Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplituner delia

Vizitator trickzz

Postări Recomandate

Vizitator trickzz

Detin un Amplificator Delia de la Electromures si am facut marea prostie sa pun 2 dif de 4 ohmi in pararel venind 2 ohmi pe canalul stanga, stiu ca merge de la 8 in sus dar na am zis ca ce se poate intampla :jytuiyu , a mers cea mers si am bagat o boxa de 8 ohmi si a inceput sa iasa fum dintr-o rezistenta 506 mai exact si sa ars o siguranta de sus de pe traf ,canalul merge dar se incinge rezistenta aia si mie frica sa mai ascult la ea sa nu o stric mai rau mentionez ca a fost reconditionata de curand iar ca finali a pus BD 249/BD 250 , ce pot face ? sa verific finalii,prefinali ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

stiu ca merge de la 8 in sus dar na am zis ca ce se poate intampla

Nu urmăresc să fiu răutăcios, ci doar realist.Dvs. nu cunoaşteţi aspectele de bază legatede impedanţa de ieşire a unui amplificator, darîn schimb aveţi pretenţia să-l depanaţi singur ?!

mentionez ca a fost reconditionata de curand iar ca finali a pus BD 249/BD 250

Duceţi-l la persoana care l-a mai recondiţionat,sau la altcineva care într-adevăr se pricepe.Electronica nu se poate învăţa reparând "princorespondenţă" un amplificator industrial defect.
Link spre comentariu
Vizitator trickzz

Stiu aveti dreptate,iar cel care mia facuto mai zis sa o las asa pana pusca,dar nu vreau asta, mia zis ca sar putea prefinalii sa se fii dus vrunu pot incerca sa scoat cate un prefinal de pe canalul cu prbolema si sal masor?

Link spre comentariu

Prefinalii pica mai rar si de obicei abea dupa ce finalii au pocnit, eu as miza pe finali, dar dupa cum pui problema as zice sa te astamperi si sa mergi la un electronist cu el ( daca chiar ti-a zis cel care a reconditionat aparatul ca prefinalii is dusi atunci as indrazni sa zic sa-l ocolesti...).

Link spre comentariu
Vizitator trickzz

Mia zis ca poate e ceva la prefinali ca finali sunt la 25A si mai greu sa se duca.Asta ma gandeam si eu sa m-a duc cu ea la cineva priceput,dar mie frica sa numi ceara cine stie cat,banuiesc ca daca ea inca merge, problema nu e asa grava

Link spre comentariu

@trickzz sunt tot mai convins ca e mai bine sa ocolesti persoana respectiva ( cel care ti-a schimbat atunci finalii aia ).

Acuma, ceea ce tu trebuie sa intelegi este ca sarcina este direct suportata chiar de catre finali deci in caz de suprasarcina ei sunt cei care pica, si nu prefinalii ( eventual acestia din urma ar putea crapa daca sunt mult subdimensionati desi ma cam indoiesc ca e cazul aici ). Finalii nu crapa intotdeauna doar pe motiv de supracurent ( asta se intampla de obicei la scurt ), in situatia ta cu 2 Ohm pe iesire ai supus acesti finali la o sarcina prea solicitanta deci la o disipatie mare, ceea ce a dus cel mai probabil la depasirea limitelor impuse de SOA sau poate la supratemperatura a jonctiunii.

Ca sa-l repui in perfecta stare de functionare mergi la un electronist experimentat, n-ai de unde sa stii cat iti va lua, si nici noi nu putem sa spunem asta ca n-avem de unde sa stim exact ce probleme sunt acolo la ampliful tau, deci mergi si roaga sa ti se faca o constatare si o evaluare a costurilor de depanare, daca iti convine, bine, daca nu... tu stii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări