Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat wireless Computherm Q3 RF PROBLEMA

Postări Recomandate

am o problema cu partea de alimentare pe aceste termostat wireless computherm q3 rf si nu prea inteleg cum isi face partea de alimentare si ma refer din 220 v alternativ in 24v curent continu-- nici nu stiu cum sa caut pe google.alimentat din exterior cu 24v circuitul functioneaza perfect.ma intereseaza sa stiu cum functioneaza partea ce este incercuit cu rosu.--- nu am mai intalnit pana acum genu asta de alimentare este atasata o poza. SPER SA NU STARNESc HOHOTE DE RAS.un link util un sfat. puntea redresoare are a fi buna scoasa si masurata in afara circuitului.post-28535-139829687884_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

10

• silcos

4

• gabrielmrc

4

• adydep

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca problema este lipsa tensiunii de 24V (sau aceasta este foarte mica) - prloblema e condensatorul de 330n de pe cealalta parte. Schimba-l si gata.

ms pt informatie, am inlocuit condesatorul de 330nF si acum totul functioneaza normal.dar imi pute-ti da si mie un link unde sa citesc depre acest mod de alimentare??
Link spre comentariu

Schema e foarte simpla si se bazeaza pe reactanta capacitiva a condensatorului. Se foloseste acolo unde curentii ceruti de consumatori sunt foarte mici si are avantajul unui volum foarte mic in comparatie cu un transformator si de asemenea un cost foarte mic comparativ cu o sursa in comutatie. Ai un exemplu in atasament

Link spre comentariu

Schema e foarte simpla si se bazeaza pe reactanta capacitiva a condensatorului. Se foloseste acolo unde curentii ceruti de consumatori sunt foarte mici si are avantajul unui volum foarte mic in comparatie cu un transformator si de asemenea un cost foarte mic comparativ cu o sursa in comutatie. Ai un exemplu in atasament

ms frumos pentru raspuns. daca nu va cer prea mult a-si dori o bibliografie mai detaliata despre acest tip de alimentare, daca aveti la indemana.in odata multumesc persoanelor si forumului pt informatiile utile oferite.
Link spre comentariu

Pai e greu sa gasesti o bibliografie a unui lucru asa de simplu. Cum am spus, acest tip de alimentare se preteaza bine la sarcini unde curentul este mic si relativ stabil.Se pot alimenta astfel Led-uri de orice tip, mai putin cele de puteri mari, care ar cere valori mari ale condensatorului de limitare.Vei gasi aceasta schema, simplificata la doua diode (monoalternanta) in toate lanternele chinezesti cu acumulator si incarcare direct la retea. Cateva articole de pe net :http://www.electroniq.net/scheme-electronice-surse-alimentare/stabilizator-fara-transformator.html

http://www.brighthubengineering.com/diy ... er-supply/

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator koandy1983

Daca in loc de condensatorul de 330nf as pune unul de 470nf o sa fie ok? Sau se va schimba voltajul?

LE: uitandu-ma in schema lui validae, observ ca se va schimba doar curentul, chiar in bine. Sau gresesc?

Editat de koandy1983
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Aceste receptoare sunt aparate importante care asigura functionarea centralelor termice pe regimul de incalzire.

Ideal ar fi si cred ca orisicine isi permite sa faca un mic alimentator cu transformator,punte si condensator la 24 volti care sa inlocuiasca acel condensator.Noul alimentator se monteaza intr-o cutiuta sau o doza si se pune pe perete alaturi de receptor.Firele de alimentare cu 230va se muta de la intrarea in receptor la transformator si de la punte la receptor.Aceasta modificare simpla asigura functionarea fara probleme a centralei pentru mult timp.

Personal am facut mai multe asemenea modificari si cutiuta cu alimentatorul am pus-o in carcasa centralei ca are loc destul dar acest lucru nu se face daca centrala mai este in garantie.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări