred/zic la 30Hz pentru o cfg. SE/ECL82 unde face act de prezenţă componenta CC). Ca fapt divers pentru o aşa zisă reuşită(la joase 4W) EL84-SE cu componentă CC prezentă sunt necesari 12cm² preferabil E12,5X48mm. ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Votez pt dreapta :da' sub rezerva de drossel "artificial" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum