Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator de abur


mikella

Postări Recomandate

Buna seara! Vreau sa fac un generator de abur, electric nu cu lemne! Are cineva vre-o ideie cum arata in interior un instant de abur? Am cautat pe gogu si nu am gasit nimic concret. Aburul o sa il folosesc la umidificarea unei ciupercarii. Suprafata de umidificat este mica, 4 metri patrati, cred ca pana si un fier de calcat ar face fata daca scot aburul din el. Ma gandeam sa bag o galeata de apa si un fierbator in ea plus un termostat, dar asta nu este o solutie. Cu instantul pot mentine umiditatea aerului cum am eu nevoie, daca scade o ridic rapid. Astept idei si de alte minti!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • mikella

    5

  • CIBY2

    3

  • Dr.L

    1

  • validae

    1

Top autori în acest subiect

Se poate face un atomizor si cu ultrasunete, ar avea avantajul ca nu consuma asa mult ca un fier de calcat.Cautati pe net, e plin pe Youtube de diverse constructii.

Link spre comentariu

Am vazut si varianta asta, dar din ce am inteles ar avea un numar limitat de ore de functionare. Am cautat prin zona un atomizor si parca a murit mama lor, cand ai nevoie nu gasesti. Metoda cu abur stiu ca nu ma lasa cand am nevoie mai mare.

Link spre comentariu

O plita de la un aparat de cafea. Ii schimbi termostatul cu unul de 105 sau 110 grade si ii adaptezi un picurator. Totul actionat de un automat temporizator, sau un senzor de umiditate a aerului, probabil de la o ministatie meteo.

Link spre comentariu

Asta cu plita ar fi o ideie buna, mai ramane sa fac rost de ea. Rezistenta cu teava prin ea m-am gandit si eu dar tot trebuie sa o procur de undeva. Dau o tura pe la fiare vechi sa vad cu ce vin acasa de acolo si apoi ma gandesc la o solutie.O talpa de la fier de calcat nu ar merge in loc de plita din aia oare?

Link spre comentariu

Prin '90 faceam masini de fum din doua talpi de fier de calcat cu o serpentina intre ele si o duza in capApa { glicerina foloseam atunci} era impinsa de o pompa cu electromagnet de la automate de cafea Dezavantajul ar fi consumul de curent care nu este de neglijat avand in vedere ca plita trebuie sa fie calda permanent

Link spre comentariu

Am inceput constructia unui generator de abur, si anume un "castron" in care am bagat o rezistenta de la masina de spalat si un termostat la 50 grade. Din testele ce am facut pana acum da randament destul de bine.Cand termin constructia revin cu detalii si bag si o poza poate mai are cineva nevoie de umidificator.

Link spre comentariu

Eu am facut un generator cu urmatoarele: o lada de plastic cu capac de 40 litri, o rezistenta de 1500w, un termostar de boiler, un senzor de nivel, un releu si un ventilator . Intr-o camera de 3/3/2 urca pana la 70% rh fara probleme

Link spre comentariu

Salutare tuturor : am lucrat cu un generator de abur , trifazat(380v),16Kw,. Aveam un bazin cu apa cu 3 electrozi de inox (tabla perforata aprox 400cm patrati fiecare) .Electrozii coborau prin capacul superior in apa , functionarea in regim constant de abur se facea prin 2 eletrovalve de apa ,una pentru admisie si una pentru evacuare . Un electrod ,o faza era urmarita printr-un transformator de curent care la o valoare prestabilita oprea alimentarea cu energie electrica . Senzorul de umiditate din incinta umidificata,sub un prag de umiditate,comanda alimentarea cu energie electrica, daca curentul absorit era prea mic electrovalva de admisie baga apa, daca acesta era prea mare electrovalva de evacuare scoate apa .Problemele apareau datorita duritatii apei si in timp electrozii de inox se consumau ,placa electronica 10 ani nu a avut nici o problema . Generatorul era fabricat in ....Elvetia .]

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am promis ca revin cu poze la ce am construit. In final am renuntat la ideia cu rezistenta electrica din cauza ca imi creste si temperatura odata cu umiditatea. Am folosit o pompa de presiune si niste duze pentru stropit bagate intr-un depozit. Pompa ia apa din depozit si o scuipa to in acelasi depozit prin duze. Ce este "ceata" o scot afara cu un ventilator, iar ce este stropi mari cad inapoi. Pompa este recuperata dintr-o masinarie din aia de amesteca bauturile la ba( trimite bauturile in pistolu ala de are barmanu si toarna in pahar), duzele cumparate de la magazin, depozitu facut de mine din fibra de sticla si ventilatoru aveam pe acasa. Cu utilaju asta ridic umiditatea in 2 minute la 95% :freaza: .

Duzele Posted Image

Pompa Posted Image

Depozitul cu ventilatorul si gura de evacuare Posted Image

O mica productie Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări