katran Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Tocmai am terminat o axa rotativa pentru freza mea ... Nu e cine stie ce mare chestie , doar sa incep sa invat cu ce se manaca chestiile astea . Am inceput sa studiez Aspire , ca e mai simplu de aprofundat , si cu ocazia asta nici nu ma plictisesc ... Am vrut neaparat tailstock rotativ , ca sa pot sustine si o piesa ceva mai lunga . Practic , sunt doua universale de 100mm diametru , unul se roteste free iar celalalt e antrenat de un stepper prin intermediul unor fulii si curele dintate ( raport 1/3 , 5mm pitch ) . Motorul are 8N/m , axul principal are rulmenti radiali-axiali , lungimea maxima a piesei de prelucrat cam 400mm , diametrul maxim 125mm . Constructia este modulara , in idea ca sa pot muta indexerul si pe masa router-ului ( l-am proiectat sa incapa sub gantry si sa-mi ramana vreo 10-15mm clearance ) . Pozele arata cam tot procesul , incepand de la design pana la testare initiala ... Trebuie sa invat serios inainte de a face o lucrare serioasa cu chestia asta ... si filmuletul de test ... freza de 4mm , adancime de taiere 0.4mm ( mi-a fost oarecum frica sa intru mai tare , ca nu era sustinut cilindrul ) , cheers. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum