Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pretul real al energiei elecrice

puriu

Postări Recomandate

Consumatorii casnici nu platesc energia reactiva (inductiva) consumata, dar aceasta energie se transforma partial in energie activa prin pierderi suplimentare in circuitele de distributie dinaintea contorului. Aceste pierderi suplimentare sunt suportate de distribuitor. Trebuie sa-si ia si el niste bani de pe urma acestei energii netaxate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vfp_mihai

3

• pusttiu

2

• adicontakt

2

• gabiunu

2

Top autori în acest subiect

tare curios sunt si eu cum sa fac sa consum curent si sa plateasca altii. eu am contoare din ala nou electronic care inregistreaza si energia activa si reactiva.....masoara si cind e pus tv-ul in stand by

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

la genul de contoare , eu ma gandeam sa le tai alimentarea scot tot din prize si pun pe patroane un banc serios de condensatori incarcati la vreo cateva sute bune de volti , si bag direct in contor sa vedem ce iese fum sau fas , voi ce parere aveti :rade: :cry:

Link spre comentariu

daca il stric eu il platesc nimic de zis , problema e ca contorul meu e pe domeniu public stalp din drum , deci au acces toti la el , daca unu vrea sa ma lase pe intuneric la ora 12:00 o poate face foarte lejer capacul din plastic chiar daca are lacat pe el e pentru oamenii cinstiti , si daca contorul se arde de la o supra tensiune tot eu il platesc? cum pot ei demonstra ca acel contor a fost distrus de mine ?spor

Link spre comentariu

Nu stiu de ce va contraziceti inutil, dar eu va dau exemplu concret. Platesc cam 10 lei/ luna in plus pentru certificate verzi. Apartament cu doua camere si aparatura necesara. Cica parcurile minune au fost facute cu bani de la altii, dar sunt platiti tot de noi.

Link spre comentariu

Nu stiu de ce va contraziceti inutil, dar eu va dau exemplu concret. Platesc cam 10 lei/ luna in plus pentru certificate verzi. Apartament cu doua camere si aparatura necesara. Cica parcurile minune au fost facute cu bani de la altii, dar sunt platiti tot de noi.

mda si eu platesc certificate verzi de parca le am zis eu sa construiasca parcuri eoliene si cand ma gandesc ca erau o groaza de cretini care se bucurau ca monteza eoliene si ca o sa avem curent moca
Link spre comentariu

Probabil nu stiti ca cei care au terenul propriu ocupat (in cesiune) cu eoliene castiga bani frumosi!.

din pacate prea putine persoane fizice au teren pe acolo mai toate terenurile au fost cumparate inainte de baietii superdestepti
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări