Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

powermate 600

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Poate n-am vazut eu bine dar amplificatorul asta nu are compensare, cei 330pF de pe driver sunt total insuficienti si pusi aiurea in tramvai :da . E absolut normal sa intre in protectie pentru ca oscileaza. Pacat de schema care are potential foarte mare vis-a-vis de un sunet de calitate. Tranzistorii fake la cati sunt atat de multi in paralel nici nu mai conteaza daca nu se trece de 100W, iar acasa asta se intampla foarte rar spre deloc. In opinia mea tranzistorii fake nu reprezinta problema ci lipsa compensarii adevarate. Am mai descoperit inca o problema potential fatala care vine din superdioda. Potentiometrul de reglaj al bias-ului este pus in BC in loc de BE. Daca acesta se intrerupe si e destul de des intalnit acest defect, curentul de bias creste la cer si gata, booom. Inca o problema : tranzistorii din intrare, pe unde intra semnalul, de unde isi iau curentul continuu pentru baza ? de la baza lor la masa nu trebuia o rezistenta de circa 20kohm ? Multe greseli, pacat de schema....

Compensarea exista si este foarte bine facuta. Treaba cu semireglabilul este corecta. Tranzistorii de intrare au de unde se polariza, exista un ao cu rol de servo. Schema chiar este f buna, dar singura chestie corectabila ar fi cea cu semireglabilul intre b si e.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări