Vizitator bodyn Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Buna seara,cer sfatul unui coleg mai experimentat, am schimbat la mine la masina becurile SMD din bord singurel cu un aparat de lipit de 15 lei ( 35w parca) ideea este ca apoi am incercat la un logan si cred ca am ars ceva pe acolo ca nu mai merge.Intreabarea mea este : Este indicat ca se faca operatiuni pe o placa care are circuite rezistente si etc cu un ciocan de lipit ieftin,cineva mi-a spus ca a emis unde si a ars o compomenta de pe placa deoarece era mai cald de 250 grade la cat este indicat se se lucreze cu leduri smd pe o asemenea placa.Care este sfatul vostru ? trebuie folosita o statie profesionala ? sau una care se poate regla temperatura si sa nu emita unde electromagnetice.Sau care ar fi cauza defectariii acelor rezistente de pe placa? Link spre comentariu
leo 17 Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 se poate lucra si cu ciocan de lipit si cu pistol fara a desfolia cablajul sau a arde ceva pe acolo ,totul consta in experienta care o ai in a lucra cu ele .trebuie perseverat modul de lucru cu ciocanul sau pistolul pana a obtine un randament in ce consta lipirea componentelor .nu trebuie omis nici faptul ca exista componente electronice active care sunt sensibile la temperatura sau la curenti electrici sau magnetice care sunt produse de pistol sau ciocanul de lipit .posibil tu sa fii facut un scurt pe placa mai sigur Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 ciocanul de lipit (letconul) nu emite nicio unda electromagnetica Link spre comentariu
leo 17 Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 scuzele mele asa este ,m am luat cu scrisul Link spre comentariu
Vizitator bodyn Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Si cauza ar fi ca am tinut prea mult letconul pe placa ? Datorita temperaturii prea mari ? Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Am schimbat lumini in multe borduri de logan.Dupa mine orice ai fi gresit strict la lipirea ledului nu ar trebui sa afecteze functionarea bordului.Ceva ai gresit in alta zona.Poti pune o poza cu placa sa vedem ce ai facut acolo?si spune ce nu gunctioneaza exact. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum