Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sound quality vs windows

LostCell

Postări Recomandate

salut..de curand mi-am reinstalt xp-ul si am constatat ca sunetul este influentat de sistem.adica instalt xp pe urma driveru si ascultat muzica..peste 15 minute instalat sp1..ascultata din nou muzica ..dar se auzea altfel..adica era un bass mai tare,mai adevarat,fata de xp gol,pe urma pus sp2 si dinou se aude altfel,de data asta mai bine adica bass moale,si frumos..mi se pare mie?sau chiar influenteaza OS-ul calitatea sunetului?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LostCell

3

• radue

3

• Electron

2

• pyu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

am facut experimentul: windows vs linux...si este foarte adevarata partea cu se aude diferit...Win XP SP 2 ( fara nici un upgrade ) vs Ubuntu 6.06 ( cu upgradeurile la zi )...Pe xp sunetul se aseamana foarte mult cu unsunet pe care il obti in urma efectului de loudness, deci medii atenuate, bas mai mult, si inalte un pic mai multe...acest efect poate fi datorat si faptului ca pe linux am sesizat medii mai in fata ( in special in zona de 3-4 kHz, zona cea mai sensibila ), de unde poate mi se pare ca si sunetul de pe windows s-ar asemana cu efectul de loudness...acelasi calculator, aceasi placa de sunet...folosind o descriere audiofla as putea spune ca sunetul pe linux e mai deschis decat cel de pe windows...In concluzie nu zic ca s-ar auzi mai bine, dar pot sa spun ca se aude altfel...

Link spre comentariu

am incercat enhancerul...

parerea mea este ca numai strica sunetul...adica adauga armonici si face anumite chestii care fie sa-ti dea impresia de bas mai mult...

eu general ascult fara absolut nici o setare, nici un plugin care sa-l modifice...

incercati si voi, la inceput poate vi se pare ciudat dar dupa aceea va obsinuiti si sunetul cu corectii vi se va aparea ciudat...

Un mic sfat: incercati sa faceti rost de un cd original cu muzica nedistorsionata ( inregistrata nedistorsionat ) si necomprimata si sa vedeti cum suna acea muzica...pe acea muzica puteti sa mai faceti anumite corectari deoarece nu va distorsiona, pt simul fapt ca nu este inregistrata distorsionat si totdata nu este comprimata ca un mp3...

Un lucru vreau sa subliniez doar: conteaza foarte mult calitatea materialului audio pe care doresti sa-l asculti, si in al doilea rand sistemul de operare si playerul

Bafta

Link spre comentariu

sistemu de operare influenteaza..m-am convins..playeru ..nu stiu am incercat winamp, media player,bsplayer,cu toaate corectiile si setarile oprite si sunau al fel..eu corectiile le aplic din softul de la placa de sunet

Link spre comentariu

intr-adevar influenteaza, lucru pe care si eu l-am verificat...incearca si cu foobar2000...eu pe asta il folosesc pe windows, pe linux xmms...si mai nou folosesc samplitude pt editari, efecte realtime si pt ascultat...mie mi se apre ca sunetul de pe samplitude este un pic diferit fata de cel de pe foobar2000, dar ar putea sa fie numai o impresie...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări