Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum lipesc 4 acumulatori ?

Vizitator panzer2013

Postări Recomandate

Scuzati de resuscitarea acestui topic mai vechi.

Caut sa fac o baterie de celule LI-po, si m-am dotat cu informatii despre incarcare, descarcare, etc, am niste celule din baterii de laptop (18650).. si acum trec la partea de face legaturile.

Am aparat de sudura in puncte (manufacturat din traf de cuptor cu microunde.. am sudat tabla de fier de 0.6mm cu el .. si am in minte modificarile necesare pentru a suda acumulatori cu el ), dar nu am acele tablite de legatura dintre celule. Cum se numesc aceste tablite ("solder tabs" in lb engleza)?.. pe unde am intrebat au dat din umeri.. google nu ma ajuta pentru limba romana.. asa pe amazon e plin de "solder tabs"  exemplu: http://www.amazon.com/Solder-Tabs-Build-Battery-Packs/dp/B004DDH9IG si sunt de toate formele.

Alta varianta e cu suport de celule dar spatiul si forma nu prea imi permite. Si in plus as vrea sa le fac eu cu traductor de temperatura (LM35), cu fire pentru incarcare balansata, cu chip de protectie pentru intregul pachet (cu citirea tensiunii pe fiecare celula), si as dori sa fac si alte celule mai ciudate (pt o bicicleta electrica, etc).

Prin urmare chiar as cauta urmatoarele lucruri esentiale:

"solder tabs" in romania (stie cineva cum se numesc in limba romana? si de unde gasesc de cumparat )

Tub termocontractabil de dimensiune mare fi20, fi50, fi80 si alte asemene pentru a strange pachetul (de unde gasesc de cumparat? )

Deasemeni daca aveti vreo recomandare de mufa mama-tata pentru vreo 30A ocazional si 5A constant - ma gandeam la mufa XT60 (folosita prin modelism RC.. pare cea mai robusta)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• cristi_ozana

2

• validae

2

• geomx

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări