Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

am nevoie de o schema

Dr4g0n

Postări Recomandate

Salutari, am nevoie de o schema pt a alimenta 2 coolere intr-un amplificator ........ am vazut la cineva ca le alimentase cu un montaj facut ce un tranzistor BD sau BC ceva rezistente si un semireglabil ..... vreau sa il leg de o iesire de la traf care e de 20Vca si sa reduc tensiunea la 12V

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr4g0n

5

• Blind

4

• niq_ro

2

Top autori în acest subiect

Si ce mare smecherie de schema iti trebuie? Daca transformatorul tot scoate 20Vca, redreseaza-i cu o punte de minim 2A, leaga coolerele in serie si asta a fost. Daca pe cei 20Vca redresati ii mai si filtrezi nu niste condensatori de 2200uF/35V ajungi foarte frumos chiar la 25V, suficient cat sa ti se invarta la turatie normala coolerele. Inca mai ai nevoie de schema?Daca vrei sa controlezi si turatia cu un potentiometru, sa nu mai spun daca vrei sa faci o reglare automata a turatiei in functie de temperatura...sapa putin pe forum si vei gasi. Dar nu se merita sa te complici cu asa ceva. Cu cat mai simplu, cu atat mai putine batai de cap :yawinkle:

Link spre comentariu

cine imi zice cum sa fac sa am volum pe o un amplif ??? nu are corector are numa preamplif ..... un singur buton are de ON/OFF si vreau sa ii pun un potentiometru de volum... daca se poate o schema

Link spre comentariu

Si la asta vrei schema, huh :smt001 Iei un potentiometru (stereo, daca amplif e stereo). Cum il tii cu pinii in jos si cu teava pe care vine butonul de volum spre tine, pe pinii din stanga pui firul cald de la iesirea din casetofon sau radio, cd player sau ce folosesti ca sursa de semnal. Prin pinii din mijloc ai iesirea spre amplificatorul tau (tot firul cald). Pinii din dreapta sunt comuni atat pentru intrare cat si pentru iesire, ei legandu-se la masa.Daca nu te-ai lamurit, cauta pe net o schema de amplificator la care este pus si un potentiometru si vezi cum e legat.Vezi ca pentru audio se folosesc potentiometrii logaritmici.

Link spre comentariu

Eu la mine la statie am de 47K omuleti. Incearca cu unul de 50K. Ala de 100 e cam mare dupa parerea mea, iar 10k e prea putin, o sa ai saltul catre un volum mare destul de repede.In concluzie alege o valoare medie, aprox 50K

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări