Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor upgrade de la Denon PMA-980R

Vizitator H_O_N_D_A

Postări Recomandate

Vizitator H_O_N_D_A

Multumesc pentru sfaturi si ajutor. Momentan pun in stand-by "upgrade-ul". Oricum majoritatea ati fost total pe langa subiect, cu sfaturi de amplificatoare si scule de mii de euro, cand eu am cerut concret sfaturi pentru amplificator de 1000ron, nu 1000E sau DIY momentan. Stiu ca nu am vreo scula de sistem, dar nici jaf nu e, nici pe departe. Observ din pacate ca am gresit forumul, aici e loc pentru electronisti, nu audiofili. Audiofilii judeca in general cu urechea nu dupa scheme si alte nebunii. O zi buna.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

DIY-ul nu este o alternativa la achizitia unui amplificator de-a gata. DIY-ul este pentru cei pasionati de fenomenul tehnic, pentru cei ce vror sa experimenteze sa afle mai multe despre acea cutie de tabla cu mufe care amplifica sunetul.Nu poti sa zici: ..mmmm...sa-mi iau un amplif sau sa ma apuc sa-mi fac unul si dupa asta nu vreau sa mai aud despre tranzistori, tranformatoare, etc mai ales cand nu ai mai facut asta pana acum. Exista variante diy si mai ieftine si mai scumpe pentru problema ta dar esti gata sa intri in "hora" DIY ?

Link spre comentariu
Vizitator H_O_N_D_A

Interesanta atitudine aveti unii de pe aici, sa nu mai zic agramati cu gura mare ce am vazut pe unele threaduri.Victor, nici macar vanzatorul nu mi-a recomandat asa tare POA-urile ca tine iar eu am rasfoit netul si n-am gasit mai nimic.Atupi din fericire sau din pacate pentru DIY as apela la un amic. Nu am sculele, cunostintele si experienta necesara sa fac asa ceva. Nu contest ca si placerea lucrarii la proiect e o componenta importanta a DIY dar daca o sa fac asta merg la sigur, pe ceva ce a mai facut, pot calcula simplu cat ma costa si pot aproxima cat dureaza pana e gata. Merg pe principiul "enjoy the music" si dupa ce imi fac un sistem multumitor vreau sa uit de scule si specificatii. Deci partea de DIY ma intereseaza doar daca pot plati pe cineva sa-mi faca un lucru care m-ar costa dublu-triplu din magazin sau ies mai ieftin decat ceva echivalent la sh. Nu vreai sa jignesc diy-erii, e o pasiune frumoasa dar nu m-a prins momentan asa tare.

Link spre comentariu

Ca DIY-er incepator este cu desavarsire exclus sa obtii rezultate de top. Fara o serioasa cunoastere a domeniului nu poate fi vorba de a construi ceva high-end (fara greseli). Nu mai vorbesc de a proiecta ceva.Un aparat realizat de un DIY-er foarte expermentat se poate compara cu un aparat de top, la un pret de productie de 5-10 ori mai mic. La ce pret ii convine sa il vanda ... aici probabil estimarea ta este corecta.Totusi, nu cred ca un DIY-er expermentat se va chinui sa construiasca ceva sub 1000-2000 euro. (Cunosc o singura exceptie :) )

Link spre comentariu
Vizitator H_O_N_D_A

Ca DIY-er incepator este cu desavarsire exclus sa obtii rezultate de top. Fara o serioasa cunoastere a domeniului nu poate fi vorba de a construi ceva high-end (fara greseli). Nu mai vorbesc de a proiecta ceva.Un aparat realizat de un DIY-er foarte expermentat se poate compara cu un aparat de top, la un pret de productie de 5-10 ori mai mic. La ce pret ii convine sa il vanda ... aici probabil estimarea ta este corecta.Totusi, nu cred ca un DIY-er expermentat se va chinui sa construiasca ceva sub 1000-2000 euro. (Cunosc o singura exceptie :) )

O sa fie facut cel mai probabil de un amic, ma inteleg eu cu el dpdv financiar. Nu e DIY-er experimentat ca multi de pe aici sunt convins, dar a facut deja un amplificator foarte reusit, proiectat de la 0 si implementat de el, dar a trecut prin 4 revizii pana la versiunea actuala, care suna foarte bine. Partea buna pentru mine ar fi ca mai are multe piese ramase de cand l-a facut si acum stie clar cum sa-l faca, nu mai sta de r&d, deci costurile ar fi mult reduse si timpul de executie ar fi mult mai mic.
Link spre comentariu

Deja esti mult mai castigat , daca ciudateniile noastre te-au facut sa devii oarecum circumspect si sa incerci sa cauti putin mai mult decat erai convins ca este suficient pe net . As putea sa-ti explic mai multe despre ceea ce a insemnat seria POA de la Denon pentru concurenta pe piata audio anilor 1980 - 1890 in domeniul Hi-Fi ( in prezent acea filozofie se numeste Hi End ) dar nu sunt platit sa fac reclama pentru nicio firma ( in prezent absolut toate firmele sunt palide umbre a ceea ce au fost vreodata , cu exceptia gunoiului de atunci dar si de acum numit SONY ) si desigur pentru mine conteaza si faptul ca nu ai incercat sa descoperi singur ceea ce ma face sa ma bucur ca nu ti-am dat mura-n gura link-uri sau alte date specifice . Cel putin nu reiese acest lucru.E de preferat sa o iei babeste , de la grupa mica pregatitoare pana la grupa mare .Audiofilia este o chestie de sansa ... de timp , dar si de bani .Apropo , semizeu e cam putin :) .Sper ca stii de gluma .

Link spre comentariu

Nici daca ai mura-n gura cablajul, bom-ul, legaturile cablaj-mufe-traf etc. si instructiunile de reglaj?ps: mi-am adus aminte de jeff roland model 10, MSRP $7500... 6xLM3886 per canal... audiofil sau doar musculos? http://www.shine7.com/audio/jeff.htm

Linkul indicat este o gluma ? Tu vezi vreun DIY-er incepator proiectand asa ceva ? :ras: Jeff Rowland este un foarte bun inginer; modelul respectiv a fost un fel de demonstratie ca "se poate si cu integrate !".Chiar si asa are limitele sale, desi este considerat cam limita - nec plus ultra - a ceea ce se poate face acum cu integrate.Si ca sa raspund si pt ceilalti : NU, nici o sansa !Chiar avand cablajul, schema electrica, schema conexiunilor, lista de piese, si chiar carcasa, un incepator tot va face greseli. Uneori soldate cu intrarea amplifului in oscilatie, uneori nu atat de dramatic, dar in mod cert depasind cu mult limita de faza proiectata si cu distorsiuni mult mai mari decat cele proiectate.S-a tot discutat - in topicurile avansate - despre complexitatea decuplarilor (specifice fiecarui cablaj si piese in parte), despre necesitatea imperechierii anumitor componente, despre optiunile separarii maselor si alegerii star ground-ului. Insasi alegerea in sine a componentelor poate fi o problema - rareori BOM explica de ce s-au ales acele piese si ce se intampla cand sunt inlocuite cu altele produse intr-o alta tehnologie sau cu [unii] parametri mai buni.Toate aceste elemente implica cunostinte destul de avansate, si sunt necesare cand se discuta despre high-end.Cand se discuta despre "statii" evident ca nu sunt luate in considerare.LE: - Inca ceva important: nu prea sunt cazuri de High-End explicitate [total].Sunt explicitate unele cazuri de clone ale unor high-end-uri, realizate de DIY-eri. Unii mai expermentati, unii mai putin, dar toate suspuse controverselor.A se tine cont ca o clona este intotdeauna diferita de produsul original.De altfel iata si versiunea (celebra de altfel) a "clonei" lui Model 10 al lui JR: http://www.shine7.com/audio/bpa300.htmLE 2 : - consider sfatul lui Victor cel mai folositor de pe topic;cunosc POA-urile si sustin recomandarea. Evident, de preferat un model mai scumput... :)
Link spre comentariu

Link-ul nu era dat in ideea de diy, ci in ideea de "daca jeff roland foloseste lm3886 / daca e un amp de $7500 msrp inseamna ca-s brusc audiofile?" si "daca eu am pe masa un lm3886 facut in regim diy, ala nu-i audiofil?"Revenind la ideea de "montaj in plic", tu te referi ca un incepator intr-ale electronicii (gen inca nu-i sigur pe el cind face o lipitura) nu-l poate face corect sau ca un electronist incepator intr-ale audiofiliei nu are sanse?

Link spre comentariu

Am si eu o intrebare pt dl @Victor .

Vreau sa fac un upgrade la amplificatoru meu prezent, anume Harman kardon hk 6800 Schema Etaj Final. recomandat tot de dvs, care il detin de jumatate de an si care a facut de tot rasul amplificatoare cap de serie de la Onkyo, yamaha, sony, pioneer, denon ..

Am gasit 2 puteri:

1 Pioneer M-90 , 200w 8 ohmi, 8 finali 150w toshiba, POZA: INTERIOR. , Schema Etaj Final.

2 Luxman M-03 . 200w 8 ohmi , 6 finali senken 200w, POZA: INTERIOR. , Schema Etaj Final.

Pe care sal aleg ? Care ar trebui sa sune mai bine ?

Ambele imi plac si sunt frumoase foc.. dar trebuie sa sune mai bine ca HK ca altfel dau inapoi ca racu :ras: .

Este destul de important raspunsul dvs pt mine.

Link spre comentariu

@Luca Din fericire inca stai foarte bine . Nu trebuie sa faci up-grade , ai pierde din punct de vedere al calitatii redarii audio .Sunt foarte putine amplificatoare care sa-l " invinga " la puncte pe cel care il asculti ( Harman Kardon HK6800 ) in prezent !Dintre " vechituri " ai putea încerca Denon POA 8000 ( doua bucati ) sau Denon 6600 ( atenție , fără litera A ) tot doua " monobloace " ... Asta dacă crezi in Pestisorul de Aur , Zâna Maseluta sau Mos Crăciun . Doar cele trei personaje te-ar putea ajuta sa intri in posesia acestor bijuterii audio ...Ar trebui sa ne cerem scuze pentru offtopic :) .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări