Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentarea unui amplificator

marius2006

Postări Recomandate

Salutare ! Cum pot face o sursa de alimentare pentru CI STK4182 care se alimenteaza la plus minus si GND pentru alimentarea la masina.Deci mai pe scurt din 12V in 2X30V la 5A , ca vreau sa-mi pun amplificatoru la masina.O schema unde pot gasi? Se poate face un asa montaj electronic?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• George(sb)

1

• marius2006

1

• Enigma86d

1

• Blind

1

Top autori în acest subiect

Vizitator maximus

saluty...io am lucrat cu STK4181 dar am facut un amplif stand alone ptr acasa...ai grija cu acel STK, e destul de sensibil la alimentare. adica cere atentie mare la sursa de alimentare, ca sa fie bine filtrata. in cazul tau, tu doresti sa-l pui la masina....ca sa ai 30V e nevoie de o sursa in comutatie de tip "boost" (ridicatoare)....cu care vei avea cei 30V...apoi cu un iversor de tensiune cu cateva componente active si pasive vei "crea" si -30V....in felul acesta vei avea sursa diferentiala mult dorita de 60Vpp. Dat fiind faptul ca tu iti creezi acei -30V din inversarea a +30V, iti sugerez sa fi atent la conceptia "boost"-ului...adica sa poata sustine energia necesara amplifului, adica sa fie de o putere cel putin > cu 10W decat acei 2x50W pe care ii are STK-ul....adica sa fie un "boost" de cel putin 110W....avand in vedere ca din el vei avea iesire de 30V...sa fie capabil sa sustina la iesire un I>3,7A....nu e greu, da nici usor......este un proiect interesant :d succes

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări