Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de laborator din ATX

vergil

Postări Recomandate

Salutare.Ce comportament ar avea o sursa SMPS dinacelea cu tensiuni fixe care se gasesc in magazine,adaug mai jos o imagine, daca la aceasta s-ar adauga un modul de sursa reglabila spre exemplu cu LM317.Ar fi ok as putea folosi in loc de transformator?

post-20529-139829705172_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

22

• vergil

21

• giongiu

14

• XAN77

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ar fi ok si modificate, insa nu am avut ocazia sa lucrez la SMPS,si nu stiu ce si cum trebuie modificat deaceea am intrebat, si totusi ar fi ok cum am spus si eu? avantaje, dezavantaje...

Link spre comentariu

Avantaje: -sursa nu va avea probleme suplimentare de stabilitate (daca o modifici calumea, o sa ramana asa, cel putin pt tensiune)-partea liniara mai filtreaza ceva din zgomotul sursei in comutatie-reglajul poate incepe de la 0, atat pt tensiune cat si pt curentDezavantaje:-caldura multa disipata, in anumite (multe) conditii = radiator mare

Link spre comentariu

Daca tot se merge pe concubinajul comutatie/liniar,e de luat in seama o sugestie oferita de @miticamy,pastrarea pe elemental regulator serie,o cadere de tensiune minima.Adica o tensiune de intrare pe sursa liniara,doar cu cativa volti mai mare decat tensiunea iesire.Asta pentru o putere disipata minima....Altfel,vreau sa vad si eu o sursa comutatie/liniara, 0-20V,la max 15A.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salutce dioda (dubla) sa folosesc pentru a redresa max. 25v in sursele ATX modificate?Vreau si eu un tip usor de gasit,nu prea scump si pe care sa ma pot baza (min.15A).E posibil ca diodele folosite de producator ( cele din iesirea de 12v) sa fie depasite de situatie in cazul modificarii buclei de reactie? ma gandesc la modificarea frecventei...Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări