Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

placa electonica masinutza radiocomandata

Vizitator biocruiser

Postări Recomandate

Vizitator biocruiser

aloha. sunt nou aici. nu ma pricep foarte bine la electronica, dar am nevoie de un mic ajutor. am o masinuta care am alimentat o la o baterie cu un voltaj mai mare. a functionat foarte bine, am iesit cu ea afara si a murit. acum nu stiu daca de la baterie sau de la roua din iarba s-a facut vreun scurt. cert este ca vad pe placa 4 chestii pocnite. arse. am facut poza pe fata si pe spatele placii. va rog sa ma ajutati sa imi spuneti ce componente sunt, daca le pot comanda de undeva, si daca pot gasi unele mai puternice sa nu se mai arda de la baterie. multumesc anticipat!

post-79893-139829689325_thumb.jpeg

post-79893-139829689355_thumb.jpeg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kinderu56

2

• The Stressmaker

1

• cristian_draghiescu

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sunt tranzistori dar din pacate capsula e pocnita drept in locul seriei. Au pocnit din cauza supraalimentarii, nu au rezistat.Incercati sa deslusiti seria de jos, acolo unde sunt pleznite capsulele, ca din poza nu pot sa vad bine.La unul din ele se mai vede ceva partial.

Link spre comentariu

nu ma pricep foarte bine la electronica

Nu foarte bine ?...Eu aş spune că extrem de puţin (spre deloc).Am şi argumente pentru afirmaţia făcută:Supravoltarea montajului (în mod absolut conştient),descrierea unor componente uzuale drept "chestii",dar mai ales iluzia că doar prin înlocuirea celor arsecu altele "mai puternice" jucăria va putea funcţionacu o tensiune mărită.E o mare eroare, deoarece circuitele şi componentele(inclusiv motorul) au fost proiectate (şi dimensionate)doar pentru o anumită tensiune, şi anume cea indicatăde fabricant.Având în vedere toate aceste aspecte, personal am mariîndoieli cu privire la reuşita reparaţiei în regim propriu(adică revenirea la parametrii iniţiali, fiind total exclusăorice supravoltare). Absolut de curiozitate, care e tensiunea nominală dealimentare şi cât a fost cea a bateriei improvizate ?
Link spre comentariu

Aceia mai mult ca sigur sunt 2 tranzisoare mosfet in aceeasi capsula si cele doua capsule apropiate formeaza impreuna o punte. Rezolvarea cea mai simpla, daca integratul a scapat, este cu relee, care sa realizeze puntea. Asa am facut la o masinuta "pe steroizi" unde am inlocuit tranzistorii anemici din punte cu relee "sanatoase" ca sa tina un motor de filetanta in locul celui original si urcarea tensiunii de la 7,5 la 12V.

Detalii mai multe (Ita): http://www.maritv.net/forumtv/topic.asp?TOPIC_ID=44121 .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări