Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generatorul meu Belt BT- 2500

goguboeru

Postări Recomandate

O iau in ordine .mihaighe : nu, nu am cumparat cu vibrator pt ca "domnu' fantanaru "a zis ca alea strica putu'.El avea una deasta si a folosit-o doar cateva minute ,vre-o 20 . E aia care am zis io mai sus ca ziceau ei ca parca mergea mai bine cand era la retea...Io nu am cum sa fac comparatie ca nu am vazut.Deaia am zis io ca s-ar putea ca generatorul sa nu scoata chiar 50Hz. Asa sub 50 Hz imi consuma mai puzina benzina :rade: Am cumparat din piata din Obor cea mai ieftina pompa chinezeasca submersibila, 140Ron si am mai dat 20 ron pe un "snec" ansamblul cu surub care se strica de regula daca e apa cu impuritati ( nisip, mal),Modelul QGD2-100-0,50 .Debit apa mC/h = 2 ,100M adancimea de pompare ? !!! :nebun: io o folosesc de la 17 m, putere 0,50 Kw / 0,75 Hp Turatia 2860 r/min U220V ,3,75 A ,diametrul tevii pe care scoate apa 25mm. Are cablu de alimentare lung de 10 m.Am luat cea mai ieftina care am gasit-o, pt ca am zis ca apa era foarte tulbure, maro cand au scos ei cu vibratoarea si am zis ca o strica repede , dar nu a fost asa pt ca in nici 10 minute dupa ce am inceput sa trag apa sa limpezit si de atunci de ieri am folosit-o 2 ore si azi 2 ore si merge perfect. A zis "domnu' fantanaru " ca trebuie 2-3 zile sa scot apa cam 2 -3 ore ca sa se limpezeasca apa si sa se formeze putu. Daca asa a zis asa fac .O sa mai scot si maine si chiar si poimaine. Ieri si azi nu am putut sa stau mai mult sper ca maine sa pot sta 3 oreAcum pt Domnul Ion_Bumbu/Grig.Multumesc pt. solutia reglarii frecventei .Inca nu ma pot ocupa de frecventa pt ca am dus generatorul la terenul unde am facut putul, si il folosesc la pompa. Cred ca ala ramane acolo si o sa cumpar altul ca back -up pt casa cand cade reteaua.Am cum sa masor frecventa direct cu aparat dar e foarte interesanta metoda Dvs. si am sa o testez sa vad si eu cum fac becurile ,si da am sa pun 4 becuri. Dar pe generatorul de back-up de acasa.

Link spre comentariu

Si am uitat sa spun ca maine schimb uleiul la generator .Este greu de gasit ala original 10W30 sau 5w30 la preturi normale nu la 30-60 ron.Cred ca o sa il trec pe 10W40 cum folosesc si la masina.Si o poza cu pompa .Asta e varianta care are 5 etaje,a mea e cu un etaj dar arata cam la fel

post-63486-139829698706_thumb.jpg

Link spre comentariu

si am mai dat 20 ron pe un "snec" ansamblul cu surub care se strica de regula daca e apa cu impuritati ( nisip, mal),

Poti pune o poza cu el ca nu inteleg despre ce e vorba,eu stiam de niste turbine din plastic cu pale sub forma de arc de cerc care sant supraetajate cu despartitori intre ele si in functie de nr de etaje si de puterea motorului este data inaltimea de refulare.Daca a ta spui ca scoate de la 100m atunci ar trebui sa bage o presiune de 10 atmosfere (ma indoiesc de asta la debitul dat si la puterea pe care o are).
Link spre comentariu

Il am la teren. O sa il iau maine si o sa ii fac o poza . E cam ca surubul lui Arhimede sistemul.O poza de pe net cropuita ca sa vezi cam cum arata piesa cumparata.Exteriorul /bucsa e fixa si facuta dintr-o teava la exterior iar interiorul are profilul spiral facut din cauciuc si in ea se invarte axul ala ca un surub care e fixat de axul motorului printr-un element elastic din cauciuc care are in capete piulite inglobate in cauciuc.Presupun ca sa aiba ceva joc axul surub in caz ca ia pietricele

post-63486-139829698725_thumb.jpg

Link spre comentariu

foarte interesanta metoda Dvs. si am sa o testez sa vad si eu cum fac becurile ,si da am sa pun 4 becuri.

Nu`i metoda mea , asa se sincronizeaza in mod "rudimentar" 2 generatoare pentru a trece sarcina de pe unu pe altul la cald.Metoda e atit de veche incit e cam uitata acuma.Putini cred ca au mai prins`o.Grig
Link spre comentariu

Am inteles cum functioneaza dar ma indoiesc ca baga apa la 100m ca atunci ar insemna o presiune de 10 atmosfere si asta este cam mult la puterea si debitul pe care le are pompa.Am mai vazut tipul aste de pompe dar erau pentru lichide vascoase sau cu impuritati ,nu realizau debite si presiuni mari dar functionau si cel mai important lucru aveau grafic personalizat de intretinere in functie de vascozitatea si abrazivitatea fluidului de lucru.

Link spre comentariu

Debitul acela este debitul maxim. De la 100 m adancime nu scoate atat.Mai poti sa scazi 15% din performantele date de chinez ca sa vezi care sunt performantele reale ale pompei :da .

Link spre comentariu

Important este ca gen .isi face treaba.Iar pompa de la 17 -18 m, cat are debitul sunt multumit.Generatorul a parait linistit nici nu am sesizat ca s-a ambalat cand am cuplat-o. Sunt multumit de cum merge pana acum.

Link spre comentariu

Amfost ieri in piata la Bucur si am gasit AVR -uri. Am gasit intamplator la doamna de la care cumpar eu scule de ani de zile. Adusese 3 bucati una era comandata de cineva si in plus 2 sa vada daca se vand.Avea si bobine de inductie sau cum s-or numi ele tot pt generator.Am uitat sa o intreb cat costa.AVR -ul arata la fel cu cel de pe gen Belt si am zis ca 50 Ron pot sa dau ca sa vad daca se potriveste. Daca nu, este oricum o baza de la care pot pleca ca sa-l modific sa se adapteze la Belt,decat sa ma apuc sa il fac de la inceput.Ce se poate citi pe el: C ul mare este de 220microf. la 250v si este la 105 gradeAlte C -uri : 2 x 3,3 microf. la 60 v ,47 microf. la 50 vPe semireglabilul multitur scrie 501 daca te uiti dintr-o parte si 122 daca te uiti pe dos la el.Poate stiti voi cat are : 500 ohmi sau 1,2 K ?Cand am sa ma mai duc pe la teren am sa il pun pe gen sa vedem daca merge.Pun si poze .

post-63486-139829700805_thumb.jpg

post-63486-139829700816_thumb.jpg

post-63486-139829700825_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator arny_34

Salut, din care OBI ati luat generatorul la pretul de 600 lei :jytuiyu eu l-am luat cu 800 din OBI Palladi. Am verificat putin piata si n-am gasit mic peste 2 kva la bani mai putini, dar se pare ca voiati gasit la 600 :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări