costyy86 Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Salutare.Ce comportament ar avea o sursa SMPS dinacelea cu tensiuni fixe care se gasesc in magazine,adaug mai jos o imagine, daca la aceasta s-ar adauga un modul de sursa reglabila spre exemplu cu LM317.Ar fi ok as putea folosi in loc de transformator? Link spre comentariu
giongiu Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Ar fi mai simplu de modificat sursa,pentru o tensiune de iesire reglabila.Am modificat surse SP200,tensiunea si curentul reglabile de la 2,5V-20V si 0-15A. http://www.sursedetensiune.ro/shop_orde ... 0-spec.pdf Cred ca merg modificate si alte modele... Link spre comentariu
costyy86 Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Ar fi ok si modificate, insa nu am avut ocazia sa lucrez la SMPS,si nu stiu ce si cum trebuie modificat deaceea am intrebat, si totusi ar fi ok cum am spus si eu? avantaje, dezavantaje... Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Avantaje: -sursa nu va avea probleme suplimentare de stabilitate (daca o modifici calumea, o sa ramana asa, cel putin pt tensiune)-partea liniara mai filtreaza ceva din zgomotul sursei in comutatie-reglajul poate incepe de la 0, atat pt tensiune cat si pt curentDezavantaje:-caldura multa disipata, in anumite (multe) conditii = radiator mare Link spre comentariu
giongiu Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Daca tot se merge pe concubinajul comutatie/liniar,e de luat in seama o sugestie oferita de @miticamy,pastrarea pe elemental regulator serie,o cadere de tensiune minima.Adica o tensiune de intrare pe sursa liniara,doar cu cativa volti mai mare decat tensiunea iesire.Asta pentru o putere disipata minima....Altfel,vreau sa vad si eu o sursa comutatie/liniara, 0-20V,la max 15A. Link spre comentariu
costi75 Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Salutce dioda (dubla) sa folosesc pentru a redresa max. 25v in sursele ATX modificate?Vreau si eu un tip usor de gasit,nu prea scump si pe care sa ma pot baza (min.15A).E posibil ca diodele folosite de producator ( cele din iesirea de 12v) sa fie depasite de situatie in cazul modificarii buclei de reactie? ma gandesc la modificarea frecventei...Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum