YO7DIG Postat Octombrie 10, 2013 Partajează Postat Octombrie 10, 2013 Va salut domnilor , vreau sa va adresez o rugaminte, stie cineva sa ma ajute scriind hexul pentru un microcontroler care sa redea un text, sa zicem YO7DIG TEST ...pentru un proiect cu o baliza , am intrebat si la sectiunea PIC - microcontrolere dar nu am gasit pe nimeni in masura sa ma ajute , ..multumesc...73 si stima..YO7DIG. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 10, 2013 Partajează Postat Octombrie 10, 2013 Ce format trebuie sa aibe mesajul? ASCII, Morse, Baudot?Se poate si fara microcontroller, cu un EEPROM. Link spre comentariu
YO7DIG Postat Octombrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2013 Te salut , multumesc de raspuns, in cw am facut deja doua balize cu pic 16f628 , merg bine , am facut si pentru 2m si pentru 70 cm. ma intereseaza pentru voce, ceva genul balizei vocale de pe R5 COZIA , in CW am gasit un soft care bagi textul ce doresti sa-l transmiti si il face hex , l-am bagat dupa asta in pic16f628 am facut montajul , merge excelent dar mai ma intereseaza si un semnal de voce... nu ma pricep la inscris memorii , balizele astea sint o idee de-a mea , incerc sa fac ceva automatizare la aceste doua balize sa nu transmita in acelasi timp din motive si de sursa, maninca binisor una singura, in 70 cm. are cam 10 w si in 2m are cam 14 w , ....73 stima. Link spre comentariu
ywar2 Postat Octombrie 10, 2013 Partajează Postat Octombrie 10, 2013 Salut Mihai, Poti sa folosesti un MP3 player care se gaseste prin toate pietele sau sa iti construiesti unul. Ptr ambele variante ai nevoie probabil de fisiere preinregistrate pe calculator. A doua varianta cea construita poate fi imbunatatita prin 'introducerea' unui timer in program si a unui pin de comanda ptr trecerea pe emisie a balizei. Uite un proiect aici destul de simplu cred eu si un mic demo video. Succes !!! http://elm-chan.org/works/sd8p/report.html Link spre comentariu
mecaboy Postat Octombrie 10, 2013 Partajează Postat Octombrie 10, 2013 Cea mai simpla idee este cea expusa mai sus. O alta solutie ar fi utilizarea unui laptop/pc si un sintetizator vocal, gen IVONA sau cel din windows. Cel din wind. stie doar lb engleza. O alta posibilitate ar fi utilizarea unui microcontroler + un shield voce (ptr. arduino se gaseste ori ce), dar aceasta varianta este mai costisitoare.Daca doti ceva ieftin, folositi un mp3 + un microcontroler, ceva mai scump pc-ul iar daca doriti consum mic+ spatiu ocupat mic, utilizati micro. + shield dar... mai scump.p.S. Si pe mine ma bate gandul sa construiesc ceva de genul, dar sa fie o baliza meteo.Multa bafta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Sunt circuite specializate ieftine care pot inregistra si reda 1-2 minute de semnal vocal.Comanda lor se face relativ simplu cu ajutorul unui microcontroler PIC sau Atmel.Intrebati pe @sorteh posibil sa (mai) aiba sau sa stie mai multe detalii... Link spre comentariu
YO7DIG Postat Octombrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Am facut un sistem de inregitrare la statie, cu un circuit de la Conex parca, inregistreaza citeva cuvinte, merge foarte bine , subinpartit in mai multe memorii l-am pus la una din statiile mele care nu are inregistrare voce, il pun la treaba sa mai cheme in locul meu cind e nevoie ..hi!...m-am gindit la varianta asta dar numai pentru a inregistra YO7DIG TEST nu merita , prefer ceva mai simplu..daca s-a putut face un program sa dea o melodie sau mai multe cu un pic 16f628 sigur se poate si numai pentru citeva silabe, in engleza ...nu ma pricep la programare numai le inscriu, am facut un montaj cu un pic 16f628 care atunci cind apas un buton reda o melodie sau altu buton alta melodie, ... a mers cu greselile de rigoare pe schema publicata hi..., asa cred ca s-ar putea face si cu indicativul pus pe un pic... ma repet, nu ma pricep la programare, 73!... Link spre comentariu
ywar2 Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Mihai , mai simplu de atit nu exista !!! Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Programarea unui sintetizator vocal nu-i chiar asa de simpla. Daca vreti asa ceva, cautati un program open source ("speech /voice generator"), preluati codul sursa si-l transpuneti într-un limbaj pe întelesul PIC-iului ;-)Sau luati o înregistrare PCM (sau MP3), o transferati în PIC iar acesta o trimite mai departe la un DAC. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum